Anchetă sanitară la o școală din Ineu, unde zeci de elevi s-au îmbolnăvit

Anchetă sanitară la o școală din Ineu, unde zeci de elevi s-au îmbolnăvit

Aproximativ 50 de elevi de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu au acuzat dureri de burtă, vărsături și diaree în decurs de câteva zile, diagnosticul suspicionat fiind cel de gastro-enterită. Drept urmare, conducerea școlii a cerut suspendarea cursurilor, iar Direcția de Sănătate Publică Arad a demarat o anchetă.

Într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Arad se precizează că medicul cabinetului școlar și directorul Colegiului „Mihai Viteazul” Ineu au transmis Direcției de Sănătate Publică a județului Arad informația privind apariția a aproximativ 50 de cazuri de boală cu simptomatologie digestivă la Școala Primară și la Școala Gimnazială din cadrul colegiului.

„Inspectoratul Școlar Județean Arad a ținut permanent legătura cu conducerea unității de învățământ, care a luat măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului prin efectuarea dezinfecției sălilor de clasă în care au apărut îmbolnăvirile, informarea elevilor, a cadrelor didactice și a personalului școlii despre măsurile de igienă și de prevenție care se impun în asemenea cazuri. A fost informată și Direcția de Sănătate Publică a județului Arad care, prin intermediul a două echipe de inspectori sanitari și doi medici din Departamentul de Supraveghere, a efectuat o anchetă epidemiologică în focar și a îndrumat conducerea colegiului privind acțiunile ce vor trebui intreprinse în continuar”, se arată în comunicatul ISJ Arad.

Contactați telefonic, cei șapte medici de familie din Ineu au declarat că în perioada 21 -23 noiembrie au consultat și pus diagnostic de suspiciune de gastro-enterită la 12 pacienți. Reprezentanții ISJ Arad anunță că nu vor fi suspendate cursurile școlare la unitățile de învățământ iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

ISJ Arad a informat și Ministerul Educației Naționale cu privire la situația ivită la Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, județul Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.