Flash news:
 
<< Înapoi


Încă o MEGA-AFACERE cu iz POLITIC: Poşta care a luat locul... Poştei Române! Acum şi la Arad!08.01.14 de Monica Tulcan

O companie privată de servicii poştale recent apărută pe piaţă dă şi la Arad o lovitură de graţie mult încercatei Poşte Române.
Înfiinţată în urmă cu doi ani de zile, la Cluj-Napoca, oraş păstorit de fostul premier PDL Emil Boc, firma Rapid Pay Post a luat şi la Arad „faţa” Poştei Române în ceea ce priveşte serviciile prestate către Municipalitate. Dintr-un număr total de şapte ofertanţi, licitaţia organizată de Primărie pe data de 22 mai 2013 a fost câştigată de compania clujeană. Contractul încheiat anul trecut cu Rapid Pay Post se cifrează la circa 427.000 de lei.

Amprenta PDL

Neajunsurile pe care mai mulţi arădeni le reclamă atunci când vine vorba despre serviciile companiei private intrate pe piaţa arădeană în urmă cu un an de zile ar fi rămas, probabil, doar nişte semne de întrebare dacă afacerea derulată în spatele firmei clujene nu ar fi avut un adânc iz politic. Ioana Călin, soţia lui Ovidiu Călin, fost şef al Poştei Române în guvernarea PDL, totodată candidat al PDL Cluj la Senat, este cea care deţine, potrivit presei locale clujene, frâiele companiei Rapid Pay Post. „O firmă tânără, înfiinţată de doar doi ani, încheie pentru a doua oară în acest an un contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru livrarea corespondenţei. La începutul anului, primarul Emil Boc a trimis 127.000 de scrisori în oraş, în care se lăuda cu realizările din primele şase luni de mandat. Distracţia i-a costat pe clujeni 100.000 de lei (…) Acum, tot această societate a primit, prin încredinţare directă, contractul pentru distribuirea Scrisorii Primarului în valoare de 77.000 de lei (…) Anul acesta a fost prolific pentru societate, având un contract de 427.000 de lei cu municipiul Arad pentru «servicii de ridicare, prelucrare şi expediere corespondenţă», dar şi cu Inspectoratul de Poliţie al judeţului Cluj în valoare de 177.000 de lei pentru expedierea internă şi externă a corespondenţei IPJ. Rapid Pay le aparţine Ioanei Călin şi Mariei Mândruţ şi are o cifră de afaceri de 53.000 de lei. Anul trecut a avut un profit de 36.000 de lei. Ioana Călin este soţia lui Ovidiu Călin, fost candidat la Senat din partea PDL Cluj, fost membru PRM şi PC, fost director la Poşta Română în guvernarea PDL. Maria Veturia Mândruţ este cumnata lui Ovidiu Călin şi sora Ioanei Călin. Maria Veturia Mândruţ este nora fostului director de la AVAS, Alexandru Mândruţ, condamnat pentru luare de mită într-un mare scandal de corupţie”, titra Ziar de Cluj.ro pe data de 13 decembrie 2013.

