Flash news:
 
<< Înapoi


Crin Antonescu, la Arad: "În toată ţara domnul Falcă şi asociaţii dau bir cu fugiţii" (GALERIE FOTO)31.05.12 de O.T.

Co-preşedintele USL Crin Antonescu, preşedintele PC Daniel Constantin – ministrul Agriculturii, vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu – liderul grupului senatorial PSD, însoţiţi de alte persoane din staff-ul USL naţional s-au aflat joi la Arad pentru a susţine candidaturile lui Ioan Cristina şi Lia Ardelean la Consiliul Judeţean, respectiv Primăria Municipiului Arad.
După o întâlnire cu birourile judeţene şi municipale reunite ale USL, Crin Antonescu şi colegii săi au susţinut o conferinţă de presă. Prezentăm, mai jos, integral, conferinţa de presă la care au participat liderii USL.
 

„La Arad pentru Uniunea Social Liberală este una dintre cele mai grele bătălii”

Crin Antonescu: Dacă sunteţi gata, vă spun bună ziua, sărut-mâinile, bună ziua şi, cu îngăduinţa dumneavoastră, câteva cuvinte, după care stăm la dispoziţia dumneavoastră!
Cunoaşteţi cred pe toată lumea de la această masă bogată. Sunt astăzi împreună cu preşedintele Partidului Conservator, domnul ministru Daniel Constantin, cu vicepreşedintele Partidului Social Democrat şi liderul Grupului senatorial PSD domnul Ilie Sârbu, cu toţi ceilalţi colegi ai mei, aici cu Dan Motreanu, cu doamna Maria Grapini, dar înainte de toate suntem noi toţi aceşti oaspeţi ai Aradului de astăzi alături de candidaţii noştri Lia Ardelean şi Ioan Cristina, candidaţi care, sau despre care noi credem că au şansa să schimbe faţa Aradului şi culoarea politică a judeţului şi a municipiului Arad.

Nu ne scapă bine-înţeles, cum nu scapă nimănui în această ţară, că la Arad pentru Uniunea Social Liberală este una dintre cele mai grele bătălii, în opinia mea strict personală, chiar cea mai grea.
Este vorba de un fel de citadelă politică a Partidului Democrat Liberal, a unuia din fruntaşii cei mai influenţi ai Partidului Democrat Liberal, primarul în exerciţiu, domnul Gheorghe Falcă şi nu întâmplător ca şi în toată ţara domnul Falcă şi asociaţii dau bir cu fugiţii, care din ţară de tot, dar care în orice caz din faţa alegătorilor.

Domnul Falcă nu mai are nimic comun cu culoarea portocalie, domnul Falcă nu prea mai are nimic în comun cu Partidul Democrat Liberal, candidează sub numele unei alte Mişcări – proaspăt născută aici – aşa zise Creştin-Liberale. Domnul Falcă, după cât înţeleg, şi afirmă explicit că nu a guvernat. Or, noi trebuie să spunem oamenilor din Arad câteva lucruri foarte clare: dacă Partidul Democrat Liberal nu mai are curajul să îşi folosească numele este pentru că a guvernat prost, corupt, sfidător, pentru că şi-a bătut joc de milioane de români, inclusiv de arădeni în egală măsură ca şi de ceilalţi cetăţeni ai României şi este primul partid din istoria acestei ţări care nu mai are curajul, la termenul alegerilor, să dea ochii cu alegătorii.

Dacă aceşti oameni nu îşi mai păstrează culoarea pe care au avut-o mai multe cicluri electorale la rând este din acelaşi motiv iar dacă domnul Falcă susţine că nu a guvernat, eu îi spun că a guvernat şi a guvernat al dracului de tare prin naşul său, Traian Băsescu, prin domnul Igaş, prin doamna Boghicevici, prin domnul Codruţ Marta, prin domnul Blejnar şi printr-o sumedenie de alţi oameni pe care domnul Falcă, unul din cei mai influenţi oameni ai fostei guvernări, i-a plasat în poziţii extrem de importante legate de putere şi de bani.

Care va să zică, este foarte corect, astăzi când domnul Falcă „vopsit în verde” sau albastru şi ascuns sub litere dintre care niciuna nu este „P”, nici una nu este „D” şi este una „L”, să răspundă pentru tăierea salariilor, să răspundă pentru diminuarea şi impozitarea pensiilor, să răspundă pentru mărirea TVA-ului, să răspundă pentru efectele catastrofale ale politicii duse de partidul printre ai cărui şefi se numără, să răspundă pentru toate aceste lucruri şi, sigur, dacă oamenii din Arad doresc în continuare să îl aibă pe domnul Falcă în frunte, pe domnul Ioţcu la judeţ, pe domnul Igaş brand în întreaga ţara ca să îi facă de mare cinste şi mândrie printre toţi românii, sigur că este dreptul cetăţenilor să voteze.

