Apă şi canalizare pe bani europeni, la Curtici şi Macea

Apă şi canalizare pe bani europeni, la Curtici şi Macea

Cei peste opt mii de locuitori ai oraşului Curtici vor beneficia de reţele de apă şi canalizare noi, în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, implementat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, în valoare totală de 577.492.535 lei. Proiectul este derulat de Consiliul Judeţean Arad, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.
În oraşul Curtici, locuitorii a patru străzi vor beneficia de reţele de apă noi, cu o lungime totală de 1,5 km. Tot în cadrul proiectului se va extinde reţeaua de canalizare menajeră, în lungime de 40 km şi se vor executa două Staţii de Pompare Ape Uzate. Valoarea lucrărilor pentru această localitate este de aproximativ 21 de milioane de lei.
De asemenea, un alt obiectiv al proiectului este extinderea reţelei de canalizare cu 17 km în localitatea Macea şi executarea a trei staţii de pompare a apelor uzate pentru cei 3.969 de locuitori. Aici valoarea lucrărilor este de peste 9,7 milioane de lei.
„Proiectul – Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad – Aqua Project Arad este implementat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, contribuind esenţial la dezvoltarea unui sistem modern şi conform cu normele europene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.