Analiza REZULTATELOR la simulările Evaluarii Naționale şi a Examenului de Bacalaureat la Arad

Analiza REZULTATELOR la simulările Evaluarii Naționale şi a Examenului de Bacalaureat la Arad

Analiza comparativă a rezultatelor atât la simulările Evaluarii Naționale, a Examenului de Bacalaureat cât și la examenele propriu zise din ultimii ani arată o creștere evidentă a procentului de promovabilitate.

Din totalul de 3647 de elevi înscrişi la simulare, au fost prezenţi 3260, iar procentul de promovabilitate este de 45,06%, mai mare decât cel din anul anterior (36,13%).

„Scopul simulărilor este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenelor cât și, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. Se preconizează ca profesorii, împreună cu elevii și părinții acestora, să analizeze rezultatele simulărilor și să gândească planuri de remediere și îmbunătăţire a calităţii nivelului de pregătire al candidaţilor. Prin implementarea acestor planuri se dorește ca, la momentul examenului, elevii să fie capabili de rezultate superioare celor din anii anteriori“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, nici un elev nu a reuşit să obţină nota 10 la simulările de anul acesta, iar nota 9 a fost primită de 59 de elevi. Nota cea „mai frecventată“ la aceste simulări de elevii arădeni a fost de la 4 la 4,99, fiind obţinută de 509 tineri.

O repartiție de la 1 la 10 a notelor obținute de elevi arată astfel:

ISJ Arad a întocmit o analiză comparativă atât la simulările Evaluarii Naționale, a Examenului de Bacalaureat cât și la examenele propriu zise din ultimii ani, in care se arată o creştere evidentă a procentului de promovabilitate.

Foto: Arhivă

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.