Are 90 DE ANI, un talent DEOSEBIT și o poveste care te va impresiona (FOTO)

Are 90 DE ANI, un talent DEOSEBIT și o poveste care te va impresiona (FOTO)

Oamenii deosebiți sunt printre noi, iar de multe ori nu realizăm asta. Pe Ilie Drutcă l-am cunoscut în tren, când venea la Arad împreună cu soția, în vizită la fiul lor.

Bătrânul a atras atenția nu doar datorită faptului că la vârsta sa mergea cu trenul distanțe foarte lungi (venea din Moldova), fără să se plângă de căldură, ci mai ales când și-a scos din bagaj fluierele și a început să cânte la ele cu măiestrie.

Pasagerii din jur au fost foarte impresionați, iar noi am dorit să îi aflăm povestea.

Simpaticul bătrânel de aproape 90 de ani, pe care îi va împlini în 30 octombrie, ne-a povestit zâmbind cum a învățat să cânte la fluier din copilărie, singur, fără nici un ajutor sau îndrumare. Această pasiune i-a fost alături toată viața, susținând numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate (Ucraina). El avea două fluiere, dintre care unul mai nou, iar altul vechi de peste un secol, la care cânta doine bătrânești, spre bucuria celor prezenți.

Ilie Drutcă știe să cânte la fluier și cu nasul și ne-a făcut și o demonstrație.

El locuiește în comuna Paltinu din Vatra Moldoviței, județul Suceava, împreună cu soția sa, în vârstă de 84 de ani. Ea ne-a spus că mâncarea sănătoasă și variată de acasă l-a ajutat pe Ilie să fie într-o stare foarte bună și acum, la aproape nouă decenii de viață.

Ilie Drutcă a lucrat la drumuri, iar apoi a fost paznic timp de 10 ani, însă iubirea pentru fluier a rămas și acum, la pensie.

Prezența sa a făcut călătoria multora dintre noi mult mai plăcută, fiind o adevărată bucurie să întâlnești astfel de oameni deosebiți.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.