Anul 2016 va avea o secundă în plus. CARE este motivul

Anul 2016 va avea o secundă în plus. CARE este motivul

În 31 decembrie se va adăuga o secundă în plus  celor 23 de ore, 59 de minute și 59 de secunde.

Oamenii de știință francezi ne vor face un cadou frumos în seara de Revelion. Aceștia au calculat viteza de rotație a planetei și au ajuns la concluzia că anul 2016 trebuie să primească o secundă în plus.

Acest lucru se datorează faptului că Pământul are nevoie de o secundă în plus față de anul 2008 pentru a efectua o rotație completă, secundă suplimentara care trebuie adăugată în dispozitivele de măsurare globale.

Planeta se rotește mai lent, iar timpul astronomic măsurat prin 400 de ceasuri atomice super-precise scade și acesta. Rotația Pământului reprezintă mișcarea de rotație a Terrei în jurul propriei axe. Pământul se rotește spre est. Dacă este observat dinspre Steaua polară, Polaris, acesta se rotește în contrasens față de acele unui ceasornic.

Acestă secundă în plus adăugată după cea din 30 iunie 2015, face posibilă alinierea timpului astronomic, care este neregulat și determinat de rotația Pământului. Ceasurile atomice care măsoară timpul au fost introduse în 1967 și pe Terra sunt aproximativ 400 de astfel de dispozitive”, se arată în comunicatul emis de Observatorul din Franța.

Sursa: sciencealert.com

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.