Flash news:
 
<< Înapoi


Igaş şi Falcă văd DIFERIT criza internă din PDL23.07.13 de O.T.

UPDATE/ Senatorul Constantin Traian Igaş şi Gheorghe Falcă se situează din nou pe poziţii divergente în ceea ce priveşte problemele interne ale PDL.


Gheorghe Falcă a ieşit luni la atac împotriva conducerii centrale a PDL, după ce 22 de primari din judeţul Argeş au fost excluşi din partid la numai o zi de la vizita a lui Traian Băsescu în judeţul respectiv.
Într-un comunicat de presă, acesta afirmă că Partidul Democrat Liberal a ajuns în situaţia de a fi condus prin suspendări şi excluderi. „Imediat după alegerile interne, în loc să se facă reconstrucţia partidului, să se facă opoziţie adevărată, s-a dat startul răzbunărilor. A fost demisă conducerea PDL Dâmboviţa, urmată de revolta primarilor din judeţ, a fost suspendat europarlamentarul Cristian Preda, iar ultima lovitură este reacţia celor 22 de primari din judeţul Argeş care sancţionează conducerea centrală”, se arată în comunicatul de presă.
 

Falcă: „Sper ca oamenii valoroşi ai PDL să se ridice!”
Gheorghe Falcă trage un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte riscul unei rupturi în Partidul Democrat Liberal. „Am avertizat, în urmă cu scurt timp, când a fost demisă conducerea PDL Dâmboviţa că partidul nu are o direcţie bună şi nu este condus eficient. Astăzi, situaţia se repetă şi avem un nou exemplu, la Argeş, unde PDL pierde 22 de primari! Este foarte grav că liderii de la Bucureşti îşi permit cu nonşalanţă să minimalizeze orice plecare. PDL, în situaţia în care este azi, nu îşi permite să piardă niciun primar. În doar câţiva ani, PDL a ajuns de la «partidul primarilor», la plecări în masă provocate de o conducere incapabilă să vadă legătura esenţială între performanţa administrativă şi cea electorală. Devine, din păcate, din ce în ce mai clar că actuala conducerea a partidului nu înţelege ce înseamnă să fii ales de cetăţeni. Politica eficientă este confirmată de votul cetăţenilor, nu de numiri şi destituiri în interiorul partidului”, a afirmat Falcă.

Acesta critică modul de acţiune al conducerii centrale care, în opinia sa, nu înţelege că politica nu înseamnă doar apariţii TV, circulare imperative trimise organizaţiilor judeţene, ci munca de reorganizare cu activul partidului, care trebuie mobilizat în jurul valorilor doctrinare şi a celor care au performanţă administrativă. „Partidul are nevoie de o conducere corectă şi eficientă, dar în momentul de faţă este condus de perdanţi, de oameni care nu au în spate votul cetăţenilor. Sper ca oamenii valoroşi ai PDL să se ridice şi să nu mai aştepte ca alţii să ia decizii în locul lor“, a declarat Falcă.
De remarcat, că primarul Aradului a făcut aceste declaraţii la numai o zi după ce s-a întâlnit cu naşul său, preşedintele Traian Băsescu,
pe Muntele Găina.


Igaş: „O mişcare dinainte plănuită”

Senatorul Constantin Traian Igaş vede diferit plecarea din PDL a celor 22 de primari din judeţul Argeş, exclusi de preşedintele organizaţiei, Mircea Andrei, care si-a dat apoi, imediat, demisia. Fostul ministru de Interne a spus că tot ceea ce s-a întâmplat în Argeş „pare o mişcare dinainte plănuită”, care poate fi stopată, întrucât funcţiile sunt «proprietatea» PDL”.

