Aradul PUSTIU. Zeci de spații comerciale ABANDONATE în centrul orașului (GALERIE FOTO)

Aradul PUSTIU. Zeci de spații comerciale ABANDONATE în centrul orașului (GALERIE FOTO)

O simplă plimbare prin centru dezvăluie o altă față a Aradului, mai puțin plăcută. Imaginea este aceea a unui oraș pustiit, peste care a trecut un cataclism. Zeci de spații comerciale sunt goale, cu geamurile pavoazate cu ziare sau afișe. Ici și colo mai vezi câte un număr de telefon și câte un anunț: „De închiriat”. Multe însă nu au asemenea anunțuri, fiind pur și simplu lăsate de izbeliște.

Spațiile sunt proprietate privată, sau deținute de Recons SA iar faptul că stau neocupate este o consecință a chiriilor foarte mari. „Prețurile sunt exorbitante. Trebuie să ai o afacere care să producă foarte mult profit, ca să-ți permiți să plătești chiria. Băncile, de exemplu, își permit asemenea spații”, a precizat reprezentantul unei agenții imobiliare din oraș, care ne-a oferit și un exemplu concret: Chiria pentru un spațiu de 128 de metri pătrați se ridică la 2000 de euro, lunar. Adică, peste 15,6 euro/metru pătrat.

„Sunt puțini cei care-și permit să dea asemenea sume pe chirii și să-și mai plătească și angajații”, a concluzionat agentul imobiliar. În consecință, multe spații rămân goale, contribuind, alături de clădirile cu fațade distruse, la imaginea dezolantă a Aradului de astăzi.

Foto: Alex Laza

  1. ,,Rușinea Aradului,, se perpetuă de foarte mulți ani.Oare ce face administrația locală pentru a rezolva situația?Ce fac inspectorii primăriei,Poliția locală și alți reprezentanți ai legii?Din păcate nimic pentru buna înfățișare a,,Buricului târgului,,,Rușine,de trei ori rușine.Parcă Aradul ar fi candidat la un titlu de Capitală Culturală Europeană,nu?Cu o asemenea față n-am fi avut nici o șansă.Păcat,păcat păcat…

    Raspunde
  2. un oras urat tot mai urat

    Raspunde
    • Problema nu este întocmai reala. Este adevărat ca și chiriile sunt mari dar alta aste adevărată problema.
      După cum poate știți Aradul este pe minus la șomaj,datele furnizate de către forțele de munca sunt PT. cazurile celor ce nu vor sa lucreze.
      În Arad nu exista forță de muncă,multi aduc oameni din tara la lucru și tot nu este deajuns. Și atunci ma întreb eu ,cum sa pornesc o afacere dacă nu am cu cine lucra.
      Treaba cu criza și salariile este doar o scuza PT. cine nu vrea sa muncească.
      Dacă este asa criza cum va explicați ca toate terasele ,molul și ștrandul în wikend sunt arhipline?
      Innainte de asa zisa criza erau închiriate toate spatiile . De ce ?
      Pt. Ça oamenii vroiau sa muncească. Azi toți au o scuza: SALARIUL ESTE MIC: Dar nu spune niciunul ca nu știe sa facă nimic doar banii ai interesează. CINE VREA SA LUCREZE NU ÎNTREABĂ DE SALARIU DIN PRIMA SECUNDA CI ARATA CE SIE SA FACĂ ȘI DUPĂ ACEEA ÎNTREABĂ DE BANI.
      Dac poate ca o sa i supăr pe acei oameni care „nu și găsesc de lucru” dar asta este adevărul.

      Raspunde
      • Sa invatam a scrie corect romaneste si abia apoi putem face analize economice fanteziste! Iar cuvintele imprumutate din alte limbi nu se pocesc, trebuie scrise ca on forma originala: weekend nu wikend, mall nu mol!

        Raspunde
      • Nu intreba de bani ,lucreaza ca prostul si traieste tu ,cu 900 de lei pe luna,ma faci sa rad,fiecare stie ce face ,nu judeca tu oamenii

        Raspunde
      • Foarte bine spus!

        Raspunde
      • Domnule Costea ….la cea ce stiu eu să fac ,în Arad am primit 1500 de lei ..Și uzatul deja…îl mărim în 3luni….Și mai îmi făcea patronul,care n- avea nici o treabă cu meseria și mizerie….iar în Germania primesc 2400 euro…. Și nimeni nu mă bate la cap….vrei oameni … plătește i domnule Costea..

        Raspunde
  3. Nu mai vezi nicaieri un centru mai dezolant decat in Arad.Acele magazine de inchiriat au proprietari.Orasul este „pastorit” de primarie,care primarie are tot dreptul si obligatia sa dea orasului un aspect curat si civilizat.Sa oblige proprietarii magazinelor respective sa-si curete vitrinele de mizerii sau sa le dea amenzi pentru poluare vizuala.Un alt aspect,la fel de jenant si mizerabil,sunt cabinele telefonice dezafectate de 10-15 ani,aflate pe centrul orasului,sparte,pline de gunoaie si absolut inutile,insa nimeni din primarie nu obsearva acest lucru.Felicitari pentru ca va implicati in aspectul orasului in care traim

    Raspunde
  4. Pornesti o afacere din puteri proprii cu mari sacrificii, ajutorul parintilor, imprumut bancar etc . Cand deja ai inceput sa sper ca supravietuiesti incep controalele , Sanepid, Anaf etc . cu amenzi neimaginabile si insuportabile ! Parca am trai la dusmani , nu in propria tara!!! Parlamentarii produc legi de asuprire de distrugere, de nimicire si pentru asta cer pensii speciale ! Ne pleaca tineretul fiindca si strainii sunt mai indulgenti mai primitori decat ai tai. Asa ne distrugem, tineretul, valorile, legaturile familiare , etc .!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.