Arădenii sunt aşteptaţi la Teatrul de Vară la spectacolul „În vizită la domnul Green”

Arădenii sunt aşteptaţi la Teatrul de Vară la spectacolul „În vizită la domnul Green”

Arădenii sunt invitaţi miercuri, 19 august, la ora 20.30 la spectacolul de teatru „În vizită la domnul Green” de Jeff Baron, în regia lui Erwin Şimsenşohn, avându-i în distribuţie pe Virgil Ogăşanu şi pe Tudor Isidor.

Autorul piesei, Jeff Baron este o personalitate apreciată în lumea spectacolului american, fie teatru, operă, operetă sau film. Piesa sa teatru „În vizită la domnul Green ” a fost răsplătită cu numeroase premii, jucată pe diverse meridiane în 43 de țări, tradusă în 23 de limbi străine.

Tematica foarte actuală propusă într-o formulă ingenioasă, cu replică vie, dezbate prejudecățile privind două domenii, cel sexual și cel religios, ce frământă societatea actuală și sporesc lipsa comunicării interumane. Scrisă pentru două personaje, piesa împletește stări și confruntări, când cu fină ironie, când cu fior tragic.

Pe scurt, un bătrân evreu din Manhattan, trăiește sentimentul amar al singurătății, după moartea soției. Green apare la început ca un bătrân de 87 de ani ciufut, dar intervine în viața sa în urma unui accident, tânărul Ross, un om activ. Fiecare se dezvăluie apoi, că are probleme personale majore, dar comunicarea le va schimba modul de a privi existența. Partiturile lui Green și Ross, sunt ample, bogate în sensuri, personajele fiind complex construite de dramaturg.

„În vizită la domnul Green” se înscrie în rândul spectacolelor de interes pentru marele public prin interpretare și tematică, este ceea ce se mai poate numi și „teatru adevărat” de emoție și gând.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.