APOCALIPSA ALBĂ: Europa se va confrunta cu o IARNĂ POLARĂ!

APOCALIPSA ALBĂ: Europa se va confrunta cu o IARNĂ POLARĂ!

Europa se va confrunta cu o iarnă polară, potrivit unor cercetărori japonezi care au studiat impactul pe care încălzirea globală îl are asupra evoluţiei climatice în emisfera nordică.

Topirea gheţii din zona arctică, fenomen cauzat de încălzirea globală, a dublat şansele ca Europa şi Asia să se confrunte cu ierni cu temperaturi extrem de mici, se arată într-un studiu publicat in revista Nature Geoscience.

Conform studiului, topirea gheţii din Marea Arctică, Marea Barents şi Marea Kara din 2004 până în prezent a împins la dublarea numărului de mase de aer care aduc frigul în Europa şi Asia.

Concluziile cercetătorilor japonezi coincid cu cele ale oamenilor de ştiinţă ai ONU: dacă temperatura medie a Pământului creşte, acest lucru va duce la formarea unor furtuni mai severe în unele zone iar anotimpurile vor suferi schimbări importante din punct de vedere climatic.

Fara banchiza de gheaţă de la Polul Nord, topită în mare parte din cauza încălzirii globale, curentul rece din Arctica este capabil să pătrundă mai mult către sud.

Din această cauză, de exemplu, în România a nins în luna octombrie. Şi e numai începutul…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.