Aradul VOTEAZĂ! Principalele evenimente și REZULTATELE ALEGERILOR în timp real

Aradul VOTEAZĂ! Principalele evenimente și REZULTATELE ALEGERILOR în timp real

Arădenii din municipiu și localitățile județului își votează, astăzi, primarii, consilierii locali și pe cei județeni.

Se anunță dueluri interesante în mai multe locuri, începând cu municipiul Arad și continuând cu orașe ca Nădlac, Curtici, Chișineu Criș, Lipova ori Pâncota, sau comune ca Moneasa, Macea, Tîrnova ori Zărand.

Vor fi, desigur, destule incidente pe care ni le puteți sesiza la adresa contact@newsar.ro

Foto: Arhiva

PSD Arad: Suspiciuni serioase cu privire la tentative de fraudă electorală la Târnova

PSD Arad atrage atenţia autorităţilor, inclusiv printr-un memoriu adresat Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, cu privire la suspiciunile existente în legătură cu unele încercări de fraudă la Târnova din partea administraţiei locale. Social-democrații susțin, într-un comunicat de presă, că există indicii conform cărora vor fi săvârșite fapte precum turism electoral mascat sub forma unor alegători cu vize de flotant şi posibile blocaje la nivelul secţiilor de votare, unde se doreşte scoaterea din funcţiune a tabletelor şi compromiterea activităţii de verificare a CNP-urilor, în absenţa căreia cetăţenii nu îşi pot exercita dreptul de vot.
„Unii colegi ne-au sesizat cu privire la intenţia primarului în exerciţiu de la Târnova de a bloca şi de această dată alegerile în secţiile unde presupune că nu poate obţine mai multe voturi decât contracandidaţii săi. Avem indicii că pentru acest tip de activități, sunt vizate secțiile din Drauț, Arăneag, Dud sau Agrișu Mare, fiind mai îndepărtate de centrul de comună. În 2012 s-a întrerupt curentul electric la o astfel de secţie. Acum se încearcă alte metode, printre care scoaterea din funcţiune a tabletelor conectate la sistemul de verificare în timp real a votului multiplu. Din aceste considerente, solicit public Biroului Electoral Judeţean, Prefecturii şi Autorităţii Electorale Permanente să prevadă măsuri speciale de prevenire şi combatere a unor astfel de incidente care pot fi înţelese ca atacuri asupra localurilor secţiilor de votare, fapte sancţionate de Codul Penal cu închisoarea! Atragem de asemenea atenţia instituţiilor abilitate şi în mod special Prefectului asupra transportului de persoane în scop electoral. Solicităm verificarea mijloacelor de locomoţie care transportă cetăţeni din anumite localităţi şi care au vize de reşedinţă în alte localităţi, cel mai probabil la aceleaşi adrese dar care nu locuiesc efectiv acolo, vizele de flotant fiind aplicate exclusiv cu scopul de a frauda alegerile”, precizează conducerea judeţeană a PSD Arad.

Marin Lupaş a votat pentru schimbarea corectă

Candidatul independent pentru Primărie şi Consiliul Local Municipal, Marin Lupaş, a votat în această dimineaţă, cu gândul la schimbarea corectă. „Am votat cu convingerea că oamenii sunt pe primul loc, cu convingerea că avem nevoie de o schimbare corectă pentru Arad, o schimbare cu oameni corecţi. Îi îndemn pe arădeni să iasă în număr cât mai mare la vot şi să îşi exprime opţiunea, să voteze cu oamenii pe care îi consideră cei mai potriviţi şi care îi pot reprezenta cu cinste şi eficient în următorii ani”, a spus Marin Lupaş.

Marin Lupas vot Arad

Prezență scăzută la urne, până la ora 10

Starea vremii influențează negativ prezența la vot în județul Arad, unde până la ora 10 votase un procent de 7,13 dintre cetățenii cu drept de vot.

Ciprian Florin Luca a votat pentru schimbare, normalitate și moralitate

luca vot poza

Candidatul independent la Primăria Aradului, Ciprian Florin Luca, susținut de Alianța pentru Arad (APAR), formată din PRU și UCDR și de PSRO, și-a exercitat dreptul de vot la ora 9, la secția de vot nr. 107 din incinta Liceului German „Adam Muller Guttenbrunn”. El a fost însoțit de familie și de colegii din APAR care îi susțin candidatura. Ciprian Florin Luca a intrat în cabina de vot de mână cu fiica sa, care l-a însoțit și la depunerea buletinelor de vot în cele trei urne. „Am votat astăzi pentru schimbare, normalitate și moralitate în administrația publică arădeană. Votul meu este dedicat arădenilor, care merită întreaga noastră atenție și dedicare. Familia și prietenii mi-au fost alături în acest moment important, al votului. Îi îndemn pe toți alegătorii să se prezinte la urne, pentru că esența democrației este votul”, a declarat Ciprian Florin Luca.

