VIDEO/ Apă curentă pentru locuitorii din Cuied. Au aşteptat-o ZECI DE ANI!

VIDEO/ Apă curentă pentru locuitorii din Cuied. Au aşteptat-o ZECI DE ANI!

Localitatea Cuied a fost branşată de curând la reţeaua de apă potabilă. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a participat, astăzi, la inagurarea reţelei de apă din comuna Buteni, sat Cuied. Beneficiarii sunt cei 777 de locuitori ai satului, locuitori care până acum foloseau în special apa de ploaie pentru cele necesare traiului, ei aşteptând de zeci de ani introducerea reţelei.

„Alimentarea cu apă potabilă în întregul judeţ reprezintă o condiţie elementară pentru un stat european. Una dintre localităţile care avea nevoie stringentă de o reţea de alimentare cu apă potabilă este şi satul Cuied, aparţinător comunei Buteni, cu atât mai mult cu cât în această localitate apa a fost o problemă dintotdeauna iar vara Cuiedul nu avea apă nici măcar în fântâni. Împreună cu administraţia locală, an de an am făcut demersuri către Guvern, pentru alocarea de fonduri în vederea finalizarea lucării. Ne bucurăm că acest proiect a fost în sfârşit terminat iar locuitorii vor avea condiţii civilizate de trai de acum înainte”, a declarat preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu.

Lucrările propriu-zise de introducere a reţelei de apă au început în anul 2009, în baza HG 577/1997, sumele fiind alocate pe parcursul a mai multor aLocalitatea Cuied a fost branşată de curând la reţeaua de apă potabilă. ni, pentru ca investiţia să fie finalizată în cadrul Programului National de Dezvoltare Locala, Subprogramul „Modernizarea satului românesc” domeniu specific – sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, aprobat prin OUG nr. 28/10.04.2013.

Valoarea investiţiei se ridică la peste 3.000.000 de lei. Lucrarea a constat în realizarea următoarelor obiective: aducţiune Hodiş – Cuied – 3,86 Km; reţele stradale localitatea Cuied – 9,55 Km; staţie de pompare în  localitatea Hodiş; rezervor de apă, staţie de clorinare şi staţie de pompare localitatea Cuied.

Recepţia lucrării a fost realizată în data de 26 august, încheidu-se procesul verbal de recepţie fără obiecţiuni, admiţând recepţia investiţiei. Urmare recepţiei, investiţia s-a predat operatorului local SC Termoconstruct S.R.L. Sebiş, urmând a se executa branşamentele la populaţie.

Potrivit autorităilor investiţia din Cuied era absolut necesară, din cauza lipsei apei potabile. Sursele de apă pe care le deţinea locuitorii acestei localitatăţi erau fântânile de suprafaţă (40% din numărul gospodăriilor) şi apa de ploaie (60% din numărul total de gospodării).

„Maladiile digestive de care suferă locuitorii acestui sat sunt cauzate de lipsa de calitate a apei utilizate din sursele indicate mai sus, faptul fiind certificat şi de cabinetul medical ce funcţionează în localitate”, a declarat Petronel Mărcuţ, primarul comunei Buteni.

„Scopul investiţiei este îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice a comunei Buteni, a unui număr de 777 locuitori ai localităţii Cuied, precum şi a unui număr de peste 15 agenţi economici din aceeaşi localitate. Prin implementarea proiectului se urmăreşte creşterea imaginii calităţii vieţii în comuna Buteni, obiectiv general de atins în planul de urbanism general al comunei (plan multianual) ce corespunde totodată satisfacerii unor nevoi vitale a locuitorilor din Cuied în mod special – apa”, a mai precizat Petronel Mărcuţ.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.