Aradul TRĂIEŞTE PERICULOS! Ameninţarea că vom rămâne FĂRĂ CĂLDURĂ e REALĂ, dar nu se întâmplă NIMIC

Aradul TRĂIEŞTE PERICULOS! Ameninţarea că vom rămâne FĂRĂ CĂLDURĂ e REALĂ, dar nu se întâmplă NIMIC

Vestea că Aradul ar putea rămâne fără căldură, începând de duminică dimineaţa, a căzut ca un trăznet, vineri, peste cei care încă mai sunt racordaţi la reţeaua de termoficare a oraşului.

Administraţia, vorbim aici de municipalitate, dar şi de Prefectură, ca şi reprezentantă a celei centrale, se dă de ceasul morţii pentru a găsi soluţii astfel încât arădenii să nu rămână în frig în mijlocul lunii februarie. Şi, ca de obicei, administraţia – condusă de politicienii de prim rang ai Aradului, aşa cum sunt ei – aruncă pisica dintr-o parte în alta. De la PSD la PNL, şi invers. Atât unii, dar mai ales ceilalţi, sunt vinovaţi de situaţia dezastruoasă în care a ajuns sistemul de termoficare din Arad, în ansamblul său, de la centrala care produce şi până la ţevăraiele depăşite prin care se face distribuţia.

Trecută de la guvern la oraş în perioada în care PSD era la butoane, atât în ţară cât şi la Arad, CET a devenit o povară pentru municipiu şi arădeni. Venit pe un cal alb să ne scape de „ciuma roşie”, Gheorghe Falcă, cel care din 2004 se află în fruntea municipiului, s-a dovedit incapabil să rezolve situaţia de la CET (Oradea prietenului său Bolojan ar fi putut să-i servească drept model, de exemplu). Administraţia Falcă a „rezolvat”, însă, altceva la CET: Angajarea unor familii întregi de membri ai PD (acum PNL) acolo, desemnarea pe criterii politice a reprezentanţilor din Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie, toate acestea ducând la rezultatele care se cunosc şi care au strânsă legătură cu ceea ce se întâmplă acum. Şi nu numai acum, ci în fiecare iarnă.

Iar arădenii trăiesc parcă un déjà vu cu personaje groteşti care se întrunesc, caută soluţii, încearcă să puncteze la capitolul imagine în plan politic, se ceartă, se împacă iar în final nu se întâmplă nimic groaznic: CET furnizează căldură în continuare, Aradul iese din iarnă, lumea uită…

Ei bine, domnilor, tocmai aici e problema, că nu se întâmplă nimic! Iar la anu’ şi în anii ce vor urma o să o luaţi de la început, până când nu va mai rămâne nici un arădean racordat la reţeaua de termoficare a oraşului. Apoi, poate fi vândut totul la fier vechi. Că aşa-i la noi!

Citeşte şi:

De DUMINICĂ dimineața, ARADUL RĂMÂNE fără CĂLDURĂ

Ce spun reprezentații Primăriei despre CRIZA de la CET

  1. Despre morti numaide bine dar cine l-a pus pe Doru Popa sa preia CET de la guvern. De atunci sunt numai probleme.

    Raspunde
  2. Rusine dle Falca. Ce fac cei care au copii mici? chiar nu va pasa deloc de cetatenii orasului?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.