„Regret plecarea din partid a domnului Mircea Andrei, pe care l-am cunoscut legislatura trecută în calitate de senator şi cu care am avut o colaborare bună în perioada în care eram lider de grup. Domnia sa a luat decizia să demisioneze din partid, e opţiunea domniei sale, ce vrea să facă în viitor îl priveste doar pe dânsul. N-a procedat într-un mod colegial faţă de Partidul Democrat Liberal, în condiţiile în care prima dată a exclus primarii din partid şi pe urma şi-a dat demisia. Consider că e o decizie incorectă faţă de partid şi cred că prin Comisia de Etică şi Litigii găsim modalitatea prin care cei 22 de primari să nu poată să se dezlege de Partidul Democrat Liberal când vor ei şi nu vrea Partidul Democrat Liberal. Ştim foarte bine, e foarte greu să câştigi un mandat de primar în condiţiile în care nu ai în spate un partid, iar PDL i-a ajutat pe cei 22 de primari să-şi câştige funcţiile. Lucrurile pot fi privite şi în alt fel - funcţiile nu sunt proprietatea privată a cuiva, ci sunt proprietatea Partidului Democrat Liberal, iar Partidul Democrat Liberal dispune de «averea» lui în conformitate cu statutul şi regulamentele de funcţionare. Cred că se poate stopa plecarea celor 22, care n-a fost o decizie fair play pentru Partidul Democrat Liberal”, a spus senatorul PDL pentru Ziare.com.
 

Înţepături spre Mişcarea Populară
Fostul ministru de Interne a comentat şi informaţiile potrivit cărora primarii şi Mircea Andrei se vor înscrie în Mişcarea Populară, partid care va fi lansat în curând, sub influenţa preşedintelui Traian Băsescu, spunând că un nou partid ar trebui să se formeze cu oameni noi, nu să ia de la alţii.

„Nu sunt convins că cei 22 voiau să se îndrepte spre Mişcarea Populară sau spre altă structură politică, pentru că automat ei îşi pierd mandatele. Sigur că e frumos să spui că vrei să construieşti un partid nou, cu oameni curaţi, dar nu ştiu cum se face că toţi oamenii noi din anumite structuri nou înfiinţate sau structuri mai mici încearcă să îşi racoleze membrii de la Partidul Democrat Liberal. Pe de o parte, daca vii şi spui că vrei să aduci oameni noi, să aduci oameni care n-au mai făcut politică, fă lucrul ăsta şi lasa-i pe membrii altui partid în partidul respectiv. Într-o altă ordine de idei, dacă toată lumea râvneşte la membrii Partidului Democrat Liberal, înseamnă că avem oameni de valoare”, a mai comentat Igaş.

 Comentarii (17)

Danu - la 23.07.2013 ora 18:44:38vad diferit pt. ca Falca mai nou are ochelari :)


urare - la 23.07.2013 ora 18:13:28pentru toti pdl-istii:Multe Urari de Iubire Eleganta!!!


Anca - la 23.07.2013 ora 12:52:27Dle Falca sunteti penibil. Imi pare rau dar cat de ipocrit puteti sa fiti?????? Jenant!


Fritz Zoger - la 23.07.2013 ora 11:40:02Dilema lui Ghita
Ghita aduna acum rodul muncii sale de dictator in PDL Arad. Si-a creeat dusmani exact intre cei de care s-a folosit. Exact metoda basista, sa te stergi cu ei la c..r si apoi sa-i arunci.
Trupa Seculici, Igas, Cionca nu pot sa ramana decat in PDL Blaga caci altfel sunt stersi din viata politica. Dar ei sunt cei care pot sa hotareasca "excluderea" lui Ghita din PDL, ca acesta sa face figura "arges". Depinde ce primesc pentru aceasta. Astfel il tin pe Ghita legat de primaria Aradului, ii accepta orice atacuri, dar nu il vor lasa sa plece cu primaria. Trebuie sa fie crunta razbunarea pentru atatia ani de badjocura indurata "Am inteles sefu! Cum doreste sefu! ... etc." Au castigat, in schimb si ei dreptul de a spune ce le trece prin cap.
In cazul in care Ghita pleaca si pierde primaria, deja si-a gasit aliati (adica voturi) in PNL-ul aservit de Galis. Ce inseamna sa fii prevazator. Sa-ti numesti oamenii in functii la adversar. Legile spionajului.
A pleca de la primarie, a pierde functii acministrative, acum cand dusmanii sunt pe urmele tale, inseamna autoflagelare, sinucidere curata.
Nu se stie inca cati securisti, procurori si judecatori s-au inscris in Miscarea Populara basesciana, si care este puterea lor in a hotarii libertatea lui Ghita. Caci toti vor sa-l execute. Ei sunt pe principiul - Ori tot ori dispar.
Deoarece inca apele sunt tulburi si se tatoneaza care ar fi trocul, gasirea unei alte metode la limita legii, tip arges, Ghita nu stie ce sa faca inca, desi ordinele pentru finut sunt clare "VINO".
Asteptam cu interes viitoarele declaratii belicoase la adresa PDL-ului, in speranta ca il vor exclude.
Culmea este ca de acum, PDL-ul este ciuma tarii pentru cei care au supt tot ce au reusit pana acum.
Se leapada ca si Iuda de cea ce au fost. Ei sunt Viitorul si Speranta romanilor. HI


