Arădenii care şi-au pus centrale şi au fost amendaţi primesc un sprijin neaşteptat

Arădenii care şi-au pus centrale şi au fost amendaţi primesc un sprijin neaşteptat

Arădenii care şi-au montat centrale termice şi sunt, acum, amendaţi de Primăria Municipiului Arad, primesc o mână de ajutor.

Consilierul judeţean Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, a ridicat într-o conferinţă de presă problema acestor oameni, care sunt obligaţi să plătească amenzi absurde, în baza unei legi eronat interpretate.

Purcaru a prezentat câteva procese verbale de amendă, primite de câţiva cetățeni care și-au instalat centrale termice proprii, debranșându-se de la CET. Acesta spune că amenzile sunt acordate de serviciul de specialitate al Primăriei, sub semnătura primarului Gheorghe Falcă. În mod normal, amenda este cuprinsă între 1000 de lei şi 10.000 de lei, dar cea stabilită de primar este de 2500 de lei, însă nu se știe pe ce temei.

Se invocă legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, dar această lege prevede clar că, printre altele, montarea centralelor termice proprii nu necesită autorizaţie de construcţie. Potrivit lui Purcaru, există și cetăţeni acuzați pentru stricarea fațadei arhitecturale a clădirilor, ceea ce reprezintă o exagerare.

Mircea Purcaru a anunţat că Partidul Coservator le va oferi consultanţă juridică arădenilor care doresc să acţioneze Primăria Arad în instanţă în această problemă.

  1. Domnule consilierul judeţean Mircea Purcaru eu spun ca amenzile nu sunt absurde deoarece omul daca este constiincios isi face autorizatie de constructie inainte de asi cumpara sau sa aiba centrala termina iar atunci nu va mai fi nici o problema.

    Raspunde
  2. ovidiu e pe langa subiect.cu siguranta e un admirator falca

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.