Flash news:
 
<< Înapoi


CULMEA NESIMŢIRII: Consilierii Puterii i-au împovărat pe arădeni şi au plecat în concediu!10.01.13 de C.U.

Ședința extraordiară a Consiliului Local Municipal convocată de consilierii USL pentru joi nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum. Cei care au lipsit de la ședință au fost consilierii Puterii (PDL, PP-DD şi UDMR) care, după spunele Lilioarei Stepănescu, secretarul Primăriei, au trimis notificări că se află în concediu. În frunte cu primarul Gheorghe Falcă! Astfel, în sală, cu tot cu viceprimarii Levente Bognar și Cătălin Țițirigă, au fost prezente doar nouă persoane cu drept de vot, în condiţiile în care, pentru ca ședința să aibă loc, era nevoie de minimum 12.
De remarcat că proiectul depus de consilierii USL, care trebuia dezbătut joi, prevedea reducerea taxelor şi impozitelor locale până la nivelul celor impuse de Guvern şi nu mai mult. Asta după ce, la finele anului trecut, consilierii Puterii (PDL, PP-DD şi UDMR) au adoptat o Hotărâre a Consiliului Local Municipal prin care taxele şi impozitele locale au fost majorate la o limită neagreată de Opoziţie şi societatea civilă din Arad. Între timp, a apărut o Ordonanţă de Guvern care lasă la latitudinea autorităţilor locale dacă majorează, sau nu, taxele şi impozitele locale. La Arad, administraţia Falcă le preferă  majorate...
 

„Taxele au fost mărite în mod barbar
„Am depus un proiect de hotărâre în urmă cu patru zile, cu privire la ajustarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2013, înainte de a apărea ordonanța de ieri a Guvernului Ponta, care ne dă dreptul încă 20 de zile după intrarea în vigoare pentru ajustarea taxelor. Nu a fost o grabă, însă am văzut că taxele și impozitele în Arad au fost mărite, zicem noi, în mod barbar, cu 20 la sută. Sigur Codul Fiscal, Legea 571, dă voie ca autoritatea locală să poată majora taxele și impozitele locale de la zero la 20 la sută iar în Arad, în 2012 și în 2013, autoritatea locală a mărit taxele și impozitele cu 20 la sută. Însă, noi am vrut să instituim, înainte de cuantumul care mărește sau micșorează o taxă, niște principii. Și unul de bază este cel al echității fiscale. Dacă vedeți, în hotărârea de consiliu se aplică o bonificație de 5 la sută, când Legea prevede că se poate aplica bonificația de până la 10 la sută, dar majorarea este cu 20 la sută. În felul acesta nu mai este o echitate fiscală. Acea bonificație de 5 la sută, cât se aplică, este valabilă doar pentru persoanele fizice, nu și pentru cele juridice. Este vorba despre acea bonificație acordată persoanelor care plătesc taxele și impozitele integral până la data de 31 martie a anului curent. Legea 571 vorbește de contribuabili, nu de persoane fizice. Revolta noastră este că cei de la Puterea locală au dezinformat, au mințit”, a declarat consilierul local municipal Gheorghe Ghilinţă.
 

Două milioane de euro pe... întreţinerea de parcuri
În ceea ce privește lipsa consilierilor MC-L, Gheorghe Ghilință a declarat că se aștepta la acest lucru: „Am știut de la început că nu vin la ședință. Noi, așa cum am promis în campania electorală, așa am făcut. Am promis că vom gândi altfel aceste taxe și impozite. Nu dorim să fie împovărătoare. Aparatul Primăriei este obligat să participe la şedințele de comisii, însă nu au făcut, astăzi, acest lucru. Și încă ceva: Când discutăm de taxe și impozite nu trebuie să rupem această discuție de cheltuielile care se fac, deoarece bugetul este alăctuit din venituri și cheltuieli. Taxele și impozitele se consideră venituri. De cheltuieli pot să vă spun că, în 2012, în primele luni ale anului, Primăria a cheltuit aproape două milioane de euro pe întreținere parcuri. Noi avem doar câteva parcuri”.


Vor lupta în continuare
Consilierii USL spun că nu se vor lăsa și că vor convoca o nouă ședință cu acest proiect.Data trecută consilierii Puterii locale ne-au acuzat pe nedrept, deoarece noi nu am plecat când s-au purtat discuții pe tema taxelor și impozitelor, ci pentru că i-am așteptat pe ei prea mult. Ne-au convocat la 9 și primarul a venit la 9.45 când ne-am hotârât să plecăm. Nu ca refuz la discuția despre taxe și impozite. De ce nu există o întâlnire cu consilierii și societatea civilă să se discute de aceste taxe și impozite? Eu consider că nu au venit pentru că probabil le era frică.  Nu au vrut să dea piept cu o anumită realitate. Nu este oportun să mărești în fiecare an taxele și impozitele cu 20 la sută”, a declarat Ghilință. Consilierii USL au mai spus că ar trebui să facă și ei la fel ca şi cei ai MC-L – și anume atunci când este nevoie de 16 voturi pentru a trece vreun proiect să nu se prezinte nici ei.
 