.... - la 23.07.2013 ora 10:14:13In razboiul asta va castiga pana la final acela care se pozitioneaza de partea formatiunii majoritare si eu cred ca basistii sunt mai numerosi ca PDL-istii.
Primarii stiu asta si vor face in asa fel sa fie de partea basistilor chiar daca nu pot sa plece din PDL. Este exact ce face Falca, ataca PDL din interiorul PDL si nu risca decat sa fie dat afara, adica sa fie liber.


Redd - la 23.07.2013 ora 09:59:07Are dreptate omul,nu poti pleca cu functie din partid !


.... - la 23.07.2013 ora 09:55:49Eu vad putn altfel ce se intamplain PDL. Prin modificarile relativ recente partidele cu PDL in frunte, care era la butoane, au vrut sa lege de glie alesii locali pentru a-i face docili in fata sefilor de partide si solutia gasita a fost de interzicere a migrarii alesilor sub sanctiunea pierderii functiilor si a privilegiilor. Alesii locali se vad astfel cu haturile in gura si la dispozitia sefilor de partide. Toata manevra asta cu demiterea primarilor nu este altceva decat un mijloc pentru alesii locali de a scapa de iobagie.
Daca nu ar exista aceasta interdictie probabil ca demisiile din PDL ar fi mult mai numeroase si PDL ar fi mult mai aproape de 0.
Eu cred ca ridicarea interdictiei alesilor de a migra catre alte partide ar fi o mutare inteligenta a USL. In expunerea lui Blaga se vorbeste de functiile care sunt proprietatea PDL. Gresit! Este vorba doar de functiile de primari care au candidat in sistem de vot uninominal sau mai exact in sistem majoritar intr-un singur tur, ori in aceste sisteme votul este acordat candidatului si nu partidului. Un primar este dator spre cetatenii care l-au ales si NU catre partidul care i-a propus ca-candidati. Ca partidul a propus niste zdrente este problema lui.
Problema cetateanului este ca ajunge sa fie condus - din cauza faptului ca primarii sunt rezultatul doar a primului tur si nu a doua tururi - de niste indivizi cu o sustinere electorala foarte redusa. Falca nu a obtinut mai muot de 17% din totalul alegatorilor si el sta foarte bine fiindca a avut un rezultat de peste 60% din cei prezenti. Va dati seama ce sustinere au primarii care au castigat din turul intai cu 30% din cei prezenti si nici 10% din numarul total de alegatori?


@Andi - la 23.07.2013 ora 09:35:08la a cui privire sa ne uitam? la cea a lui Igas? :)


pdl - la 23.07.2013 ora 00:33:52Partidul Derbedeilor si Lichelelor se destrama!!vai,ce rau imi pare,ma doare-n palarie!sa ajunga toti la puscarie,si atunci va fi bine!!!!!!!!!


Andi - la 22.07.2013 ora 23:07:55E suficient sa va uitati la privirea lui. Restul nici nu mai conteaza! :(


        1 | 2    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891