Flash news:
 
<< Înapoi


Antonescu, petardă sau grenadă21.11.13 de Virgil Florea

Se spune, pe bună dreptate, că lupta electorală într-o democrație începe odată cu aflarea rezultatelor scrutinului tocmai încheiat. Chiar și în România este reală într-o oarecare măsură această abordare. Cu câteva diferențe notabile. O putere ocultă, cu ramificații în absolut toate instituțiile și în toate domeniile social-politice se definește ca deținător al tuturor aspirațiilor acestei nații, astfel încât orice judecată potrivnică direcției este a priori nesemnificativă. Pentru ca o asemenea administrare a țării să fie eficientă, stabilă și durabilă, strategia pe termen lung are în vedere paleative de democrație, surogate de bunăstare, crize permanente și iluzii de libertate. Toate acestea și nu numai dau ca sumă o clasă socială subdezvoltată, dependentă în mare parte de un stat de cele mai multe ori super-dimensionat, care și el la rândul lui trebuie să se jaloneze pe construcțiile deja existente. Din această cauză, popularea cu oameni care să servească intereselor minorității devine un scop în sine. În final, se urmărește blocarea oricăror inițiative cu adevărat liberale, care ar aduce României acea clasă de mijloc, condiție de bază a dezvoltării reale. Din păcate, chiar cu existența unui partid liberal în actul de guvernare nu se văd semne din care să înțelegem că această strategie pe termen mediu și lung este un obiectiv.

Anul 2014 este unul foarte important în economia unui viitor care nu are pentru noi nici o culoare. Se prefigurează, din felul cum se duc bătăliile, un scenariu deja aplicat de mai multe ori, cu succes. Cu toate acestea, există un baraj, de care puterea ocultă de care vorbeam se lovește pentru prima dată în toți acești ani. Acesta este dat de joncțiunea tot mai aproape pe care o mare parte din popor care și-a însușit lecțiile de manipulare de până acum este capabil să o facă cu cel care a refuzat să facă parte din sistem. Desigur, mă refer la Antonescu. Nu neapărat, în acest moment, ca om politic ci ca alternativă la oferta submediocră cu care ne-am obișnuit de atâția ani.
Scena noastră abundă de inovații și strategii alambicate care fac și ele parte dintr-un arsenal al disciplinei numite manipulare. Marea majoritate este pusă în operă cu scop precis de a induce idei sau atitudini așa încât în perioada de precampanie să se dilueze orice mesaj venit pe un trend de seriozitate, dornic, capabil să înfrunte și să biruie în condițiile victoriei, sistemul. Or, o luptă pe un astfel de teren nu este în avantajul lui (sistemului) și nu se vor menaja pentru ca în ultimile 6-7 luni să-l „facă” pe Antonescu. După cum bine putem observa, această bătălie a început odată cu lăsarea obiectivelor USL în plan secund. Coabitarea este, din acest punct de vedere, un prim element de plecare. Doar naivii pot crede că ea a fost „înghițită” de Antonescu atunci când încerca să dea o notă de trecere „fostului” coleg de alianță. Din acel decembrie 2012 a început faza finală pe traiectoria țării. Tot ceea ce s-a întâmplat în 2013, cu renunțarea la ministerul de justiție, la miniștri liberali, la cedarea de autoritate în mâna mincinosului, la atacurile „de neînțeles” la adresa colegilor de alianță, dovedește temerea „vigilenților” că petarda de azi din mâna lui Antonescu se va transforma în scurtă vreme în grenadă.

Pentru ca lucrurile să meargă într-o astfel de direcție este însă necesar ca și acesta să priceapă rolul, împănat cu obligația pe care o are în acest moment. Ajuns pe această poziție el trebuie neapărat să și-o conserve, indiferent de zgomotele pe care le fac trâmbițașii de serviciu postați prin televiziuni, partide sau Parlament. Țara îl așteaptă, singur, fără „aliații de nădejde” cu care s-a flendurit în 2012. Și chiar fără mulți care își zic liberali, dar care semnează pontajul și la SRI și la PSD și la te miri pe unde. Oamenii chiar vor să vadă petarda. Le e dor de un bărbat de stat.
Ia-ți treaba în serios domnule Președinte, dreptatea încă nu e la capăt!Comentarii (3)

.... - la 29.12.2013 ora 16:12:59Mersi fain!


cineva @.... - la 26.12.2013 ora 14:41:05mare dreptate ai!


.... - la 26.12.2013 ora 14:19:27Sper ca nu-si imagineaza cineva ca un om va fi o solutie, cu atat mai mult cu cat omul respectiv a ratat aproape toate oportunitatile de a se manifesta coerent, liberal, democratic si in sensul dezvoltari economice pe criterii de libera competitie.
Adevarul este ca toate solutiile pe care ni le sugereaza unul si altul nu sunt altceva decat un exercitiu de manipulare. Orice politician din tara intelege ca va ”ajunge” numai cu spijinul baronilor si astfel intra in bucla infinita a sustinerii impostorilor si a promovarii unor mecanisme de favorizare a acestora si a intereselor lor.
Autorul ar trebui sa se gandeasca la mecanismul electoral care avantajeaza impostorii impotriva oamenilor de valoare, la faptul ca asa cum este el, sistemul electoral nu asigura nicio conditionare intre electorat si candidat ci doar intre sefii de partide (in calitatea lor monopolista si totala de facatori de liste) si candidati.
Pana nu asiguram premize corecte pentru accederea in functii de conducere a unor candidati alesi tot de electorat, nu vom avea nicio schimbare, nici cu Ponta, nici cu Antonescu si nici chiar cu Papa de la Roma. Ramanem blogati in jocul de impartire de favoruri de catre sefii de partide in schimbul sustinerii, sau a banilor, sau a simpatiilor sau pentru orice alt motiv decat interesul public.


Nume:
Comentariu:Virgil FloreaAntonescu, petardă sau grenadă - Virgil Florea, 21.Nov.13

Descentralizarea - Virgil Florea, 30.Oct.13

Între parşivel şi nesimţire - Virgil Florea, 17.Sep.13

Ponta, nu mai schimba nimic, las-o aşa - Virgil Florea, 20.Aug.13

PDL-ul din Arad n-are vacanţă... - Virgil Florea, 12.Aug.13

Băsescu amr... - Virgil Florea, 29.Jul.13

După şase luni... (III) - Virgil Florea, 02.Jul.13

După şase luni... (II) - Virgil Florea, 23.Jun.13

După şase luni... - Virgil Florea, 18.Jun.13


1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891