Angela Merkel, la PRIMA ÎNTÂLNIRE cu Iohannis. CE I-A SPUS cancelarul german!

Angela Merkel, la PRIMA ÎNTÂLNIRE cu Iohannis. CE I-A SPUS cancelarul german!

Printre primii demnitari străini şi şefi de stat care l-au felicitat pe Klaus Iohannis, în primele zile după câştigarea alegerilor, s-a numărat şi cancelarul german Angela Merkel. Cei doi se cunoşteau de dinainte, Klaus Iohannis amintindu-şi de prima întâlnirea pe care a avut-o cu Angela Merkel, cu prilejul vizitei acesteia în România, în 2010, când cancelarul german a avut o întâlnire şi cu reprezentanţii Forumului Democrat al Germanilor din România.

„Doamna Angela Merkel s-a arătat foarte interesată de problemele minorităţii germane şi, totodată, cunoaştea foarte multe detalii despre istoria noastră, despre problemele noastre. Acestea au fost chestiunile importante care s-au dezbătut atunci. Întâlnirea a ajuns să dureze foarte mult, avand în vedere acest tip de vizită. În cadrul discuşiilor, un accent aparte s-a pus pe restaurarea bisericilor fortificate; cred că a fost un semnal foarte bun şi pentru noi, şi pentru Guvernul României, că există acest interes din partea doamnei cancelar, care este un politician extrem de puternic şi de bine informat, un om foarte pragmatic, cu o foarte bună capacitate de analiză şi de identificare a temelor sensibile, o persoană cu foarte multă energie. Nu este absolut nici o surpriză ca a ajuns unul dintre cei mai puternici politicieni din lume. Cu siguranţă că ar fi un avantaj pentru România să cultive relaţia cu un om politic de o asemenea anvergură”, a scris Klaus Iohannis în cartea sa, intitulată „Pas cu pas”.

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic de Angela Merkel în marţea de după alegeri, cancelarul german felicitându-l şi asigurandu-l de sprijin pe preşedintele proaspăt ales şi, totodată, exprimându-si convingerea că relaţiile bilaterale vor fi aprofundate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.