ANM a emis o atenţionare de cod galben de ceaţă pentru judeţul Arad!

ANM a emis o atenţionare de cod galben de ceaţă pentru judeţul Arad!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru zona de câmpie a judeţului Arad o atenţionare nowcasting cu cod galben, referitoare la ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local, sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri. Atenţionarea este valabilă între orele 10,05 şi 13,05 şi vizează zona de câmpie a judeţului Arad, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente.

Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului rece, să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, ţinând cont de riscul formării poleiului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile şi să utilizeze frâna de motor înainte de a intra în curbe şi la coborârea pantelor.

De asemenea, rutieriştii le reamintesc şoferilor că pentru deplasarea pe suprafeţe carosabile acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă, legislaţia rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.