Raport nefavorabil
Reprezentanții Primăriei au trimis și ei imediat după ora convocării ședinței (15.00) un comunicat de presă în care se arată: „În ceea ce privește proiectul de modificare a taxelor și impozitelor locale care a fost anunțat pe ordinea de zi, promovat de consilierii USL, Lia Ardelean și Gheorghe Ghilință, raportul serviciului de specialitate a fost nefavorabil, proiectul neîndeplinind condițiile de legalitate. S-a constatat că propunerile încalcă prevederile legislației în vigoare, respectiv a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, respectiv art. 286 alin. (4) din Codul Fiscal şi pct. 226 din HGR 44/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, care prevad că în timpul anului fiscal impozitele şi taxele locale nu pot fi modificate de Consiliul Local decât în cazul calamităţilor naturale. Alte aspecte de nelegalitate au fost identificate în conținutul proiectului, respectiv propuneri de majorare a impozitului pe teren intravilan în zonele B și C peste nivelurile legale prevăzute conform Hotărârii Guvernului nr.1309/2012 și art. 287 din Codul Fiscal”.

 

„Îl așteptăm pe primar să vină să vorbească cu noi”
La ședință au participat și doi dintre reprezentanții societății civile, Dan Artimon și Vasile Arion. „Este absolut încalificabil că aparatul tehnic al Primăriei nu a participat la o ședință a comisiilor reunite, fapt fără precedent. Cred că, din punctul nostru de vedere, s-ar impune anumite măsuri. Este în atribuția noastră să faceam acest lucru, eventual consilierii locali. Și o ultimă precizare referitor la comunicatul Primăriei care a apărut vis a vis de acțiunile pe care le-am avut: Țin să subliniez că acest Consiliu Local Civic, format din multe ONG-uri, multe dintre ele care au o activitate ce se desfășoară cu mult înainte ca domnul primar să se fi stabilit pe îmbelșugatele și mult prea îngăduitoarele plaiuri arădene, așa că nu vom accepta genul acesta de comunicare cu societatea civilă. Prin urmare, cerem cât se poate de public să își ceară scuze ca urmare a acelui comunicat. Inclusiv datele care sunt trecute acolo sunt false, pentru că noi am venit întodeauna cu documente. Noi îl așteptăm pe primar să vină să vorbească cu noi, cu specialiștii noștri, pe orice temă, pentru că avem specialiști care nu sunt în niciun partid politic”, spune Dan Artimon, reprezentant al Consiliului Local Civic.Comentarii (19)

A7 - la 11.01.2013 ora 19:20:39@kkt cu mac: SA NE-O SUGA MA-TA LA TOTI CEI CARE AM CITIT ARTICOLUL!
1. Nu va de unde pana unde ma injuri tu pe mine!?!
2. Ce te deranjeaza, adevarul despre conferinta si ordinul de sus pentru scrierea acestui articol??
3. SUBSCRIU PRIMA PARTE!


Gigi - la 11.01.2013 ora 15:51:05Pai, sa-i pape gaia pe toti. Aradenii le-au dat votul, in concluzie, aradenii trebuie sa-i dea jos. Daca le-am dat puterea sa ne reprezinte, atunci si ei trebuie sa aibe OBLIGATIA sa fie prezenti la TOATE sedintele, fara scuze, indiferent cine initiaza aceste sedinte. Asta este, acum, meseria lor. Pentru asta primesc bani, din banii nostri. Cu orice lipsa, a oricaruia de la sedinta, se mai trage o palma tuturor aradenilor.
Ce naiba atatea vacante, ca nu sunt la scoala. Fiecare om din tara asta, care munceste si aduce bani la bugetul tarii pentru a putea fi platiti acesti paraziti, are dreptul la un concediu limitat. Scursurile astea care cica ne reprezinta interesele, stau mai mult prin vacante, au salarii si beneficii mari fara a produce nici macar un leu venit la buget si in plus nici macar atunci cand trebuie sa ne reprezinte nu se deranjeaza sa fie prezenti.
Nu le da nimeni dreptul sa protesteze prin absenta de la sedinte. Daca ceva nu e in regula sa mearga acolo si sa voteze impotriva, nu sa lipseasca.
Ce-ar fi sa mergem si noi la lucru doar cand avem chef sau cand ne aducem aminte si sa fim plecati in 'nspe vacante pe an, pe banii altora. Oare unde ar ajunge tara asta si in cat timp daca toti am proceda la fel.


