Arădenii sunt invitați la un THRILLER ROMÂNESC, la Cinema Arta

Arădenii sunt invitați la un THRILLER ROMÂNESC, la Cinema Arta

Proiecțiile la Cinematograful Arta continuă cu filmul POROROCA, o apariție recentă a industriei românești de film.

Filmul va rula vineri, 23 februarie, începând cu ora 20. POROROCA, titlul celui de-al treilea film al regizorului Constantin Popescu, face referire la un val de pe fluviul Amazon. Asemenea acestuia care se revărsa cu o forță distructivă, la fel acționează și tensiunea asupra personajelor filmului. Departe de a fi doar un thriller reușit, POROROCA ridică miza explorând schimbarea dramatică din dinamica unei familii în fața pierderii copilului, emoții redate impresionant de Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare.

Pororoca a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, unde a fost nominalizat pentru cel mai bun film.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

POROROCA

Tudor și Cristina duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără griji, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani).

Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copiii în parc. Într-o clipă de neatenţie, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.

Regia: Constantin Popescu
Cu: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare
Durata: 152 min
Rating: N-15 Nerecomandat sub 15 ani
––

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.