Aradul sărbătoreşte Ziua Internațională a Jazz-ului

Aradul sărbătoreşte Ziua Internațională a Jazz-ului

Ziua internaţională a jazz-ului va fi sărbătorită la Arad printr-o serie de concerte și acțiuni. Evenimentul, programat pentru ziua de 30 aprilie, este organizat de Centrul Municipal de Cultură cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad. Acţiunea beneficiază de susţinerea Ared, Gonzo Media Design prin Mihai Molnar şi se desfăşoară sub patronajul UNESCO.

Astfel, Aradul va marca Ziua internaţională a jazz-ului joi, 30 aprilie, la Cinematograful Arta, unde, începând cu ora 19, organizatorii au pregătit un concert susţinut de Peet Project (Budapesta), Zolbert şi Claudia Iuga. Publicul arădean va avea ocazia să asculte în avanpremieră piesele de pe noul album, interpretat într-un stil aparte, marca Peet Project.

În noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO, comunitatea internaţională a proclamat 30 aprilie ca „Ziua Internaţională a Jazz-ului”. Acesta zi are rolul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toată lumea pentru a sărbători şi pentu a învaţa despre arta jazz-ului, rădăcinile sale, viitorul şi impactul lui. La nivel global, la eveniment participă 185 țări, se organizează peste de 600 evenimente într-o singură zi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.