Aradul, sub COD PORTOCALIU de CANICULĂ. Posibil COD ROŞU. Comandament de urgenţă la Guvern

Aradul, sub COD PORTOCALIU de CANICULĂ. Posibil COD ROŞU. Comandament de urgenţă la Guvern

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare meteorologică cod portocaliu de caniculă valabilă pentru mai multe judeţe din ţară. Se vor semnala valuri de căldură şi disconfort termic accentuat, temperaturile ajungând până în jurul valorii de 39 de grade C la umbră.

Marţi, 7 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

În după-amiaza zilei de marţi, în judeţele Arad, Bihor, Timiș şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. ANM a emis o avertizare meteo cod portocaliu de caniculă.

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

În după-amiaza zilei de miercuri, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și pentru această dată, o avertizare meteorologică cod portocaliu.

cod extins

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Prim-ministrul interimar, Gabriel Oprea, a convocat, la sediul Guvernului, o videoconferinţă cu prefecţii, pe tema măsurilor de limitare a efectelor caniculei.

Potrivit directorului ANM, există posibilitatea ca în judeţele din vestul ţării aflate, în acest moment, sub incidenţa codului portocaliu, să fie instituit cod roşu începând de miercuri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.