Andreea Paul: „În timp ce românii se cearta, UE mai face un pas esențial: uniunea bancară”

Andreea Paul: „În timp ce românii se cearta, UE mai face un pas esențial: uniunea bancară”

Deputatul democrat-liberal Andreea Paul a susţinut într-un comunicat de presă că în timp ce decidenții români se ceartă, UE mai face un pas esențial: uniunea bancară.

„Politicienii noștri nu au timp de proiecte fundamentale de grija intereselor personale. Am susținut alături de PDL aderarea României la zona euro în anul 2015 – un obiectiv realizabil. PSD a împins adoptarea monedei euro dincolo de anul 2018. De ce? Ca să nu încarce perioada guvernării sale cu «dificultatea» ținerii în frâu a situației economice, monetare, și să aibă suficient spațiu pentru jocurile de culise și pentru alegerile de anul acesta și din 2016. Acum, situația din Ucraina ne arată cât de bine ar fi fost dacă ne aflam complet sub umbrela europeană. În plus, monedele diferite continuă să ridice obstacole pentru investitori, costuri suplimentare de tranzacționare din diferențele de curs și costuri mult mai mari pentru români la credite. Un alt avantaj al uniunii bancare pentru România este de a ne păzi de eventualele dificultăți pe care le-ar putea întâmpina băncile străine de pe piața noastră care dețin 80% din sistemul bancar românesc”, a afirmat Andreea Paul.

Deputatul a precizat că uniunea bancară privește statele din zona euro. „România nu este în zona euro, deși criteriile de convergență nominală – necesare pentru a trece la  euro – vor fi îndeplinite în acest an. În acest moment, singurul criteriu pe care nu îl îndeplinim este cel al inflației”, a precizat deputatul PDL.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.