Apă de pe fosta groapă de gunoi a Aradului, exportată în Ungaria pentru irigații

Apă de pe fosta groapă de gunoi a Aradului, exportată în Ungaria pentru irigații

Autoritățile au identificat sursa poluării apei pentru irigații pe care România a furnizează Ungariei prin intermediul sistemului Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Arad.

„În urma verificărilor efectuate pe canalul Mureşel, împreună reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Apelor Române, am identificat ca sursă a poluării vechea groapă de gunoi a Aradului, scoasă din funcţiune în urmă cu câţiva ani. Se pare însă că acoperirea gropii nu s-a făcut în mod corespunzător, apa provenită din precipitaţii infiltrându-se prin stratul acoperitor şi spălând solul poluat de sub vechea groapă de gunoi. Rămâne ca Garda de Mediu să ia măsurile care se impun pentru rezolvarea situaţiei”, a declarat Mircea Purcaru, directorul ANIF Arad.

Potrivit acestuia, înainte de a trece de vechea groapă de gunoi apa este în parametri, dar după ce trece de vechiul deponeu aceasta nu mai corespunde, având depășite valorile la nitrați și la nitriți.

 

 

  1. Purcaru asta stia de multa vreme de aceasta problema , dar a tacut ca si godacul in cucuruz , acum nu are decat sa plateasca pt. nepasare si incompetenta !

    Raspunde
    • Parerea mea este ca perioada urmatoare a fost abordata de multi-multe (companii) gresit. Atunci cand peste tot se anunta reduceri, taieri, scaderi, cand toti incearca sa-si reduca (,) costurile tu ceri mai mu3l8#&2t0;clar ai o abordare gresita. Cand din teritoriu clientii te aunta ca vor ceva mai ieftin, abonamente mai mici…de unde sa scazi daca nu din costurile tale. Costurile fixe sunt mai greu de atacat asa ca raman cele variabile.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.