Flash news:
 
<< Înapoi


Dacian Ţolea a prezentat pe o reţea de socializare O ALTĂ FAŢĂ a lui Gheorghe Falcă!27.10.13 de O.T.

Deşi Adrian Ţolea a fost ales sâmbătă prim-vicepreşedinte al PDL Arad, fratele acestuia, Dacian Ţolea, nu ezită să-l critice dur pe Gheorghe Falcă (devenit, tot sâmbătă, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a democrat-liberalilor) şi să arate, public, o altă faţă a acestuia, mai puţin cosmetizată de „legiunile” care se preocupă să-i creeze imaginea politico-administrativă. Fost membru al PDL, Dacian Ţolea nu a acceptat de la bun început stilul lui Gheorghe Falcă, motiv pentru care s-a şi detaşat de tot ce reprezintă acesta.
Citind un articol apărut în Glasul Aradului (O nouă „viziune“ asupra administraţiei: Falcă vrea ca bugetul judeţului să se decidă la partid, nu în CJA), Dacian Ţolea a simţit nevoia să reacţioneze, postând pe Facebook opinia sa personală în ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Falcă. O redăm şi noi, în cele ce urmează:

„Pot garanta și depune mărturie oricând, oriunde, că exact așa cum e prezentat în acest articol (de mai jos) este acest om, că astea sunt metodele sale, că așa arată obsesiile sale în ochii și sufletele celor care îl cunosc cu adevărat.

Din păcate, trebuie să mărturisesc că am avut o perioadă de care îmi este rușine (pe subiectul ăsta, desigur). Plecând din Arad, renunțând la orice funcție publică și activitate politică în orașul meu natal tocmai din cauza stilului și a "viziunii" acestui om, am fost adesea sfătuit să îl las în pace, să nu mai cârcotesc , să nu mai vorbesc despre el. Sau să îmi "rezolv" problemele cu el. )))

Nu am acceptat niciodată spășit, cu capul plecat, acest lucru, după cum ar face orice soldat disciplinat care execută un ordin. Am replicat întotdeauna, atât celor din grupul foștilor pelediști din care făceam parte, celor apropiați de Valeriu Stoica, celor ce gestionau comunicarea în partid, dar și celor câțiva miniștri, cu funcții înalte în BPN al PDL, care mi-au dat sfaturi "înțelepte", că nu am avut niciodată o problemă personală cu acest politruc comunistoid, că nu ne-am certat niciodată, chiar dacă am fost mai mereu în dezacord. Nu ne-am spus nimic de dulce, nu ne-am îmbrâncit, dar, ce e drept, nici nu ne-am îmbrățișat. Nu mai spun că aveam și pile beton în apropierea sa...

Am încercat, totuși, să îi fac să înțeleagă cu ce fel de om (politic) au de-a face, dar, în cele din urmă, am acceptat - un timp - să tac, să fac pe diplomatul, să manifest bunăvoință...

Nu m-a impresionat abslut deloc argumentul că e omul Cotroceniului, nici în 2009, nici în 2010, 2011 sau 2012 și nici astăzi, pe final de 2013! Am tăcut mai mult din detașare, din concentrarea pe probleme personale, iar acum chiar îmi pare rău. De ce? Pentru că în tot acest timp l-am descoperit de multe ori în locuri în care nu mă așteptam, în culisele unor proiecte care păreau altfel, în umbra unor oameni și a unor povești care trebuiau să seducă cât mai multă lume, un popor întreg. Aș putea spune că oriunde mă învârteam dădeam oarecum de el, auzind până și de la oameni pe care îi admir spunând, în completă necunoștință de cauză, că tipul e genial, că ceea ce a făcut la Arad ar putea fi o soluție de leadership pentru dreapta, pentru PDL, pentru țară. Oamenii habar nu aveau ce se întâmplă la Arad, dar vorbeau - despre ceea ce eu, unul, știam! - ca despre Petrache Lupu și minunea de la Maglavit. Politicieni celebri și jurnaliști cu mare audiență nu făceau nici cel mai mic efort pentru a afla despre raporturile lui Gheorghe Falcă cu societatea civilă din Arad (a interzis adunările publice și a fost învins în instanță la Strasbourg, la CEDO, de societatea civilă pe care a încercat să o decimeze, să o compromită și să o anexeze, mai târziu ajungând să îi contrapună o așa-zisă societate civilă creată de el, din umbră, la apelul bocancilor), despre stilul maoist de conducere a partidului, el fiind Unicul, Irepetabilul și Eternul în timp ce ceilalți, sărmanii muritori de rând, fie că e vorba de rude, de prieteni sau de simple slugi, sunt rotiți sau epurați după niște strategii doar de el știute, despre cum știe el ce îi trebuie și ce i se potrivește fiecărui om (pentru că are viziune, nu-i așa?!), despre cum interacționează cu Opoziția locală, cu mass-media, despre raporturile sale cu consiliul municipal, cu consilierii săi și cei ai opoziției, despre ce oameni promovează, despre cum se comportă, despre proiectele sale edilitare, despre politica în domeniul culturii, despre fiscalitatea locală, despre viziunea economică a administrației pe care o conduce, despre relațiile sale de familie, averea și biografia sa etc.