Liderii PSD Arad au votat pentru speranţă, cinste şi demnitate

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor, a votat la ora 11, la secţia nr 9. „Să luăm Aradul şi să-l redăm arădenilor! Votăm azi pentru copiii noştri. Votăm pentru a le da o speranţă, un orizont de aşteptare, un viitor. Votăm pentru a face din acest oraş din nou «acasă». Pentru că Aradul aparţine cetăţenilor lui şi nu unui vremelnic primar. Şi pentru că vrem să reclădim poartă de intrare în ţară, să îi redăm strălucirea şi demnitatea pierdute în ani de zile de adminstrație în folos propriu. Astăzi avem o şansă. Şi nu o vom irosi. Pentru simplul motiv că avem soluţii, avem proiecte şi, mai ales, pentru că ne pasă. 9 ne pasă!”, a afirmat senatorul Mihai Fifor.

Mihai Fifor vot

Deputatul Dorel Căprar a votat la ora 10,30, la secţia 87. Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Arad a optat pentru revenirea la normalitate, la dialog deschis cu vectorii societăţii civile şi mai ales pentru competenţă, profesionalism şi viziune administrativă. Căprar crede cu tărie că locuitorii municipiului şi judeţului trebuie să se bucure de respectul cuvenit. „Am votat pentru schimbare, am votat pentru un Arad mai curat şi mai cinstit. Am votat pentru că 9 ne pasă. Am votat pentru viitorul nostru şi al tinerilor şi nu în ultimul rând al bătrânilor. Dumnezeu să ne ajute!”, a spus deputatul Dorel Căprar.

Dorel Caprar vot

 Primul incident serios la Arad: Roțile mașinii președintelui PMP Florin Remețan, înțepate de persoane necunoscute

Florin Remetan

Președintele organizaței județene a PMP Arad, Florin Remețan, și-a găsit mașina, în această dimineață, cu două dintre roți pe jante. Acesta și-a dus autovehiculul la vulcanizare, unde i s-a spus că roțile arată ca și cum au fost înțepate intenționat.

Samuel Caba a votat schimbarea

Caba la vot

Și Samuel Caba, candidatul PMP la funcția de primar al Aradului, a fost la vot, însoțit de soție și cei doi copii. „Am fost la vot și am votat schimbarea. O schimbare de calitate, pentru noi toți. Pentru Aradul Nostru! Dumnezeu să binecuvânteze Aradul și pe toți arădenii!”, a declarat Samuel Caba la ieșirea din cabina de vot.

PNL sesizează Biroul Electoral pentru suspiciune de fraudă la Moneasa și Olari!

Iustin Cionca zburlit

Reprezentații PNL Moneasa au transmis faptul că într-una din secțiile de votare de la nivelul comunei, în repetate rânduri, cetățenii au primit mai multe buletine de vot. Au fost trasmise trei sesizări în acest sens, PNL solicitând intervenția de urgență a Biroului Electoral.

La Olari, PNL solicită Poliției să verifice circumstanțele în care un număr de aprox. 50 de persoane și-au stabilit în ultimele săptămâni domiciliul în comună.

„Avem suspiciuni că în aceste două localități procesul electoral ar putea fi viciat și cerem Biroului Electoral să verifice aceste sesizări”, declară Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad.

Adrian Wiener a votat pentru onestitate, responsabilitate și bună credință în Arad

Vot Adrian Wiener

Adrian Wiener, candidatul M10 Arad la Primăria Arad, s-a prezentat la secția de votare nr. 24 pentru a-și exercita dreptul la vot, însoțit de candidații pentru Consiliul Local Municipal ai partidului și familiile acestora. „Am votat cu convingerea că azi poate fi începutul unei schimbări. Sistemul responsabil de neajunsurile în care România se zbate nu mai trebuie validat. Onestitatea, responsabilitatea și buna credință trebuie să aibă o voce și în Arad”, a declarat acesta la ieșirea de la urnă.

PSD Arad : Situaţia la Târnova complet scăpată de sub control, seria ilegalităţilor continuă

sectia Chier

„După cum anticipam cu câteva zile în urmă şi sesizam autorităţile, inclusiv printr-un memoriu adresat Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, seria ilegalităţilor legate de tentativele de fraudă electorală la Târnova continuă prin noi acte de acest fel”, se arată într-un comunicat de presă al PSD. Potrivit social-democraților, ultima faptă de acest fel s-a petrecut în circumscripţia 68, sat Chier, comuna Târnova, unde în secţia 392 a dispărut o ștampilă cu menţiunea VOTAT.

„Situaţia a fost adusă în atenţia IPJ Arad, procesul de votate fiind întrerupt în secţia menţionată. Evident riscul de fraudă este încă foarte mare, în condiţiile în care acea ştampilă circulă prin comună şi ar putea fi ultilizată de către oamenii primarului în exerciţiu pentru a anula după deschiderea urnelor, voturi valabil exprimate pentru candidatul PSD, prin dublă ştampilare”, se precizeaza în comunicat.

chier sectie suspendata

„A fost de asemenea sesizat IPJ Arad cu privire la o serie de alte tentative de fraudă ce privesc angajaţi ai primăriei Târnova şi candidaţi PNL din aceeaşi localitate”, se mai arată în comunicat.

