Flash news:
 
<< Înapoi


CLM Arad: După o ŞEDINŢĂ de POMINĂ, a rămas cum s-a stabilit!13.02.14 de Monica Tulcan

Acuze de ambele părţi ale baricadei, discursuri politice care revin, în mod obsesiv, de fiecare dată când Puterea şi Opoziţia ar trebui să se aşeze la masa tratativelor pentru binele oraşului, apariţii pitoreşti în sala de şedinţe şi încordare la cote alarmante.
Acestea au fost ingredientele de bază care i-au ţinut, astăzi, „în priză” timp de două ore pe membrii Consiliului Local Municipal. Şedinţa a debutat cu un schimb cordial de replici şi cu cadouri primite de administraţia locală din partea delegaţiei oficiale a districtului 5 Praga, aflat în parteneriat de colaborare cu Primăria, însă s-a încheiat cu intervenţii „colorate” din partea revoluţionarului Nicu Ieran.

Nu a fost unanimitate pe flanc

Doar 15 dintre cele 24 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CLM de astăzi au fost aprobate cu unanimitate de voturi, în vreme ce alte cinci, legate de stabilirea comisiilor de evaluare a managementului la Teatrul Clasic „Slavici” şi Filarmonica de Stat, au beneficiat, la finalul şedinţei, de votul secret al aleşilor locali. Repartizarea excedentului bugetar de anul trecut nu a adunat decât 15 voturi favorabile, cu unul mai mult decât proiectul bugetului general de venituri şi cheltuieli. Doar Gheorghe Ghilinţă s-a abţinut de la vot în privinţa revocării unei hotărâri de consiliu privind „înfiinţarea centrului de îngrijire de zi pentru copii «Arlechino»”. Unicul proiect care nu a trecut de proba votului a fost cel prin intermediul căruia acelaşi Gheorghe Ghilinţă propunea unele modificări în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Municipal. După ce Lilioara Stepănescu, secretar general al Primăriei, a catalogat iniţiativa social-democratului drept: „nepotrivită, pentru că nu întruneşte condiţiile legale”, proiectul lui Gheorghe Ghilinţă a fost respins, cu opt voturi pentru, trei împotrivă şi 11 abţineri.

Bugetul a fost aprobat cu 14 voturi


Aproape de limita inferioară de voturi favorabile (12) de care ar fi avut nevoie ca să treacă, bugetul general de venituri şi cheltuieli al oraşului pentru anul în curs a fost aprobat astăzi, într-o şedinţă ordinară a CLM ce s-a derulat pe parcursul a două ore. Fie că ne referim la proiectul de hotărâre în care bugetul general totalizează 548.965.000 de lei, sau la cel de pe site-ul Primăriei, în care avuţia oraşului se cifrează anul acesta la 553.565.000 de lei, bugetul a fost aprobat, după îndelungi dezbateri şi contre între aleşii locali ai Puterii şi cei ai Opoziţiei, cu 14 voturi favorabile. S-au abţinut de la vot consilieri ai USL, în număr de şapte şi a votat împotriva aprobării bugetului doar colegul lor, Tristan Mihuţa.

