Aradul are un logo! Competiţia pentru realizarea mascotei rămâne în continuare deschisă

Aradul are un logo! Competiţia pentru realizarea mascotei rămâne în continuare deschisă

A fost desemnat câştigătorul concursului lansat pentru realizarea unui logo cu care oraşul nostru va participa la competiţia pentru Titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Reprezentanţii Asociaţiei Arad – Capitală Culturală Europeană 2021 şi cei ai Primăriei Municipiului Arad au anunţat, joi, câştigătorul concursului lansat pentru logo. Juriul care a desemnat câştigătorul acestei competiţii a fost format din cinci specialişti: Cătălin Lazurcă – preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul CLM Arad, Szabo Balasz – web designer, Călin Man – iniţiatorul proiect Kinema Ikon, Claudiu Ionescu – profesor în cadrul Facultăţii de Design din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” şi Andrei Ando – membru fondator al Asociaţiei Arad Capitală Culturală Europeană 2021.

Până la termenul limită pentru depunerea lucrărilor (23 mai 2014) au fost depuse 55 de propuneri pentru logo şi 16 pentru mascotă.
Câştigător al acestei competiţii a fost ales Sorin Neamţu, absolvent al Facultăţii de Arte, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. Acesta are un master în pictură. Premiul pe care Sorin Neamţu îl primeşte este în valoare de 10.000 de lei (TVA inclus). Dreptul de proprietate pentru logo va fi implicit transferat Asociaţiei.

Juriul a ţinut să precizeze că logo-ul desemnat câştigător este un logo de etapă şi argumentul selecţiei a fost acela că persoana care a concurat nu a venit doar cu un logo, ci şi cu o propunere de identitate vizuală.

„Sunt onorat de alegerea dumneavoastră şi vă mulţumesc. Faptul că decizia juriului a fost aceea de a selecta, prin intermediul unui concurs deschis, doar o identitate vizuală de etapă, nicidecum una definitivă, este de asemenea îmbucurător pentru mine. Mai cu seamă că o astfel de alegere este consistentă cu conceptul propus de mine pentru comunicarea candidaturii Aradului la titlul de Capitală culturală europeană. E un concept care propune mai degrabă dinamism decât confort birocratic, mai degrabă căutare, creativitate şi reinventare decât paseism şi admiraţie necritică faţă de tradiţie. O privire îndrăzneaţă spre viitor ar fi, în opinia mea, mai benefică acestei candidaturi decât nostalgia dublată de tentaţia muzeificării şi festivismului. Iată de ce, considerând că, în primul rând, adoptarea acestui concept de comunicare e importantă pentru asociaţia dumneavoastră, voi dona Asociaţiei pentru promovarea candidaturii Aradului suma de bani anunţată drept premiu. Fac această donaţie cu speranţa că suma va fi utilizată tocmai pentru a implementa – prin materiale promoţionale, prin susţinerea unor evenimente şi a unor oameni cu idei noi – acest concept de comunicare. Pentru un proiect atât de ambiţios, nu e o sumă importantă. Însă m-aş bucura ca primele gesturi de vizibilitate ale asociaţiei să fie consistente şi coerente cu acest prim pas spre redefinirea identitară a unui Arad în care provocarea creativă a viitorului să fie mai puternică decât paseismul auto-admirativ”, a declarat Sorin Neamţu, câştigătorul competiţiei.

În ceea ce priveşte competiţia pentru mascotă, membrii juriului au considerat că niciuna dintre variante nu este cea potrivită pentru a fi desemnată mascotă Arad 2021. Prin urmare, Primăria Municipiului Arad declară în continuare deschisă competiţia pentru mascotă până pe data de 15 august 2014.

  1. SIMBOLUL SCHWUL

    Raspunde
  2. PE ASTA AU DAT O SUTA DE MILIOANE?? HOTILOR!

    Raspunde
    • Beton, o stea dublată în neștire în corel. Asta da creativitate.
      E un concept care propune mai degrabă dinamism decât confort birocratic, mai degrabă căutare, creativitate şi reinventare decât paseism şi admiraţie necritică faţă de tradiţie.
      Spune artistul 🙂

      Raspunde
  3. deci baiatul asta da banii inapoi, ceea ce mi se pare absolut normal daca te uiti la simbolu ala de 3 lei. Poate ca acest lucru a fost planuit dinainte pt. ca mai apoi banii sa fie matrasiti pe vizibilitate de gasca vesela de la Aradul cacapitala culturala. ce ziceti? cam am dreptate nu?

    Raspunde
  4. O mare ordinarie, o imagine a cetatii Aradului vazuta dupa iesirea din coma etilica , asta care a „castigat”concursul are marele merit ca e mare prieten cu ciudatul si frustatul individ numit Lazurca . O mare bataie de joc la adresa celor care au muncit saptamani de zile la acest lucru si pana la urma a tuturor aradenilor de bun simt, rusine sa va fie.

    Raspunde
  5. penibil, de parca aradul ar fi orasul morilor de vant. ce legatura are mizeria aia de logo cu cerintele din solicitare??? pacat de munca celorlalti participanti

    Raspunde
  6. DE CE NU SUNT PREZENTATE SI RESTUL LOGO-URILOR PARTICIPANTE????? DE CE? SUNT MAI BUNE?????

    Raspunde
  7. adica un fel de penibil de jenant. cum ramane cu cei care chiar s-au straduit? sau ei nu v-ar fi dat banii inapoi?

    Raspunde
  8. asta e ca frunza Elenei….la scară mai mică. Bani aruncaţi degeaba. Vestea bună e că a inceput de azi să cadă…. Acuşi o să cadă si la noi în Arad diletanţii din cultură….

    Raspunde
  9. Şi încă ceva. În ce e specialist Ando? Sau Iotcu sau sefa de la CCJ? In afară de sifonat?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.