Flash news:
 
<< Înapoi


Învăţământul, ÎNCOTRO? Licee cu promovabilitate ZERO la simularea Bacalaureatului! Vezi REZULTATELE!15.03.14 de D.T.

Dezastrul de la simularea examenului de evaluare naţională, când nici 40% dintre elevii arădeni evaluaţi nu au reuşit să obţină media peste 5, este urmat de cel de la simularea examenului de bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a făcut publice rezultatele obţinute de elevii din ultimii doi ani de liceu care au sustinut la începutul lunii examenele de simulare a Bacalaureatului, fără însă a preciza procentul de promovabilitate obţinut la nivel de judeţ.
Dacă mâine s-ar desfăşura examenul de bacalaureat nici unul dintre elevii de la şapte licee din judeţul Arad nu ar lua Bacalaureatul. Potrivit datelor oferite de ISJ Arad, la un număr de şapte licee a fost înregistrată o promovabilitate de 0%.

Rezultate la clasa a XI-a

Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, la clasa a XI-a s-au înregistrat următoarele rezultate:
La proba de Limba română au fost evaluaţi 3340 de elevi, din care 1355 au obţinut note peste 5. Rezultă un procent de promovabilitate de 40.57%;
La proba de Limba metrnă au fost evaluaţi 119 elevi, din care 83 au obţinut note peste 5.
Rezultă un procent de promovabilitate de 69.75%;
La proba obligatorie a profilului au fost evaluaţi 3211 de elevi, din care 890 au obţinut note peste 5. Rezultă un procent de promovabilitate de 27.72%.

Rezultate la clasa a XII-a

În ceea ce-i priveşte pe elvii clasei a XII-a, rezultatele obţinute sunt următoarele:
La proba de Limba română au fost evaluaţi 2927 de elevi, din care 1392 au obţinut note peste 5. Rezultă un procent de promovabilitate de 47.56%;
La proba de Limba maternă au fost evaluaţi 104 elevi, din care 72 au obţinut note peste 5.
Rezultă un procent de promovabilitate de 69.23%;
La proba obligatorie a profilului au fost evaluaţi 2840 de elevi, din care 845 au obţinut note peste 5. Rezultă un procent de promovabilitate de 29.75%;
La proba la alegere a profilului au fost evaluaţi 2760 de elevi, din care 1340 au obţinut note peste 5. Rezultă un procentul de promovabilitate de 48.55%.

Scopul organizării de către MEN a simulării probelor scrise de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, de a ajuta elevii să conştientizeze nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final. Noutăţile pe care MEN le-a adus în acest an au fost includerea elevilor de clasa a XI-a în cadrul simulării şi faptul că subiectele pentru probe au fost unice, la nivel naţional. Subiectele au fost diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare, şi au fost realizate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu modelele de examen publicate încă din luna noiembrie 2013 pe website-ul www.edu.ro.
Elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susţinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, şi nu a XII-a, aşa cum se procedează în cadrul examenului naţional de Bacalaureat.
Rezultatele obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Clasamentul pe licee, în judeţul Arad

Rezultatele primelor 5 licee pe clase:


CLASA A XI-A
Liceul Special „Sfânta Maria” Arad – 66.67%
Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad – 60.59%
Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad – 47.27%
Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad – 32.03%
Seminarul Teologic Ortodox Arad – 25.00%

CLASA A XII A
Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad – 66.67%
Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad – 58.82%
Liceul Special „Sfânta Maria” Arad – 58.33%
Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad – 52.42%
Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad – 41.82%

Numărul liceelor cu rezultatele cele mai slabe  pe clase:

CLASA A XI A: 7 licee
CLASA A XII A: 5 licee

Unităţile şcolare cu elevii care au obţinut cele mai mari medii la simulare la clasa a XI a:

Liceul Pedagogic „D.Ţichindeal” – 9.70
Colegiul Naţional „M.Nicoară” Arad – 9.55
Colegiul Naţional „M.Nicoară” Arad – 9.50
Colegiul Naţional „M.Nicoară” Arad – 9.20
Colegiul Naţional „E.G.Birta” Arad – 9.20

Procentele de promovabilitate pe licee/filiere:


Filiera tehnologică
Clasa a XI a – 3.65%
Clasa a XII a – 10.42%

Filiera teoretică
Clasa a XI a – 26.57%
Clasa a XII a – 37.05%

Filiera vocaţională
Clasa a XI a – 13.95%
Clasa a XII a – 27.27%

Unităţi şcolare cu cel mai mare număr de elevi cu medii peste 5 (atât la clasa a XI a cât şi la clasa a XII a):

Colegiul Naţional „M.Nicoară” Arad
Colegiul Naţional „V.Goldiş” Arad
Colegiul Economic Arad
Colegiul Naţional „E.G.Birta” Arad
Liceul Pedagogic „D.Ţichindeal” Arad