Dar este, cred, obligaţia noastră, a candidaţilor noştri, pe care îi susţinem, să facă foarte clar faptul că asta este miza acestor alegeri, că aici nu se votează doar nişte administratori, nişte gospodari mai buni sau mai răi, deşi sigur că s-ar putea discuta foarte multe despre administraţia Falcă, eu ştiu, din acest punct de vedere, dar este un vot cu puternic caracter politic şi convingerea mea este că arădenii nu doresc să rămână o enclavă într-o Românie care se schimbă şi într-o Românie ale cărei speranţe politice sunt legate într-o zdrobitoare majoritate de Uniunea Social Liberală şi de partidele care o compun.

Îi felicit încă o dată pe doamna Ardelean şi pe domnul Cristina pentru curajul lor, pentru sinceritatea, pentru onestitatea luptei pe care o duc, luptă deloc uşoară, şi îmi exprim nu numai susţinerea din toată puterea şi cu toată convingerea pentru dânşii, dar şi speranţa că pot fi câştigători, ceea ce desigur le doresc.

Eu mă opresc aici, colegii mei care doresc să intervină, îi rog să o facă şi, sigur, stăm la dispoziţia întrebărilor dumneavoastră după aceea, cu toţii.


„N-am iniţiat şi n-am purtat nici un fel de discuţii sau tratative cu domnul Seculici”

Jurnalist: S-a speculat la un moment dat, domnule preşedinte Crin Antonescu, că aţi fi purtat discuţii Gheorghe Seculici, preşedintele PDL Arad, în vederea trecerii acestuia în rândurile PNL. Este adevărat? Aţi avut aceste discuţii? Trece Gheorghe Seculici la PNL?

Crin Antonescu: Nu am discutat niciodată, cu nici un prilej, în legătură cu nici un subiect, în viaţa mea, cu domnul Seculici. Ce face sau nu face domnul Seculici este decizia domniei sale. Ce intenţii are trebuie să îl întrebaţi pe domnia sa. Sub nici o formă, repet, n-am avut contact, n-am avut discuţii şi n-am comunicat, nici în carne şi oase, nici telefonic, la nici o oră din zi şi din noapte, nici prin telepatie, nicicum.

Jurnalist: Dar poate alţi lideri PNL au discutat cu Seculici.

Crin Antonescu: Domle’ eu nu exclud să fi discutat pentru că până la urmă ne întâlnim într-o lume politică, probabil pe plan local şi alţi oameni de la Bucureşti, Seculici sigur că are multe cunoştinţe, a fost şi este un personaj important în lumea politică. Eu nu neg că or fi discutat. Cert este că nici o discuţie de felul acesta semnificativ nu s-a purtat, adică nu s-au purtat tratative ca să fiu mai explicit, pentru că acesta era sensul întrebării dumneavoastră.

Jurnalist: Sunteţi de acord să intre în PNL (Gheorghe Seculici – n.r.)?

Crin Antonescu: Domle’ apucăm sfârşitul anului 2012 sau au dreptate maiaşii aceia că se termină lumea? Haideţi să discutăm despre lucruri care se întâmplă sau care s-au întâmplat. Eu nu pot să răspund la întrebări care discută despre ipoteze, ce ar fi dacă, ce ar fi dacă. Eu vă spun foarte clar ce ştiu eu acum, ce se întâmplă acum. N-am iniţiat şi n-am purtat nici un fel de discuţii sau tratative cu domnul Seculici sau cu altcineva din organizaţia PDL Arad. Îi susţin pe candidaţii alături de care mă vedeşi şi am convingerea că ei pot să câştige fără ajutorul cuiva din Partidul Democrat, că de altfel, repet, Partidul Democrat nu îl mai ajută nici pe Falcă, la ora asta.

Jurnalist: Domnul Seculici v-a aşteptat astăzi la Aeroport minute bune, şi a plecat înainte să vă întâlniţi (n.r. – conform unor surse ar fi plecat cu maşina personală la Timişoara, la aeroport, însoţit de deputatul Mihai Calimente).

Crin Antonescu: Pe mine? Eu nu aveam întâlnire cu domnul Seculici. Dacă mă întâlnesc, când ieşim de aici, cu domnul Seculici o să ne salutăm pentru că suntem oameni civilizaţi. Dacă doreşte să discutăm ceva, discutăm, dar încă o dată, nu există nici un fel de tratative cu caracter politic.

Jurnalist: De ce credeţi că a plecat înainte de a vă întâlni? Bănuiesc că aţi negociat ceva cu dumnealui...