Nu s-a ţinut cont de „cele zece porunci” ale Opoziţiei

S-au formulat o sumedenie de amendamente înainte de vot, însă niciunul dintre amendamentele aleşilor din Opoziţie nu a trecut de proba votului. Excepţie de la regulă a făcut, însă, un amendament axat pe probleme de sănătate, formulat de liberalul Florin Galiş în cadrul proiectului de hotărâre privind repartizarea excedentului bugetar de anul trecut. Supus votului „la pachet” cu alte amendamente ale Puterii din CLM, amendamentul lui Galiş s-a concretizat în unica victorie de azi a Opoziţiei. Un număr de zece amendamente la proiectul de buget au fost aduse la cunoştinţa consilierilor de Gheorghe Ghilinţă. Niciunul dintre acestea nu a reuşit să adune mai mult de opt voturi favorabile. „Avem azi zece amendamente. Nu sunt ca şi cele zece porunci, însă vă atrag atenţia că şi bugetul din acest an este unul dezechilibrat, fără susţinere. Avem un excedent de peste 125 de miliarde din anul precedent, semn că nu suntem capabili să cheltuim banii pe care îi adunăm de la populaţie. Propunerile pe care le voi formula sunt menite a preveni astfel de derapaje în viitor. Vă solicit să analizaţi cu chibzuinţă toate cele zece amendamente şi să votaţi ca atare”, a încercat Ghilinţă să îşi sensibilizeze, înainte de vot, colegii de consiliu. Demersul său nu a impresionat pe nimeni. Edilul-şef însuşi i-a tăiat elanul lui Gheorghe Ghilinţă, sfătuindu-i pe consilieri să respingă toate amendamentele lui Ghilinţă. În schimb, amendamentele formulate de aleşii puterii şi de viceprimarul Levente Bognar au fost aprobate pe bandă rulantă, dacă nu în unanimitate, cu cel puţin 15 voturi favorabile.

Au spus „NU” subvenţiei mărite la gigacalorie
Un singur amendament a formulat şi Marin Lupaş, însă soarta propunerii lansate în consiliu, la iniţiativa Uniunii Locale a Asociaţiilor de Locatari, a avut parte de acelaşi eşec ca şi în cazul amendamentelor colegului său de uniune. Cu doar opt voturi favorabile, zece abţineri şi două voturi împotrivă, propunerea de acordare a unei subvenţii de 22 de procente la furnizarea energiei termice către populaţie (prin aprobarea căreia preţul de 237,74 de lei al gigacaloriei ar fi putut fi diminuat de municipalitate cu 69,68 de lei) a fost respinsă. „Îl întreb pe primarul Gheorghe Falcă de ce, dacă ne permitem mansardarea Palatului Administrativ şi putem să investim cinci milioane de euro într-o fântână arteziană, de ce nu ne putem îndrepta faţa şi către cetăţean, căruia să îi «aruncăm» nişte bani pentru subvenţia la căldură?”, a fost reacţia lui Lupaş. Social-democratul i-a mai transmis primarului Gheorghe Falcă: „Oare ce explicaţii are Gheorghe Falcă pentru aceste răspunsuri arogante? Ceea ce faceţi este o ofensă la adresa arădenilor! Se puteau face de zece ani investiţii la CET pentru scăderea gigacaloriei! De un an şi jumătate nici un proiect al USL nu a trecut de vot. Prezenţa noastră în consiliu nu mai are rost!”, a concluzionat Lupaş. Acesta a fost, în consecinţă, acuzat de edilul-şef pentru „limbaj acuzator”, pentru ca apoi discursul primarului să alunece, din nou, pe latura politică. Spre final, acuzele din triunghiul Falcă - Lupaş-Ghilinţă au atins cote alarmante. S-a întâmplat în urma unei controverse interminabile legate de intenţia lui Ghilinţă de a aduce stadionul Gloria înapoi, la Primărie, pentru a fi modernizat şi apoi a-l ceda Clubului Sportiv Municipal (deşi proiectul de hotărâre la care se referea Ghilinţă prevedea darea sălii de sport de pe strada Dacilor în administrarea Clubului Sportiv Municipal). Intervenţia lui Gheorghe Falcă pe această temă la adresa sa a fost catalogată de Lupaş drept „atac la persoană”.

Falcă vrea să preia pasajele de pe centură
Edilul-şef şi-a continuat, apoi, prelegerea anunţând că municipalitatea intenţionează să preia pasajele de pe centura Aradului, în cazul în care Guvernul nu adoptă o hotărâre în scopul continuării lucrărilor: „Aceste pasaje sunt o ruşine pentru Arad! Nu mă interesează cine aduce banii, ci doar ca lucrările să fie reluate. Vă voi solicita emiterea unei hotărâri de consiliu, prin care să cerem o Hotărâre de Guvern care să permită preluarea celor două pasaje de către Primărie. Voi cere şi montarea unui număr de patru panouri publicitare în zona acestor pasaje. Pe panouri să fie menţionată data la care au început lucrările şi data la care au fost sistate”, a decretat Falcă.