Gigi - la 11.01.2013 ora 13:14:59Pai, sa-i pape gaia pe toti. Aradenii le-au dat votul, in concluzie, aradenii trebuie sa-i dea jos. Daca le-am dat puterea sa ne reprezinte, atunci si ei trebuie sa aibe OBLIGATIA sa fie prezenti la TOATE sedintele, fara scuze, indiferent cine initiaza aceste sedinte. Asta este, acum, meseria lor. Pentru asta primesc bani, din banii nostri. Cu orice lipsa, a oricaruia de la sedinta, se mai trage o palma tuturor aradenilor.
Ce naiba atatea vacante, ca nu sunt la scoala. Fiecare om din tara asta, care munceste si aduce bani la bugetul tarii pentru a putea fi platiti acesti paraziti, are dreptul la un concediu limitat. Scursurile astea care cica ne reprezinta interesele, stau mai mult prin vacante, au salarii si beneficii mari fara a produce nici macar un leu venit la buget si in plus nici macar atunci cand trebuie sa ne reprezinte nu se deranjeaza sa fie prezenti.
Nu le da nimeni dreptul sa protesteze prin absenta de la sedinte. Daca ceva nu e in regula sa mearga acolo si sa voteze impotriva, nu sa lipseasca.
Ce-ar fi sa mergem si noi la lucru doar cand avem chef sau cand ne aducem aminte si sa fim plecati in 'nspe vacante pe an, pe banii altora. Oare unde ar ajunge tara asta si in cat timp daca toti am proceda la fel.


Gelu - la 11.01.2013 ora 09:51:31din pascate tot acest mandat va fi sub semnul luptei dintre dictatorul local Gh. Falca si cei de la USL, fiecare parte urmarind strict doar lupta politica. dispretul fata de cetateni al celui dintai e deja proverbial la Arad in timp ce USL se dovedeste prea slab la Arad pentru a-i da o lectie. si uite asa trece mandatul iar Aradul o sa bata pasul pe loc. nu ca pana acum ar fi facut mari salturi, dar torusi s-a mai asfaltat cate ceva, s-a mai bagat cate op teava pe ici pe colo, de ochii lumii. trist dar adevarat!


Salamander - la 11.01.2013 ora 09:26:32Rusine tuturor! Nu sunteti in stare decat sa faceti circ, cand unii cand altii! Circarii dracului!


Gigi - la 11.01.2013 ora 09:24:34Pai, sa-i pape gaia pe toti. Aradenii le-au dat votul, in concluzie, aradenii trebuie sa-i dea jos. Daca le-am dat puterea sa ne reprezinte, atunci si ei trebuie sa aibe OBLIGATIA sa fie prezenti la TOATE sedintele, fara scuze, indiferent cine initiaza aceste sedinte. Asta este, acum, meseria lor. Pentru asta primesc bani, din banii nostri. Cu orice lipsa, a oricaruia de la sedinta, se mai trage o palma tuturor aradenilor.
Ce naiba atatea vacante, ca nu sunt la scoala. Fiecare om din tara asta, care munceste si aduce bani la bugetul tarii pentru a putea fi platiti acesti paraziti, are dreptul la un concediu limitat. Scursurile astea care cica ne reprezinta interesele, stau mai mult prin vacante, au salarii si beneficii mari fara a produce nici macar un leu venit la buget si in plus nici macar atunci cand trebuie sa ne reprezinte nu se deranjeaza sa fie prezenti.
Nu le da nimeni dreptul sa protesteze prin absenta de la sedinte. Daca ceva nu e in regula sa mearga acolo si sa voteze impotriva, nu sa lipseasca.
Ce-ar fi sa mergem si noi la lucru doar cand avem chef sau cand ne aducem aminte si sa fim plecati in 'nspe vacante pe an, pe banii altora. Oare unde ar ajunge tara asta si in cat timp daca toti am proceda la fel.


cristian sirb - la 11.01.2013 ora 09:14:52CĂnd am vÄzut newsletterul, chiar am crezut cÄ e vorba de consilierii USL. Din cĂte ştiu eu, Puterea e deţinutÄ Ăn RomĂnia de alianţa contra naturii (dar absolut fireascÄ Ăntr-o ţarÄ de porcine politice) numitÄ USL.
Era vorba, Ăn articol, de MAJORITATEA localÄ.

M-aş fi mirat prea tare sÄ gÄsesc un articol anti-USL. Mai curge apÄ pe Mureş pĂnÄ atunci...


Norby - la 11.01.2013 ora 09:09:27jegurilor portocalii le va suna ceasul, fiti pe pace. vor da socoteala la timpul potrivit!


@danut - la 11.01.2013 ora 09:03:15esti un bou!


danut - la 10.01.2013 ora 22:55:41bravo falcone


        1 | 2    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891