Flash news:
 
<< Înapoi


Cum DISPAR PĂDURILE României? Se taie de două ori mai mult decât se plantează şi se exportă masiv!18.01.14 de O.T.

UPDATE/ Lucia Ana Varga, ministrul delegat al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, a susţinut sâmbătă, la Arad, că în opinia sa, măsurile coercitive care pot fi luate împotriva pădurarilor corupţi sunt insuficiente. „Sunt situaţii în care pădurarii au fost prinşi ca fiind complici cu hoţii de lemne, dar li se aplică doar 10 - 15% diminuări de salarii. Drept urmare, din păcate, în România, fenomenul tăierilor ilegale este încă prezent. Asistăm la situaţii în care, deşi am cerut celor care fac controlul, inspectoratelor silvice, să înăsprească pedepsele, nu există temei legal suficient de bine fundamentat, astfel încât să putem lua măsurile care se impun pentru curăţirea sistemului. Este absolut necesară aprobarea legii de modificare a Codului Silvic, pentru că, odată cu această modificare, toate infracţiunile silvice vor fi tratate conform Codului Penal, ca orice altă infracţiune. Sperăm ca atunci numărul dosarelor trimise organelor competente să primească mai puţine N.U.P. – uri (Neînceperea Urmăririi Penale – n. red.) şi, într-adevăr, hoţii să fie pedepsiţi”, a declarat ministrul Lucia Ana Varga.
 

Lucia Varga, ministrul delegat al Apel Apelor, Pădurilor și Pisciculturii, a atras atenţia vineri, la Ineu, că ritmul tăierilor ilegale a pădurilor din România este „îngrijorător” şi că „se taie de două ori mai mult decât se plantează”.
De asemenea, ministrul mai afirmat că în prezent se exportă de patru ori mai mult lemn (buşteni şi cherestea) decât în 2012 iar dacă se va continua în acest ritm fabricile de mobilă din ţară nu vor mai avea, în curând, materie primă.
Lucia Varga, s-a întâlnit vineri, la Ineu, cu conducerea Direcţiei Silvice Arad, şefii de ocoale silvice, proprietari de păduri şi primari din județul Arad
Întâlnirea a fost organizată de primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, şi senatorul Ioan Cristina.
Cu acest prilej, ministrul Lucia Varga a prezentat modificările aduse de Noul Cod Silvic, care s-a aflat în dezbaterea Senatului la finele anului trecut.

Senatorii, urecheaţi de ministru
„Noul Cod Silvic ar urma să aducă o nouă ordine în exploatarea și administrarea pădurilor în România, în condițiile în care, în ultima perioadă, ritmul tăierilor în păduri a crescut îngrijorător, fiind dublu față de ritmul împăduririlor, iar volumul de lemn exportat în anul 2013 a fost de două ori ai mare decât în 2012”, a spus între altele, ministrul Varga.
Tot prin noul Cod Silvic s-a decis ca Regia Naţională a Pădurilor Romsilva să asigure paza micilor proprietăți, de până la 30 de hectare, scopul fiind acela de a-i ajuta pe micii proprietari.
Ministrul nu a ratat prilejul de a-i urechea pe senatori, care au scos unele prevederi din noul Cod Silvic. „Din păcate, în dezbaterea proiectului noului Cod Silvic, domnii senatori au respins unele dintre modificările pe care le-am propus, însă sper că la Camera Deputaților, unde voi susține modificările pe care le-am propus a fi aduse Codului Silvic, voi găsi mai multă înțelegere”, a precizat Lucia Ana Varga.

Romsilva, un sistem care se apără
Referindu-se la Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, instituție despre care a afirmat că trebuie reorganizată, ministrul a spus că trebuie „făcută curățenie” în rândul personalului regiei, pentru că nu pot fi tolerați în sistem oameni care au permis furtul de lemn. „Din păcate, mulţi dintre cei care sunt puşi să păzească pădurile sunt mână în mână cu hoţii”, a spus ministrul, adăugând: „Sunt în silvicultură mulți oameni cinstiți, care iubesc pădurea, oameni pe care trebuie să îi apărăm, așa cum pe cei corupți trebuie să îi eliminăm. În acest sens, am introdus în Codul Silvic eliberarea unei autorizații de practică celor care lucrează în domeniul silvic, celor corupți urmând să le fie retrase aceste autorizații, urmând ca aceștia să își piardă dreptul de a mai intra în pădure. Din păcate nu am putut promova această modificare, cel care s-a împotrivit find chiar liderul de sindicat al salariaților din cadrul Romsilva. Însă nu am renunțat la această idee, pe care voi continua să o susțin”.
Pe de altă parte, ministrul a precizat că a propus înăsprirea pedepselor pentru furtul de lemn, nivelul pedepselor urmând să ajungă la nivelul celor pentru infracțiuni de natură penală.