Sebastian Bulumac a votat pentru un Arad al normalități

vot Bulumac

Sebastian Bulumac, candidat indepedendent la Primăria Aradului, a votat astăzi la ora 12:45 secția de votare nr. 54 din Arad, alături de familie, prieteni și partenerii care l-au susținut în campania electorală.
La ieșirea din secția de vot Sebastian Bulumac a declarat: „Azi am votat pentru un Arad al normalității. Am votat pentru un Arad în care arădenii să fie respectați, în care banii publici să fie cheltuiți cu chibzuință, în care oamenii să nu mai moară în spitale, un Arad din care tinerii să nu mai plece în alte orașe pentru a se realiza profesional.  Am votat pentru un oraș cu taxe rezonabile și un preț corect al căldurii, dar și pentru un oraș viu, în care evenimentele să fie organizate în fiecare lună din an, nu doar în campania electorală. Am votat cu încredere și convingerea că alături de partenerii mei în acest proiect și împreună cu cetățenii Aradului putem construi un astfel de oraș!”
Sebastian Bulumac este considerat principalul contra-candidat al lui Gheorghe Falcă la Primăria Aradului, fiind susținut în cursa electorală de o parte importantă a societății civile, de PSD, PNȚCD și partidul local „Mândri că suntem arădeni”.

Faragó Péter a votat la Dorobanți

Faragó Péter, preşedintele Organizaţiei Judeţene Arad a Uniunii Democrate Maghiare din România, cel care este nominalizat şi pentru funcţia de preşedinte CJA, a fost prezent la vot duminică dimineaţa la ora 8, la secţia de votare din comuna Dorobanţi.

Farago Peter la vot

„Astăzi am votat pentru viitorul comunităţii maghiare din judeţul Arad. Depinde de noi dacă vom avea reprezentanţi la primării, în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean, acolo unde sunt luate decizii importante care ne privesc”, a declarat Faragó Péter după vot.

Candidatul UDMR la funcţia de primar al Aradului, Bognár Levente, actual viceprimar şi preşedintele organizaţiei municipale a UDMR, a votat la ora 10, la secţia de votare nr. 93 din incinta Colegiului Csiky Gergely.

Bognar la vot

„Dorim ca oraşul în care trăim să se dezvolte, să fie un oraş sănătos în care toţi cetăţenii să se simte acasă. Avem nevoie de reprezentanţi care asigură acest lucru prin devotamentul lor. Pentru asta am votat”, a spus Bognár Levente.

Potrivit Biroului Electoral Central, prezența la vot în municipiul Arad a fost de 30,50% până la ora 19. În județ, procentul alegătorilor care s-au prezentat la vot până la ora 19 a fost de 43,41%.

Voturile lui Bulumac au mers și la Caba!
Candidatul independent Sebastian Bulumac a depus o sesizare la Biroul Electoral Municipal, în care acuză un fapt care ar putea duce la vicierea rezultatelor votului. Iată sesizarea:
„Către 
BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPȚIE
MUNICIPALĂ NR. 1 ARAD
În atenția domnului Președinte
 
Subsemnatul Bulumac Sebastian, candidat independent pentru funcția de Primar al Municipiului Arad, vă înaintez prezenta 
 
S E S I Z A R E
 
În fapt: Mai mulți votanți mi-au sesizat faptul că aplicând ștampila în dreptul poziției 9 (pagina 3 ), poziție pe care o dețin pe buletinul de vot, tușul imprimat străpunge hârtia și se imprimă de asemenea pe cealaltă față, pe pagina 2, poziția 4, în patrulaterul candidatului PMP, dl. Caba Samuel-Adrian-Iosif. Acest fapt poate duce la vicierea rezultatelor votului, în situația (destul de probabilă) în care biroul electoral al secției de votare numără acest vot în favoarea d-lui Caba Samuel, acesta fiind plasat pe o pagină anterioară celei pe care sunt eu situat, iar cele două patrulatere se suprapun.
 
Prin urmare vă solicit să informați toți președinții secților de votare cu privire la acest aspect și să solicitați acordarea unei atenții sporite la numărarea buletinelor de vot care au aplicată ștampila aparent pe pagina 2.
În drept: Îmi întemeiez întâmpinarea pe prevederile art. 27 lit.g) și art. 31 lit.c), d), e).
 
Cu stimă,
Sebastian Bulumac
Candidat Independent la funcția de Primar al Aradului”
Votarea s-a încheiat. REZULTATELE, în curând!
La ora 21, procesul de votare a luat sfârșit. Vom reveni în cel mai scurt timp cu rezultatele neoficiale ale alegerilor, potrivit numărătorii paralele a partidelor.
  1. Aradul voteaza Sebastian Bulumac! Doamne ajuta!!

    Raspunde
  2. Domnul din poza e mort de cateva luni…

    Raspunde
  3. daca aradenii constientizeaza ce sansa au si ies la vot Falca pleaca cu sutul in fund asa cum merita

    Raspunde
  4. Judetul Arad voteaza PMP

    Raspunde
  5. a iesit soarele! se schimba vremea. e timpul sa facem o schimbare si la Arad. haideti cu totii la vot!!!!

    Raspunde
  6. haidem la vot!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.