Aradul a marcat Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere (FOTO)

Aradul a marcat Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere (FOTO)

În fața Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” Arad, a fost marcată duminică, 15 noiembrie 2015, Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere. În cea de-a treia duminică a lunii noiembrie, la nivel mondial sunt comemorate miile de persoane care și-au pierdut viața ca urmare a accidentelor rutiere.

Partenerii implicaţi în organizarea acestui eveniment alături de Inspectoratul de Poliție Județean Arad au fost Arhiepiscopia Aradului, Asociația „Cetatea Voluntarilor” Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad și Serviciul Județean de Ambulanță Arad și Asociația „Vanda Arper” România.

În primele 10 luni din 2015, pe raza judeţului Arad s-au produs 140 accidente grave din care au rezultat 57 persoane decedate și 124 persoane rănite grav, faţa de 146 accidente grave din care au rezultat 53 persoane decedate și 137 persoane rănite grav, comise în perioada similară a anului trecut, mai puțin cu 6 accidente, mai mult cu 4 persoane decedate și mai puțin cu 13 persoane rănite grav.

Siguranța pe drumurile publice a fost și va rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Arad, iar activitățile desfășurate pentru prevenirea accidentelor rutiere vor fi orientate în funcție de cauzele producerii acestora. Eforturile deosebite depuse în acest sens, prin prezența echipajelor de poliție în aceste zone cu risc ridicat, s-au văzut și au fost scoase în evidență de analiza antemenționată, numărul accidentelor grave și a persoanelor rănite grav fiind în scădere.

Pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a atrage în acest demers și societatea civilă, Inspectoratul de Poliție Județean Arad alături de partenerii săi și de cei care și-au pierdut persoane dragi în accidente rutiere a marcat Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere.

Scopul este acela de conștientizare și sensibilizare a participanților la trafic, cu privire la importanța respectării normelor rutiere, importanța respectării reciproce, a toleranței în general și a faptului că zilnic, potrivit datelor O.N.U., își pierd viața în accidente rutiere 3400 de persoane, iar alte zeci de mii sunt răniți și rămân invalizi pentru tot restul vieții.

În cadrul acestei manifestări, au fost aprinse în memoria celor care și-au pierdut viața în accidente rutiere, candele care au format un înger luminos pe platoul din fața catedralei.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment de reculegere în memoria victimelor accidentelor rutiere și cu lansarea spre cer a unor lampioane.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.