Şeful IŞJ a fost, din nou, pus la zid de primar

După ce şi-a redus la tăcere adversarii politici din consiliu, edilul-şef şi-a amintit, din nou, de subiectul fierbinte al Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi de clădirea în care Primăria ar fi dorit să înfiinţeze un centru de zi pentru minori, însă nu a primit avizul conform al Inspectoratului Şcolar Judeţean, motiv pentru care a înfierat, încă o dată, atitudinea inspectorului şcolar general, care refuză, în continuare să i se subordoneze: „Cu regret, constat că nu există termen de comparaţie pentru inspectorul şcolar general. Niciun inspector şcolar nu a blocat, până acum, o investiţie”, a declarat Falcă referindu-se la deciziile lui Claudius Mladin.

Ieran le-a numărat… forţele de ordine
Cel care a reuşit să amuze auditoriul a fost revoluţionarul Nicu Ieran. După ce i-a oferit edilului-şef „prima bilă albă”din viaţa lui, pentru că, recent, municipalitatea a alocat revoluţionarilor un sediu, Ieran s-a apucat să numere forţele de ordine din oraş. A început prin a nominaliza Poliţia Locală, Poliţia Naţională şi a sfârşit înşiruirea cu SRI şi „turnătorii”. În fapt, dilema revoluţionarului era „cine se ocupă de boschetarii şi aurolacii din Arad”.Comentarii (11)

Eva - la 14.02.2014 ora 12:05:27Da va rog frumos, reveniti-va ,cum sa ai incredere in Galis care toata viata lui a taiat frunze la caini.


Zorin - la 14.02.2014 ora 01:27:27Atentie marita! Galis-Papagalis si-a dat arama pe fata ,adica a votat toate amendamentele lui Falcao aratand prin acest gest ca nici macar numai ii pasa de ce cred votantii USL, si totusi ne intrebam cand aveti de gand sa-l trantiti pe acest filfizon.


penti - la 13.02.2014 ora 14:06:14ali baba si cei 40 de hoti , cu falka santem lamuriti , dar toti cei care voteaza cu buna stiinta proiectele grandomane ale faraonului se fac vinovati de complicitate cu acesta si trebuie aratati cu degetul si pusi la zid pentru fapta lor .


A.S. - la 13.02.2014 ora 13:53:33Rusine domnilor!


draga stolo - la 13.02.2014 ora 10:16:24alooo amendamentul lui galis este tot a lui falca sa nu ne ametim ca doar stiti bine ca-i pupma mana slugoiu de la pnl....de aceea a fost aprobat


DD direct - la 13.02.2014 ora 09:16:31pana si Tuturiga ala care zicea ca lupta cu ciocoii a ajuns sa ciuguleasca din palmele murdare ale primarului. aradeni va meritati soarta. aveti exact ceea ce ati votat!!


aradean - la 13.02.2014 ora 08:17:54poate cu vreo trei-patru exceptii,o adunatura de talhari si oameni fara nici un pic de caracter,manipulati de un individ machiavelic,ce sper ca va sfirsi groaznic in puscarie,iar familia sa,cit a mai ramas din ea,copil,nevasta si alte anexe,va fi ostracizata si blestemata in veci de aradeni.


PAUL - la 13.02.2014 ora 00:57:47JENIBIL E CUVANTUL CARE REZULTA DIN JENANT SI PENIBIL. AS ADAUGA SI GROTESC, DAR NUMAI DUPA CE MOARE ACTUALA CLICA RUSINOASA CARE A APUCAT LA CONDUCEREA ORASULUI


PAUL - la 13.02.2014 ora 00:56:03JENIBIL! ASTA E CUVANTUL CARE CARACTERIZEAZA ADMINISTRATIA FALCA. NICI UN ARADEAN NU VA MAI AVEA DREPTUL VREODATA SA GIREZE PRIN VOTUL SAU ASEMENEA SPECIMENE IN FRUNTEA ORASULUI!


Gogu + PDL + Miscarea Populara - la 13.02.2014 ora 00:14:28ne doare-n basca de aradeni si gigacaloria lor


        1 | 2    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891