Aradul îşi face imagine la Bruxelles

Aradul îşi face imagine la Bruxelles

Aradul lansează încă o bătălie pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Se apropie Ziua Porţilor Deschise la Comitetul Regiunilor („Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”),  iar Aradul se pregăteşte temeinic pentru a-şi prezenta oferta şi a-i cuceri pe vizitatori. „Municipalitatea arădeană a decis să participe cu un stand la acest eveniment european de la Bruxelles, legând acestă iniţiativă de lupta pe care am pornit-o pentru cucerirea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Din România, alături de municipiul Arad, la acest eveniment european şi-au mai anunţat prezenţa Regiunea Nord-Est şi judeţele Dâmboviţa şi Harghita, oraşul nostru fiind singurul municipiu din ţară care va avea stand de prezentare aici”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Ca atare, la standul Aradului vor fi expuse, pe 17 mai, când va fi organizat „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, produse tradiţionale româneşti, cu specific din zona noastră – țuică, vin, brânză, cozonac, salam de Nădlac -, broşuri de promovare a Aradului, unde se va sublinia faptul că oraşul este candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, un film de cinci minute de prezentare a municipiului nostru şi nu doar atât.

Ca o noutate şi provocare, la stand va fi pregătit un mini-studio foto iar vizitatorii vor fi invitaţi să devină actori ai unei poveşti din oraşul Arad. Practic, cu ajutorul tehnicii digitale, turiștii vor fi proiectați în Arad şi vor deveni vizitatori virtuali pe străzile municipiului. Ca arădeni virtuali, vizitatorii Comitetului Regiunilor vor putea fi muzicieni, actori, fotbaliști, dansatori, taximetrişti, artişti urbani sau simpli cetățeni, într-un oraș cu tradiții și cu o istorie bine definită. Transpunerea turistului în „realitatea arădeană” va fi însoțită de un întreg trecut arădean virtual: copilărie, absolvirea studiilor, modalități de petrecere a timpului liber etc., toate cuprinse într-un portofoliu care va fi înmânat doritorului, împreună cu imaginea inițială.

Pentru că sunt aşteptaţi la Porţile Deschise la Comitetul Regiunilor şi foarte mulţi copii, municipalitatea arădeană a decis să organizeze la standul arădean şi un spaţiu de joacă pentru cei mici, unde rege va fi face-paintingul.

Organizatorii mizează pe prezenţa a peste 2.000 de vizitatori la acest eveniment al Comitetului Regiunilor. Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este membru în cadrul Comitetului Regiunilor.

  1. Ar fi bine ca in filmuletul difuzat la Bruxelles sa apara si trotuarele jalnice din multe zone centrale si cartiere aradene, unde virtualii interesati de cultura orasului sa stea mereu cu ochii atintiti in asfaltul ceausist sculptat cu gropi de data mai noua.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.