ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care au CENTRALĂ DE APARTAMENT! Din toamnă VEȚI PLĂTI MAI MULT!

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care au CENTRALĂ DE APARTAMENT! Din toamnă VEȚI PLĂTI MAI MULT!

Dacă v-ați debranșat de la termoficare și ați ales să vă încălziți apartamentul sau casa cu centrală termică proprie, trebuie să știți că din toamnă intră în vigoare noi reglementări, care vor impune românilor care au centrală termică de apartament plăți mai mari.

Directiva europeană, care va intră în vigoare în data de 26 septembrie 2015, va obliga oamenii care vor centrală termică de apartament să scoată mai mulţi bani din buzunar.

Directiva impune, totodată doar vânzarea centralelor termice cu condensare, dar și obligativitatea ca din 10 în 10 ani centrala să fie schimbată cu una nouă. Decizia va afecta milioane de români pentru că în prezent 1,5 milioane de familii se încălzesc cu centrale de apartament, iar în fiecare an, în România, se vând cca. 150.000 de astfel de centrale. O centrală termică de apartament costă între 4.500 de lei şi 7.000 de lei, în funcţie de dimensiunea locuinţei, spun specialiștii.

Ionuţ Nejloveanu, vicepreşedintele Asociației Naționale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare și Calcul al Utilităților (ANPSC) susține că în nicio ţară europeană nu se permite montarea centralei în apartament din cauza faptului că aceasta poluează.

„Poluatorul plăteşte. Oamenii care şi-au montat centrală nu au fost sfătuiţi de legislaţia ce va urma. Despre această directivă se ştie de mult timp. De asemenea, se ştie şi că se va introduce taxa pe coş, că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox care să polueze sus şi nu în bucătăria celui de deasupra. Costurile de întreţinere ale centralelor de apartament vor fi mari. Dacă facem un calcul simplu, o centrală de apartament, cu calorifere cu tot, costă în jur de 10.000 de lei. Haideţi să vedem dacă în 10 ani, pentru că din 10 în 10 ani legea spune că centrala trebuie schimbată, ea se amortizează”, a mai precizat Nejloveanu.

  1. cea mai mare poluare vine de la cet nu de la termoteca care are randament de 93-95% . Se incearca aducerea tuturor din nou la vechiul si pagubosul cet.

    Raspunde
  2. dar probabil ca in alte tari europene nu stai sa rabzi frigul in casa ca cei de la cet dau caldura cand au chef si daca stai la et 3 platesti 5 mc de apa calda si tu ai avut de fapt 2, oare cei de la cet au centrale…..sau stau dupa apa lor calda….sa fim seriosi,aberatii

    Raspunde
  3. si CET-ul care nu da apa calda nu are nici o obligatie ? am platit 12 m cubi de apa calda la CET la 2 persoane . E normal ?

    Raspunde
  4. Tocmai mi-am pus centrala. Toata instalatia , proiect de gaz si centrala m-a ajuns 4700 de lei…pentru un apartament cu 3 camere. De unde scoateto sumele astea de 10000 lei?

    Raspunde
  5. poluare cea mai mare o provoaca fumatori finca ai afuma si pe cei ce nu fumeaza,o curata nesimtire,precum melci,vrei nu vrei trebuie sa le vezi nesimtirea,cred ca ar trebui sa se iventeze niste asa zise filtre atunci cand elibereaza fumul sa-l bage intro punga cum e filtrele de la hotele din bucatari .

    Raspunde
  6. REFUZATI SA PLATITI ,REFUZATI SA SCHIMBATI CENTRALELE, REFUZATI SA MAI PLATITI TAXE DE ORICE TIP ,REFUZATI SA MAI PLATITI SALARIILE ENORME ALE HOTILOR ,NU LE MAI FACETI JOCUL ,NU VA MAI LASATI CONDUSI ,TREBUIE SA TRAITI LIBERI, SA DECIDETI VOI CE VRETI SA FACETI NU SA VA COMANDE NISTE NULITATI

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.