Stres pe bani mulţi pentru arădeni

Nemulţumirile au apărut de câteva luni de zile, atunci când vine vorba despre serviciile oferite de firma privată care, în urma licitaţiei organizate anul trecut de Primărie, a câştigat dreptul de a prelua o parte din atribuţiile Poştei Române. Fie că este vorba despre întârzieri notabile în primirea corespondenţei sau strict despre punerea oamenilor pe drumuri pentru a-şi prelua somaţiile de la sediul companiei prestatoare de servicii poştale, unii arădeni se declară nemulţumiţi de schimbarea operată de administraţia locală. „În Arad e dezastru cu livrările Rapid Pay. A trimis Primăria Arad prin ei o factură cu data de 1.10.2013 şi nu a ajuns nici azi, 31.10.2013, deşi de la Primărie până la noi sunt doar câţiva kilometri. Scriu aici deoarece nu găsesc nicăieri un număr de telefon ca să-i contactez pe cei din Arad, nici măcar de la Primărie nu mi-au dat un număr. Spun că ei nu au. Halal firmă de curierat. Nu pot închide luna octombrie pentru că nu am factura de la Primărie pe care o aştept de exact 30 de zile”, se plângea o arădeancă pe pagina de Facebook a Rapid Pay Post, în data de 31 octombrie 2013. Cel puţin în cazul acestei reclamaţii, compania clujeană a răspuns prompt, prin intermediul aceluiaşi mijloc de comunicare. „Mulţumim pentru sesizarea făcută. Vă comunicăm adresa şi numărul de telefon de la punctul nostru de lucru din Arad strada George Coşbuc, nr. 1-3, telefon 0257-259.603. Totodată avem rugămintea de a ne contacta la numărul de telefon 0364-146.697 pentru clarificarea situaţiei”, era sugestia companiei.
În cazul altor nemulţumiţi, situaţia a rămas, însă, incertă. „Eu am primit o înştiinţare şi a trebuit să merg la sediul firmei respective pentru a ridica o somaţie, ceea ce nu mi se pare deloc normal. Aş vrea să ştiu de ce pun oamenii pe drumuri când, dacă tot au venit la adresă, ar fi putut să îmi lase somaţia (n.r. – de la Direcţia Fiscală a Municipiului Arad) în cutia poştală, sau să facă livrarea respectivă cu confirmare de primire”, se revoltă unul dintre arădenii puşi pe drumuri de Rapid Pay Post.

Municipalitatea a ales preţul cel mai mic
Fără a face referire la latura politică a problemei, reprezentanţii Primăriei au la îndemână o justificare, cel puţin teoretic, de necontestat atunci când vine vorba despre alegerea făcută: criteriul în baza căruia compania clujeană a câştigat licitaţia organizată de municipalitate în martie 2013 a fost atribuirea serviciilor poştale din municipiu ofertantului cu preţul cel mai scăzut. Chiar şi aşa, valoarea contractului încheiat anul trecut de Primărie cu Rapid Pay Post se cifrează la 427.419,34 de lei. „În urma liberalizării, prin lege, a serviciilor poştale au apărut o serie de operatori privaţi, iar Primăria a fost obligată să liciteze pentru aceste servicii. Până anul trecut, Poşta Română deţinea monopolul în privinţa livrărilor de până la 50 de grame, însă odată cu liberalizarea pieţei la nivel naţional Primăria avea obligaţia de a organiza o licitaţie în vederea preluării acestor servicii, criteriul de bază al atribuirii fiind preţul cel mai mic oferit de ofertanţi. În ceea ce îi priveşte pe clienţii nemulţumiţi de serviciile companiei private care a câştigat licitaţia, probabil nu erau acasă în momentul primirii corespondenţei, motiv pentru care au fost convocaţi la sediu. Și înainte de liberalizarea pieţei se proceda la fel în cazul documentelor care necesitau confirmare de primire iar destinatarul nu era găsit la domiciliu”, menţionează Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Angajaţii companiei se disculpă
Potrivit descrierii companiei Rapid Pay Post, misiunea firmei clujene de curierat pripăşite recent şi în oraşul de pe malurile Mureşului sună bine: „Serviciile noastre se desfăşoară cu personal calificat cu o îndelungată experienţă în domeniul serviciilor poştale, precum şi mijloace tehnologice şi programe informatice de înaltă clasă. Rapid Pay Post doreşte a fi unul dintre importanţii operatori de pe piaţa serviciilor poştale din România, reinventând conceptul de ghişeu poştal prin diversitatea de servicii la domiciliul clienţilor. Prin serviciul «door-to-door» de înaltă calitate se ajunge la o mai mare responsabilitate şi un grad mult mai mare de satisfacţie al clientului”, se arată pe pagina de Facebook a companiei. În realitate, însă, nemulţumirile ale arădenilor în ceea ce priveşte modul de lucru al firmei clujene de curierat ce a luat locul Poştei Române sunt negate de angajaţii punctului de lucru al Rapid Pay Post Arad. „Modul nostru de lucru este identic cu cel al Poştei Române, cu diferenţa că suntem companie privată. În ceea ce priveşte corespondenţa care necesită confirmare de primire, aceasta nu poate fi lăsată în cutia poştală în cazul în care destinatarul nu se află la domiciliu sau refuză să comunice serie de buletin sau să semneze confirmarea de primire. În aceste situaţii, destinatarul este reavizat, iar adresa şi numărul nostru de telefon sunt înscrise pe avize. În cazul în care suntem contactaţi telefonic, iar persoana confirmă că este disponibilă la domiciliu, poştaşul se prezintă din nou la adresă cu corespondenţa. În privinţa întârzierilor de livrare a corespondenţei avem nevoie de date concrete pentru a identifica fiecare situaţie în parte”, precizează angajaţii Rapid Pay Post Arad.