Crin Antonescu: Domle’ iar mă întrebaţi? Sincer. Păi cum să bănuiţi aşa ceva? Mă jigniţi. Eu tocmai vă spun că nu. Acum una din două, ori mă credeţi şi dacă mă credeţi bănuiala dumneavoastră nu mai are rost, ori nu mă credeţi, dar atunci, cum să vă spun, scrieţi mâine: „Domle’ Antonescu ne minte, eu nu îl cred”, dar să mă întrebaţi încă o dată în faţă, când eu vă spun, nu are rost.

Jurnalist: Mi se pare un pic ciudat ca, oameni pe care nu îi vorbiţi de rău, să nu daţi un răspuns dacă îi primiţi în partid sau nu. Aţi primit o parte din parlamentarii pedelişti care au votat în trecut reducerile salariale, dar care acum au votat cu USL.

Crin Antonescu: Da, i-am primit. Şi mă bucur pentru că, iată, am scăpat de un guvern care făcea rău României şi am pus un Guvern care încearcă să facă bine României.
De asemenea, am făcut să între în dezagregare acest partid nociv, care a şi dispărut practic, şi mă felicit şi pe colegii mei, şi pe colegii din PSD şi PC, care au făcut acele mişcări politice. Astăzi am vorbit aici despre Gheorghe Falcă, Traian Igaş, Claudia Boghicevici, Sorin Blejnar, Codruţ Marta. Sunt trei mari grupuri în ţara asta: unul Suceava-Neamţ, unul la Cluj şi unul la Arad. Despre oamenii care am vorbit astăzi, niciunul dintre ei vreodată nu va fi în Partidul Naţional Liberal. Despre domnul Seculici nu ştiu. Eu nu am vorbit despre domnul Seculici, şi încă o dată vă spun că nu am în vedere şi n-am purtat vreo tratativă cu domnul Seculici.


Impozitarea bugetarilor, numai pe argumente concrete

Jurnalist: Cum comentaţi noua impozitare a bugetarilor? PNL susţine acest lucru?

Crin Antonescu: Vom avea discuţii pe acest subiect. Vom avea discuţii inclusiv în Partidul Naţional Liberal. Eu la prima strigare, ca să spun aşa, nu o văd bine, în sensul că nu cred că este o soluţie. Nu am crezut niciodată că mărirea unor impozite, mai ales pe conjuncturi scurte, este de natură să rezolve ceva. Filosofia şi principiile şi formulele noastre de impozitare negociate la nivelul USL sunt foarte clare şi sunt publice, le-a reamintit de curând şi premierul Ponta: un impozit regresiv să îi spun aşa, deci 16% rămâne cea mai mare cotă de impozitare şi ne ducem în jos cu 12, cu 8.
Taxa asta, un tip de taxă excepţională de solidaritate sau aşa ceva, e totuşi o formulă care excede înţelegerea noastră pe formula fiscală şi din punctul acesta de vedere, cel puţin dacă nu văd nişte argumente foarte concrete, eu unul nu susţin o asemenea măsură. Vom discuta în Partidul Naţional Liberal, vom discuta cu miniştrii noştri, vom discuta cu partenerii noştri în Uniunea Social Liberală şi în urma aceea ce vom decide acolo, sigur că Guvernul va acţiona.

Jurnalist: Potrivit sondajelor, doamna Lia Ardelean va câştiga la Arad. Puteţi să ne spuneţi cifrele?

Crin Antonescu: Dacă îmi permiteţi, să adaug şi eu ceva, că mi se pare important. Să ştiţi că, de exemplu, Partidul Naţional Liberal are candidat cu şanse la Primăria Târgovişte, are candidat cu şanse la Consiliul Judeţean Satu-Mare şi vă mai pot da patru-cinci exemple, şi nu am ajuns acolo. Am ajuns la Arad. Perioada a fost foarte încărcată într-adevăr şi există mai puţine locuri unde am ajuns decât unde nu am ajuns. Aradul e unul dintre ele. Doi, şi de asta am intervenit, la Timişoara nu stăm şase ore, fiţi pe pace, stăm vreo trei, numai că pe la Timişoara trebuie să ne ducem sau să mă mai duc o dată, dat fiind ceea ce s-a întâmplat cu candidatul nostru, cu profesorul Robu, care s-a stabilizat, care s-a şi externat, dar a cărui absenţă, constrâns de împrejurări, de problema de sănătate din care şi-a revenit, trebuie suplinită pentru că adversarii politici se pretează până şi la asta, să speculeze o problemă de sănătate dintr-un moment, a unui om care a dispărut din campanie, ceea ce nu e cazul.


„Unul este contextul la Argeş sau la Teleorman, şi altul este la Arad sau la Suceava”

Jurnalist: Există vreo condiţionare pentru preşedinţii de organizaţii locale, condiţionare legată de rezultatele alegerilor locale, în vederea păstrării mandatelor lor?

