Arădenii sunt chemați la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă! Despre ce este vorba

Arădenii sunt chemați la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă! Despre ce este vorba

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad face apel, din nou, către cetăţenii care încă nu au intrat în posesia carnetelor de muncă, din varii motive, să se prezinte la sediul instituţiei, situat pe strada Episcopiei, nr. 11 – 13.

ITM se adresează, pe această cale, în mod special românilor care lucrează în străinătate și care, în perioada verii își vor face concediile în țară, cu mențiunea că, la ora actuală, în arhiva ITM Arad se află peste 14.000 carnete de muncă care pot fi ridicate de către titulari de la camera 2, de luni până joi în intervalul orar 8,00 – 16,30 sau vineri de la ora 8,00 la ora 14,00.

„Menționăm faptul că deținerea carnetului de muncă este foarte importantă, deoarece acesta este necesar pentru a dovedi vechimea în muncă, dobândită până la data de 01 ianuarie 2011. Începând cu data de 01.01.2011, vechimea în muncă se operează electronic, în programul Revisal, documentul care atestă activitatea desfăşurată în temeiul unui contract individual de muncă fiind adeverinţa eliberată de către angajator ( în mod gratuit) sau extrasul din Revisal eliberat de către ITM contra cost (20 lei/document). Totodată, precizăm că ITM Arad deţine doar carnetele de muncă ale societăţilor comerciale  din judeţul Arad, înfiinţate după anul 1990”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Arad.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.