Legăturile Poştei Române cu PDL nu sunt de ieri, de azi...
Ovidiu Marian, actualmente secretar general al Senatului (via PNL), a fost acuzat pe vremea când era senator al PDL că ar fi beneficiat de avantaje de pe urma Poştei Române care, potrivit lui Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor, a înregistrat în ultimii trei ani (n.r. – declaraţiile ministrului au fost făcute în iunie 2012) pierderi de aproape 500 milioane de lei, pentru că „a fost furată mult şi sistematic” de protejaţii cuplului Boc – Anastase.
Numele senatorului arădean Ovidiu Marian se leagă de sucursala Fabrica de Timbre, care a fost transformată în „tiparniţă a materialelor de promovare ale Partidului Democrat-Liberal”.
„Printre exemple se numără materiale pentru Alianţa pentru Teleorman PD-L şi PNŢ-CD, pentru Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, pentru Mihail Hârdău - PDL Cluj, Daniel Buda - PDL Cluj, Dorin Petrescu, Sorina Plăcintă, Daniel Humelnicu, Marian Ovidiu - senator PDL Arad. Hârtia şi preţul de execuţie al acestor materiale era, evident, sub preţul pieţei, situaţie care a adus pierderi sucursalei”, a spus atunci ministrul Dan Nica.
Ovidiu Marian a negat acuzele ce i s-au adus şi a spuns că a plătit la fel ca şi orice alt client al Poştei. „Dan Nica este un mincinos ordinar, un nemernic. La fel a procedat şi în cazul Robertei Anastase. A minţit mereu. Eu am plătit toate materialele pe care le-am avut, la preţul pieţei”, a declarat Ovidiu Marian în iunie 2012. (O.T.)Comentarii (8)

banii - la 17.07.2014 ora 12:16:20SALARIILE ...SALARIILE ..DATINE BANII FIRMA DE CACAT RAPID PAY


florin - la 16.01.2014 ora 13:28:55dar....salariile....la angajati????? cand le dati????????????????


in asteptare - la 09.01.2014 ora 02:21:35Oare unde o fi felicitarea fiicei mele trimisa acum 2 saptamani? nici pana azi nu a ajuns ...


alex - la 08.01.2014 ora 13:01:32daca era vreo manevra sigur deja erau chemati pe la DNA aia, oricum falca conduce si pdl si pnl in arad, nu trebuie sa va mai mire nimic.


tipic - la 08.01.2014 ora 12:26:52noroc cu sfintii de la usl,care ne aduc lapte si miere...


Danu - la 08.01.2014 ora 11:47:26aceasta e o alta nesimtire marca PDL. in curand o sa vina si facturile de la Orange si Vodafone prin posta asta privata. sau nu o sa mai putem plati facturile Enel decat prin respectiva firma. e revoltator cum pot face unii afaceri in tara asta


tipic - la 08.01.2014 ora 11:14:08un caz tipic pentru porcii din PDL,alde floaca,marian,boc si altii;da Doamne si du-i linga Nastase,apoi sa incerce sa evadeze cu toii in grup,sa fie achitati ca porcii de Ignat...


Fl - la 08.01.2014 ora 04:35:35mare branza... altele sunt tepele nu asta


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891