Aradul se prezintă la Bruxelles, cu prilejul Zilei porţilor deschise la instituţiile europene

Aradul se prezintă la Bruxelles, cu prilejul Zilei porţilor deschise la instituţiile europene

Municipiul Arad va participa la manifestarea „Open Doors Day” – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles, eveniment care va avea loc în data de 17 mai, în clădirea Jacques Delors a Comitetului Regiunilor (CoR).

Despre această participare, Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, a precizat: „Am decis să participăm cu un stand la acest eveniment european de la Bruxelles, completând astfel etapele pe care le-am gândit în lupta pornită pentru cucerirea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Aradul trebuie să fie văzut şi cunoscut iar o astfel de şansă nu trebuie ratată. Începând din acest an, orașul nostru își va intensifica participările la târgurile internaționale, fie că vorbim de Bruxelles, Berlin, Praga sau Viena”.

Din România, alături de municipiul Arad, la acest eveniment european şi-au anunţat prezenţa Regiunea Nord-Est şi judeţele Dâmboviţa şi Harghita, oraşul nostru fiind singurul municipiu din ţară care va avea stand de prezentare.

Manifestarea, care este adresată publicului larg, dar şi actorilor importanţi implicaţi în dinamica europeană, vizează celebrarea a 20 de ani de activitate a Comitetului Regiunilor şi include „Festivalul regiunilor şi oraşelor europene”, ce va reuni standuri de prezentare şi promovare, la etajul 5 al cladirii CoR. Aici vor fi prezente 36 de comunităţi locale – oraşe, provincii, regiuni – pentru a sublinia atractivitatea spaţiului european, dar şi pentru a prezenta vizitatorilor resursele şi tradiţiile lor. La standuri vor fi oferite produse specifice zonelor reprezentate, participanţii având posibilitatea de a se promova şi cu ajutorul pliantelor, filmelor documentare etc.

Aradul a decis să profite de toate aceste posibilităţi pentru a-şi organiza cât mai bine standul, oferta locală fiind pregătită pentru a-i cuceri pe vizitatori. La standul arădean vor fi expuse produse tradiţionale româneşti, cu specific din zona noastră – țuică, vin, brânză, cozonac, salam de Nădlac –, broşuri de promovare a Aradului, unde se va sublinia faptul că oraşul este candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, şi va putea fi vizionat un film de cinci minute, de prezentare a municipiului nostru. De asemenea, va fi organizat un spaţiu de joacă pentru cei mici şi, ca noutate şi provocare, a fost conceput un mini-studio foto. Vizitatorii vor fi invitaţi să devină actori ai unei poveşti din Arad, cu ajutorul tehnicii digitale, turiștii urmând a fi proiectați în Arad şi devenind vizitatori virtuali pe străzile municipiului. Mini-studioul a fost pus deja pe picioare, în zilele următoare urmând să aibă loc ultimele probe pentru ca totul să meargă bine în faţa celor peste 2.000 de vizitatori care sunt aşteptaţi, conform organizatorilor, la evenimentul de la Comitetul Regiunilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.