Aradul va avea 437 secții de votare, din care 115 în municipiu. Informații despre organizarea alegerilor

Aradul va avea 437 secții de votare, din care 115 în municipiu. Informații despre organizarea alegerilor

Delimitarea și numerotarea secțiilor de votare ce vor fi amenajate pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie poate fi consultată pe pagina web a Prefecturii, www.prefecturaarad.ro, secțiunea „Alegeri parlamentare 2016”, informează Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.

Tot acolo mai pot fi consultate și alte informații relevante privind organizarea alegerilor, precum toate comunicările Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 Arad. De asemenea se mai găsesc informații importante despre organizarea alegerilor sau despre procedura de vot în secțiunile dedicate alegerilor parlamentare de pe paginile web ale Biroului Electoral Central (www.2016bec.ro), Autorității Electorale Permanente (www.roaep.ro), Ministerului Afacerilor Interne (www.mai.gov.ro) sau Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

În județul Arad vor fi amenajate 437 secții de votare, dintre care 115 vor funcționa în Municipiul Arad. Paza acestora va fi asigurată de efective din cadrul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne. Licitația publică pentru serviciile de tipărire a buletinelor de vot a fost câștigată de tipografia S.C. Gutenberg S.A. Arad, la prețul de 0,0077 lei, fără TVA, pe pagină tipărită format A4. Contractul poate fi consultat pe pagina web a Instituției Prefectului – Județul Arad, în secțiunea dedicată alegerilor. Vor fi tipărite câte 430.950 de exemplare din ambele tipuri de buletin de vot –  pentru Senat, respectiv Camera Deputaților, numărul incluzând și rezerva legală de 10%. Conform datelor comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Județul Arad figurează 391.749 cetățeni cu drept de vot înscriși în listele electorale permanente, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.