Aflând toate acestea și auzindu-l mai nou cum se prezintă ca autentic om de dreapta, apărător al libertăților și drepturilor civile, al valorilor familiei sau promotor al meritului și competenței ))), probabil și al demnității personale și al libertății de conștiință, m-am îngrozit de-a dreptul, făcându-mă să realizez cât de mult am greșit jucând pe niznaiul, dar și cât de mult, periculos de mult, își dorește, jucând pe ditamaiul! Într-o manieră înfiorător de suprarealistă, care ar trebui să ne ducă cu gândul la vorbele lui Gabriel Liiceanu: "Mizeria oricărei pasiuni politice ajunsă la putere este că are nevoie de soclu, ornamente și cântări, altfel spus de o oglindă în care, privindu-se, să-și poată confirma chipul." (3 eseuri/ despre ură - Humanitas, 2013)

Cine a văzut ultima conferință de alegeri municipale de la PDL Arad (https://www.youtube.com/watch?v=idCmz1DMoZI) are ce reflecta la aceste vorbe ale marelui nostru filosof, gânditor și moralist, într-o situație care reclamă o permutare, o mică parafrază: "Pasiunea oricărei mizerii politice ajunsă la putere este să aibe mereu la îndemână un soclu, ornamente și cântări, altfel spus o oglindă în care, privindu-se, să primească confirmarea geniului său și a dominației sale".

Îmi este, sincer, rușine de perioada scurtă în care am tăcut, complice și stingher, încurcat și mustrat, în sinea mea, de faptul că tac fiind unul dintre cei ce știu foarte bine ce și cum este cu acest om, ce și cum poate fi cu acest politruc. Încurcat, din nefericire, și de niște complicații în plan personal, care m-au cam tulburat, m-au fac să ezit în opțiune și acțiune. Am înțeles, însă, că ceea ce (ne) este dat de sus, indiferent cât de împovarator și de nedrept sau nefiresc ar părea, nu trebuie să ne altereze opțiunile și să ne împiedice să evoluăm, chiar și prin nevoință, prin risc, prin expunere dureroasă.

Și cu atât mai putin să ne împiedice să spunem adevărul! Mai ales atunci când Răul - aparent mic - pe care l-ai sesizat într-un cotlon, într-un colț de țară nebăgat în seamă, amenință să se extindă, să-și întindă aripile și să cuprindă, în nebunia și urgia sa, întreaga țară. Când astfel de amenințări beneficiază de complicitatea unor suflete meschine, a unor trufași nerăbdători și ignoranți sau de cea a unor disperați, grav răniți de spinii și de ghearele unor interese și urgențe personale, ale unor patimi orbitoare, indiferent cât de sus ar fi plasați aceștia pe scena publică, e nevoie ca orice Conștiință care cunoaște adevărul și înțelege pericolul să devină publică și să afirme, să mărturisească, să rostească ceea ce trebuie. Ceea ce le cere - fără sa vorbească deslușit- inima celui care nici nu trebuie sa știe...