Producătorii autohtoni de mobilă, favorizaţi
Lucia Varga a declarat că a fost informată despre faptul că mai multe firme producătoare de mobilă s-au închis în ultimii ani, din cauza lipsei de materie primă. De aceea, firmele româneşti urmează să fie avantajate prin lege la achiziţionarea de material lemnos. „Pentru ai ajuta pe producătorii autohtoni de mobilă, noul Cod Silvic prevede că firmele care își au sediul social în apropierea pădurilor, a locului de exploatare, vor avea punctaje superioare altor firme, astfel că vor putea face față concurenței externe, putând chiar să își crească producția”, a precizat ministrul.
Comentarii (17)

ionel bungeac - la 19.01.2014 ora 23:17:16d-na varga ar fi bine sa va bag pe unde a-ti iesit blonda penala si tradatoare ca toti cei care formeaza guvernul in frunte cu ponta(mickey-mouse)plagiatorul


ionel bungeac - la 19.01.2014 ora 23:13:36hotii sunteti voi guvernantii voi distrugeti fondul forestier vindeti acolitilor vostri mii de ha.care sint transformate in bani ptr.politicienii corupti-ce explicatii dati ptr.taierile masive actuale din muntii tarii ptr.a face loc sondelor ptr.gaze de sist-nu voi sinteti hotii si vinzatorii de tara-streangul este prea putin tradatorilor de neam si tara nu va ginditi ca copiii nostri va vor pedepsi ptr.ceea ce faceti acum-huooooooooooo


ionel bungeac - la 19.01.2014 ora 23:05:26de ce nu vedeti ca cei ca cel numit"drujba lui d-zeu"a distrus mii de ha.cu acordul celor de sus si vedeti un padurar care nu poate face fata hotilor datorita statutului sau,in multe cazuri au fost batuti fara sa fie protejati


roman satul - la 19.01.2014 ora 21:34:30Ce cauta porcul ala de primar de Archis acolo? Vrea sa zica ca e specialist? A distrus destul ocolul privat de la Beliu, ce mai vrea? Sa nu uite ca tot ce face el acum se intoarce in curand catre el.Tine-te bine !


MADAME VARGA - la 19.01.2014 ora 17:23:46Ha-ha-ha-ha,chestia cu neaprobarea senatului este daca nu tampita,e cel putin ridicola! Pai madam le ministre-delegue ne crede prosti?! Adicatelea in coalitie se aproba cutare si cutare ,iar senatorii usl voteaza ca in filmele cu prosti??!! Sigur,imi dau seama ca dumnealor fiind copartasi in furturile si exporturile de lemn brut,isi apara propriile interese,dar.....se vede treaba ca nici macar nu au bun simt! Vorbim de faptul ca Romanica pierde la greu din taierile abuzive de padure,basca putina si amarata industrie autohtona prelucratoare a lemnului brut,dar nici chiar asa! Daca senatorii au votat impotriva,de ce madame Varga nu si-a dat demisia de onoare ,intocmai ca ziarista Vranceanu Firea??!! Ei,vedeti,una zicem si alta facem,ca la noi,la nimenea! Vorba aia: pai sa fiti sanatosi,eu mi-am facut datoria,v-am spus,mai departe faceti ce vreti! Unde sunt acei conducatori romani care intradevar isi iubesc tara si iau decizii in consecinta?? Au fost inabusiti de hoti si banditi,sau mai rau,de aceia ca madame Varga,care constata si nu fac nimic! Bravos natiune,halal conducatori mai ai!


Vlad Tepes - la 19.01.2014 ora 16:15:11Completare: E vorba deci de a cara ILEGAL lemn la unguri, de la noi! Nu legal! Criminalii platiti de stat si imbracati in ilegal in haine de politie rutiera lasand sa se intample asta caci ei primesc spaga grasa de la fiecare camion cu lemn care merge inspre Ungaria!
Imi ascut tzepele!!! Le pregatesc!


Vlad Tepes - la 19.01.2014 ora 16:11:24Deci fabricile romanesti de mobila dau faliment ca nu au lemn, iar porcii udmr-isti cara zilnic sute si mii de tone de lemne la unguri/Ungaria, criminalii din guvernul Romaniei inlesnind asta prin diferite mijloace, distrugand Romania, despadurind total muntii sa alunece pamantul la vale, oamenii din zonele alea nemaiavand din ce sa traiasca, iar acum cand cuneva vrea sa salveze tara cu legi corecte, "senatorii Romaniei"(a se citi "scursurile si parazitii societatii umane") se opun vehement corectarii situatiei dezastruoase pe care ei insisi au creeat-o, facand si abuz de functie ca sa puna bete in roate roate celor care vor sa salveze tara???????
Care zice ca mizerabilii astia criminali care sug sangele tarii nu trebuie linsati si lasati sa putrezeasca pe camp???


Gogu Florin Catalin - la 19.01.2014 ora 15:16:48Toti cei care pot influenta sau decide in aceasta privinta sunt niste ipocriti. Vin in fata cetatenilor "indignati" sau "revoltati" de ceea ce se intampla, iar in spatele usilor inchise sunt "felicitati" de cei care controleaza defrisarea zonelor de padure, pentru ca nu fac nimic. Este pretul ramanerii lor in funtiile respective si uneori sunt beneficiarii unor parti din "afacere". Utati-va la adevaratul dezastru din judetele controlate de potentatii din UDMR...nimeni nu i-a oprit in toti acesti ani.
http://goguflorincatalin.wordpress.com


ghita ciobanu - la 19.01.2014 ora 13:55:26eu sunte de acord cu defrisarea unor suprafete tot mai mari, sa facem pasuni unde sa pastem oile noastre traditionale turcana si asa mai departe, sa avem lapte si branza, ca sa nu mincam mamaliga dacica goala ca nu e buna!


Timplar - la 19.01.2014 ora 03:33:58Doamna ministru ar trebui sa se uite si sa rezilieze contractele cu firmele austriece de la Sebes alba,Radauti,Brasov,care toaca toate padurile tarii si le exporta.Cat despre micile fabrici autohtone de mobila ,vor muri incet si sigur pentru ca nu vor mai avea materie prima.Avem cele mai mari fabrici de tocat lemn din Europa la noi.Cine a facut contracte exclusiviste cu ele??


        1 | 2    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891