Aradul, ca scop, nu ca mijloc

Aradul, ca scop, nu ca mijloc

Am realizat, zilele trecute, un sondaj pe newsar.ro, în ceea ce priveşte posibilii candidaţi la funcţia de primar al Muncipiului Arad în 2016. Rezultatele, pe alocuri hilare, vin să confirme însă faptul că lupta pentru fotoliul de primar al municipiului este deschisă, chiar dacă Gheorghe Falcă, candidatul noului PNL, are prima şansă.

Beneficiind de suportul unui partid ce cochetează cu procentul de 50 la sută la Arad, Gheorghe Falcă se consideră, probabil, de pe acum câştigător, mai ales dacă alegerea primarului se va face dintr-un singur tur de scrutin. Cu o singură condiţie: să nu aibă un contracandidat susţinut de toţi opozanţii săi, incluzând aici, bineînţeles, şi partidele, şi societatea civilă. Chiar şi aşa, respectivului candidat îi va fi greu să-l învingă pe Gheorghe Falcă. Politician abil, acesta a avut grijă să fărâmiţeze electoratul, prin aruncarea pe piaţă, pentru cei mai naivi dintre arădeni, a unor nume de – chipurile – posibili candidaţi la funcţia de primar. Aplicant tenace al dictonului „dezbină şi stăpâneşte”, Gheorghe Falcă ştie că împrăştiind voturile electoratului la 10 candidaţi (sau, câţi or fi, până la urmă) va câştiga fără probleme un nou mandat.

Dar, problema care se pune este următoarea: ce va face Falcă cu acest (viitor) mandat? Dacă îşi doreşte cu adevărat (deşi a spus, la un moment dat, că nu) să mai fie primarul Aradului, atunci înseamnă că nu o să-l vedem pe listă la senatori sau deputaţi, la alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Pentru că dacă o să-l vedem, înseamnă că la alegerile locale am avut de a face cu o candidatură mincinoasă. Una menită să-i (re)dea forţă omului politic Gheorghe Falcă, într-un moment de prăbuşire a sa sub scorul partidului.

Dacă va câştiga un nou mandat de primar iar în toamna anului viitor ne va face cu mâna şi va pleca la Bucureşti, Gheorghe Falcă ne va şi le va demonstra până şi celor mai „fascinaţi” arădeni de persoana sa că pentru el Aradul nu a fost decât un mijloc de a parveni politic, o trambulină pentru visul său notoriu: acela de a deveni, la un moment dat, preşedinte al României.

Aşa stând (ipotetic) lucrurile, vin şi spun cât se poate de clar şi răspicat că Aradul are nevoie, începând de anul viitor, de un primar devotat oraşului. De un primar care iubeşte Aradul, istoria sa. De un primar care să considere Aradul un scop, nu un mijloc…

  1. Ăsta era defapt sfârșitul articolului: Votați-o pe Adela Cristea Primar!
    Vivat!

    Raspunde
    • Doamne ajuta! oricine ar fi numai Falca sa nu mai fie ca ne-am saturat de aroganta sa. Iar daca pana si prostu satului a auzit de Adela Cristea inseamna ceva, nu? Vivat si de la mine! 🙂

      Raspunde
  2. poate se trezesc si aradenii sa nu mai puna toate viniturile sa imparta bugetul ardului dupa bunul plac

    Raspunde
  3. oricine numai Falca nuuuuuuuuuuuuuu! nu mai!!! gata! !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.