Crin Antonescu: Nu. Nu există o astfel de condiţionare. Cred că toţi preşedinţii de organizaţie care sunt şi candidaţi au suficientă maturitate şi suficientă determinare ca să se bată cu toate puterile. Nu putem să stabilim, cel puţin la noi la liberali, să stabilim o regulă: „Cine nu câştigă pierde preşedinţia organizaţiei”. O campanie se poate evalua în toate felurile şi, sigur, şi s-ar putea să fie… Nu prea cred din informaţiile pe care le am până acum despre mersul campaniei, dar teoretic s-ar putea să fie şi conduceri care să fie schimbate în urma unor rezultate foarte proaste şi a unei implicări foarte proaste în campanie. Nu e nicidecum cazul la Arad, unde implicarea preşedintelui care este şi candidat, a domnului Ioan Cristina, şi a organizaţiei, cât poate să îl ajute este până acum, pentru mine, una exemplară. Nu putem să nu evaluăm rezultatele şi în raport cu contextul, pentru că unul este contextul la Argeş sau la Teleorman, şi altul este la Arad sau la Suceava.
 

VEZI O GALERIE FOTO DE LA VIZITA LUI CRIN ANTONESCU!Comentarii (13)

Votantul convins - la 01.06.2012 ora 11:26:50Eu unul m-am saturat de atitudinea celor de la PD-L = MC-L care considera ca nu trebuie sa dea nicio explicatie nimanui. Sfideaza de cand s-au inscaunat si pana la moarte. Voi acorda votul meu PSD-PNL-PC-ului, adica USL-ului pentru ca mereu au stiut sa fie aproape de oameni. Am incredere ca doar impreuna vor reusi sa schimbe ceva in tara asta.


nico - la 01.06.2012 ora 11:06:04As fii vrut sa vad fotografii cu Antonescu vorbind aradenilor.Asa ,18 foto cu el si staful lui(jalnic)si 2 cu o mina de alti uslasi(astia sant toti)a plecat de la Arad cu coada intre picioare.


Calina - la 01.06.2012 ora 10:16:20Chiar credeti ca are USL-ul in acest moment nevoie de "portofoliul" de voturi al PD-L-ului? Statisticile arata ca sunt puternici si fara ajutor din partea astora portocalio-verzi.


Gigi - la 01.06.2012 ora 10:08:40Vizita de cacat a lui Antonescu la ARAD a reusit sa adune in sala mica de la hotelul Continental cele trei birouri jud.vai si amar de ei osa vedem ce pot face in viitor!


Sandu - la 01.06.2012 ora 07:48:12pt. noctambulul de la 1:46. Ba eu cred ca esti ca de aia sustii ca nu esti. esti un deturnator de voturi de-al lui Falca. hai sictir!


NU SUNT PDL SAU MCL - la 01.06.2012 ora 01:46:31MODUL IN CARE S-A DESFASURAT TOATA ACTIUNEA ARATA CLAR CA ANTONESCU NU CREDE CA LA ARAD LIA A . SI NELUTU C. VOR AVEA CASTIG DE CAUZA . DE CE NU S-AU DUS IMPREUNA LA TELEVIZOR SI SA FACA O PLIMBARE PRINTRE ARADENI ????? ESTE FOARTE CLAR , DAR VINOVATI SUNT TOT EI CA I-AU SUSTINUT !!!! PACAT TREBUIE SA MA GANDESC CU CINE VOTEZ-CU MCL ADICA PDL SUB NICI O FORMA , DAR NICI CU INCOMPETENTI ASTIA DOI , MATUSA SI GHIOLBANU NU ,TREBUIE SA MA ORIENTEZ !!!


nico - la 01.06.2012 ora 00:22:04Pai ce va dusera ti tocmai la Bucuresti?Nu avea Ciutacu azi latratori?


oana - la 01.06.2012 ora 00:18:44Dorine minti.sau esti prost informat.Foloseste internetul si pentru a te informa E simplu.taxe si impozite ,orasul.Compara si mai vorbim maine.


Asociatia arad km zero - la 31.05.2012 ora 22:37:01In aceasta seara postul antena 3 a difuzat un material care este bazat pe una din actiunile asociatiei noastre. Daca aveti rabdare,veti vedea cien este Falca. ( doar celor care nu stiu asta )

http://inregistrari.antena3.ro/view-La_Ordinea_Zilei-19.html


Dorin - la 31.05.2012 ora 22:16:55in Arad Falca nu da bir ci pune bir. de aceea nu-l mai vrem ca avem cele mai mari taxe si impozite (biruri) din tara si cea mai scumpa caldura. sa se duce pe pustii Aradul ii spune pa pa!


        1 | 2    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891