Angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, declarată incompatibilă de ANI

Angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, declarată incompatibilă de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul unei angajate a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad. Este vorba despre Ladinia A., consilier superior în cadrul DSP Arad, care în perioada exercitării funcţiei publice, a încheiat, în calitatea de prestator, un contract de prestării servicii, în valoare de 7.288 de lei, cu Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (instituţie publică responsabilă cu acreditarea spitalelor), în vederea efectuării evaluării Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşita.
Conform contractului încheiat, serviciile prestate de angajata DSP Arad au fost în legătură directă cu atribuţiile exercitate de aceasta în calitate de funcţionar public, potrivit fişei postului.
Potrivit ANI, Ladinia A. a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]” și dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcționarii publici […] pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public […] potrivit fișei postului”.
Ladinia A. deţine funcţia publică de consilier superior în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, începând cu data de 15 iulie 2003.
„Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ladinia A. a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […] «Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată într-un comunicat de presă remis de ANI.

  1. Tarle este vinovata pt toate astea. si Ladinia si toti ceilalti din cadrul DSP care mai au procese sau au avut, tot din cauza acestei femei diabolice pe nume Tarle le au, dar au castigat aproape toti procesele, asa ca Ladinia funtea sus si mergi inainte ca o sa reusesti si tu. Oricum procesul in care a fost condamnata ea la un an cu suspendare si si-a pierdut locul de munca definitiv este mult mai nasol dacat ai tu Ladinia. succes in tot ce faci. suntem alaturi de tine .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.