CET Arad a pierdut 12 milioane de euro! „Administraţia nu a fost interesată …” (Vezi DOVADA!)

CET Arad a pierdut 12 milioane de euro! „Administraţia nu a fost interesată …” (Vezi DOVADA!)

Ministerul Energiei a comunicat faptul că dosarul cererii de finanțare depus de CET Arad SA trei ani la rând (2014, 2015, 2016) pentru 12 milioane de euro nerambursabili a fost respins de fiecare dată pentru neconformitate.

Ministerul a făcut precizarea (vezi jos!) ca răspuns la o interpelare a deputatului Sergiu Vlad.

Potrivit acestuia, CET Arad SA a fost inclusă în anul 2013 în Planul Național de Investiții din sectorul energetic, pentru acordarea unui număr de 628.848 de certificate verzi (în valoare de aproximativ 12 milioane de euro) aferente investiției „Centrală de cogenerare cu turbină pe gaze și recuperare de căldură”. „Pentru a beneficia de acești bani nerambursabili, având în vedere că finanțarea se face ex-post, Primăria trebuia să demareze investiția pe bani proprii sau pe credit, urmând să primească apoi banii. În urma afirmațiilor primarului municipiului Arad, care refuză să recunoască pierderea finanțării din cauza lipsei oricărui demers al administrației locale pentru efectuarea investiției, USR a solicitat explicații oficiale ministerului economiei”, arată reprezentanţii USR Arad.

„Administrația locală nu a fost interesată să facă investiția la CET, pentru a reduce factura la întreținere a multor arădeni și a beneficia de cele 12 milioane de euro nerambursabili. A preferat în schimb să împrumute 20 de milioane de euro pentru proiectul regenerării urbane. În loc să ia decizii și să administreze orașul în favoarea cetățenilor, edilul nostru face politică și este expert în scuze și dezinformare. Legat de problema termoficării, USR Arad a elaborat deja o soluție care va asigura căldură și confort tuturor cetățenilor, la un preț decent. Ea va fi prezentată într-o conferință de presă, luni, 19 martie, de la ora 10, la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4. Îi invit pe această cale pe toți arădenii interesați de subiect să participe”, a declarat deputatul Sergiu Vlad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.