Aparatură medicală în valoare de 35.000 lei pentru secţia de neonatologie, primită de Spitalul Judeţean Arad

Aparatură medicală în valoare de 35.000 lei pentru secţia de neonatologie, primită de Spitalul Judeţean Arad

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad vor putea folosi pentru tratamentul nou-născuţilor o lampă de fototerapie, în valoare de 17.400 lei şi un bilirubinometru de ultimă generaţie, în valoare de 17.600 lei, oferite de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Aceasta este a doua donaţie în judeţul Arad, după ce, anul trecut, Salvaţi Copiii a oferit maternităţii două monitoare de funcţii vitale în valoare de 24.000 lei.

„Echipamentul primit – aparatul de măsurare transcutanata a bilirubinei, pentru evaluarea icterului neonatal, permite realizarea acestei investigaţii printr-o metodă noninvazivă, nedureroasă şi rapidă. Este foarte important pentru noi, căci scurtează timpul de luare a unei deciziii medicale în ceea ce priveşte tratamentul icterului neonatal. Lampa de fototerapie cu leduri de ultimă generaţie are o eficienţă sporită şi scurtează, de asemenea, durata tratamentului şi, implicit, durata de spitalizare a nou-născuţilor. Mulţumim susţinătorilor locali şi Organizaţiei Salvaţi Copiii, care oferă pentru al doilea an consecutiv sprijin maternităţii noastre”, a declarat dr. Angelica Filimon, şef Secţie Neonatologie.

DSC07689

„Aparatura pe care o donăm astăzi maternităţii din Arad va ajuta la un mai bun start în viaţă al bebeluşilor născuţi prematur şi face misiunea echipei medicale mai puţin dificilă. Mulţumim şi noi companiilor locale şi sponsorilor care au donat pentru această cauză, atât de importantă pentru noi toţi şi îi asigurăm de întreaga noastră recunoştinţă. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebeluşi, iar cu donaţiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii şi în anii următori”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organzaţiei Salvaţi Copiii România.

DSC07711

DSC07699

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.