Citiți acest articol ca să aflați de la cei ce știu, ceea ce n-ar trebui să aflați niciodată pe pielea voastră!

http://glsa.ro/arad/articole-recomandate/124957-o-noua-viziune-asupra-administratiei-falca-vrea-ca-bugetul-judetului-sa-se-decida-la-partid-nu-in-cja.htmlComentarii (11)

@Adi - la 28.10.2013 ora 12:50:24nu a revenit, stai linistit


Adi - la 28.10.2013 ora 11:19:34SA INTELEGEM CA INTRADEVAR TOLEA A VENIT INAPOI LA PNL.? Mare caracter......


nowhereman - la 28.10.2013 ora 11:11:07D-l Tolea este in primul rind un tepar. In calitate de mare tinar liberal si posesor de firme de publicitate a fost un model de etica in afaceri. Le umplea de datorii si le abandona.
A fost apoi un mare director de marketing al unui traficant de tigari - d-l Voicu Petru. VIP.
Ca si d-l Scheau de la Taban Trafic. Nu? Acesti domni, in loc sa mearga la reeducare la puscarie si sa li se dea interdictie de a ocupa o functie publica si de a-si deschide firme, ne dau lectii de moralitate.
Tolea este si cel care s-a ocupat de blocarea Noii Republici daca va aduceti aminte.Un caracter nul, un gunoi politic, o râmã.
Face parte din generatia "noua" de politicieni care-si vând familia, mama, prietenii, ca tara au vândut-o demult,
pentru un locsor la imparteala ciolanului.
Deja groapa de gunoi a istoriei e prea mica pentru ei.
Le treebuie o mare sau mai bine un lac cu cianura unde sa faca baie.


pentru dacian - la 28.10.2013 ora 01:06:48Ai scris mult fara sa spui nimic... Esti revoltat, numai tu stii de ce. Probabil, odata, nu ai primit ceea ce ti-ai dorit. Daca ai ceva de spus, spune. Concret, fara povesti. Si ar fi foarte bine daca ai si argumenta. S


penti - la 27.10.2013 ora 20:59:31individul asta i-mi face greata de cate ori ii vad fata slinoasa de smenar


Sebastian (somebody) - la 27.10.2013 ora 20:36:06Gheorghe Falca si-a atins limita. A ajuns presedinte la un partid muribund care doar la Arad se mai infrupta din bani publici ca in rest s-a lins pe bot. Si aici se va intampla la fel. O sa vedeti!


@Anonimus - la 27.10.2013 ora 13:24:22sa intelegem ca tu ai ramas in continuare un lingau al nevertebratelor de la PDL?


Anonimus - la 27.10.2013 ora 12:41:09Dacian Tolea a plecat din Arad pe un post la Bucuresti in Minister, si atunci au fost buni si PDL-ul si Falca, si Basescu,......acum nu mai sunt buni si e fost PDL-ist si arunca cu rahat in cei cu care candva se lingea...intrebare: cam ce caracter ai cand pana ti-a fost bine aia sunt ok si cand nu mai ai posturi politice aceeasi aia nu mai sunt buni si ai o revelatie in legatura cu ei? asta se numeste curvasarai politic domnule Dacian Tolea si este o chestiune de coloana vertebrala, care la Dvs are consistenta de meduza. P.S. Trebuie sa precizez ca acest coment nu are scopul de a lua apararea cuiva, ci a indrepta putin atentia celui care "face dezvaluiri". P.S.S. sa nu uitam nica ca nu demult aceeasi PDL-ist lingai si prosti au facut un eveniment de strangere de fonduri pentru cazul Sotiei lui Dacian , la arad la Teatru , asta in timp ce mister Tolea era ocupat cu aruncatul de fecale in lingaii lui Falca....sup[erb nu?


dle Tolea - la 27.10.2013 ora 12:14:42felicitari pentru curajul de a spune adevarul!


Florin - la 27.10.2013 ora 12:03:53Falca presedinte la Arad. E maxim ce poate obtine acest individ sansele acestuia la candidatura la presedintie fiind nule


        1 | 2    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891