Număr de elevi cu note între 5 şi 5,99 la clasa a XI-a - 412
Număr de elevi cu note între 5 şi 5,99 la clasa a XII-a - 380

„Rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi şcolare, împreună cu cadrele didactice de specialitate. Elevii vor avea posibilitatea să-şi vadă lucrările, să identifice greşelile, precum şi să analizeze modul de rezolvare a subiectelor. De asemenea, în fiecare unitate şcolară se vor organiza  dezbateri la nivelul claselor, în şedinţele cu părinţii, la nivelul catedrelor de la disciplinele simulate, precum şi la nivelul consiliului profesoral. În urma analizelor unitatea şcolară va stabili un plan remedial, cu măsuri de îmbunătăţire şi programe de sprijin pentru elevii din clasele a XI a şi din clasele terminale”, precizează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.
 

Foto: ArhivaComentarii (5)

@corect - la 16.03.2014 ora 12:12:15Eu sustineam ideea ca nu este normal sa ai un examen de bac excluziv ci unul care sa fie rezonabil astfel incat accesul ulterior la studii superioare sa nu fie restrictionat.
Eu nu sustin admiterea la bac a celor slabi ci ma impotrivesc NEadmiterii la bac a celor buni care, insa, nu stapanesc analiza matematica.
In conditiile in care 98% din populatia lumii traieste fara analiza matematica si in conditiile in care 99,9% din persoanele care au performante deosebite in majoritatea domeniilor de activitate, nu cunosc analiza matematica (acea materie teoretica care se preda in clasele a XI - XII - a) nu vad de ce ar trebui sa ajunga sa se faca selectia intre cei care au acces la studii superioare si cei care nu au dintr-o astfel de perspectiva (elitista si sterila).
Daca te uiti un pic pe statistici vei observa ca promovarea este deficitara in special la matematica, nu la romana.
Cred ca ar trebui sa se creeze un curiculum si o tematica de bac care sa sa aduca matematica, ca grad de dificultate la nivelul limbii romane.
Faptul ca invatamantul universitar este caracterizat de coruptie, impostura si finantat discretionar de la centru si care este pe ultimele locuri la nivel mondial nu se datoreaza examenului de la bac. NU va creste deloc calitatea in facultati prin impunerea de aberatii la bac ci din contra se va crea premiza unei societati viitoare neimplicate in activitati cu valoare adaugata superioara - reprezinta o sustinere a unei societati mediocre, frustrate, dependente si nefericite.


co'ect - la 16.03.2014 ora 11:19:26mda, prostirea generatiilor tinere continua, an de an avem cel mai catastrofal bac si remarcam cum e prostit poporul cu presa si televizorul...iar postacii de cementarii isi dau cu stângul in dreptul zicând ca tocilarii (copiii care se zbat sa invete) sunt viitorii oameni fara caracter (?!?!) deci nu fitzosii care nu citesc decât silabisind si-si cumpara notele si diplomele sunt ghertzoii de maine, ci fraierii aia care stau si studiaza ! Interesant pdv.. lasa ca emigreaza toti studentii bunicei si ramaneti voi , cei cu "atitudine" si nneconformism...Bafta!


parere - la 16.03.2014 ora 10:37:33situatia de azi a invatamintului este data de politica tuturor guvernelor de dupa 1989,fara nici o diferentiere;politicienii nostri au interesul ca populatia sa fie una indobitocita,care sa voteze din 4 in 4 ani,iar ei sa isi vada de afacerile lor veroase;si asta e doar inceoutul,caci practic noi nu mai avem invatamint ;la bac se vad ghertoii si fufele ce populeaza micul ecran si apoi teraele din diferite orase;exceptiile sunt de stricta interpretare...


@Paul - la 16.03.2014 ora 00:58:48Ba dar ce destept esti! Nivelul facultatilor, care este unul de rahat, asa cum spui, nu este dat de notele de la BAC.
Tu crezi ca ala care nu a luat bacul este apriori incapabil sa faca o facultate si sa devina un profesionist adevarat? Eu cunosc foarte multi, care tocilari fiind au reusit la INM si acuma avem o justitie de toata jena. Notele de la scoala sau de la bac nu sunt indicatori de competenta si competitivitate. Din contra, ceea ce ne lipseste noua ca societate sunt caracterele, care se formeaza prin conformare ci prin atitudine, chiar revolta, ori la tocilari nu vei gasi altceva decat conformism.
Orice sa ajungi, frustrare mostenita, frica de viata, inutilitatea reperelor morale, linguseala, ingamfarea si alte caracteristici negative se regasesc mai mult in tocilari decat in copiii normali.
... greata!


Paul - la 15.03.2014 ora 22:22:31nici nu stiu de ce ati mai scris articolul asta. semnalul de alarma trebuia tras in anii 90 cand a inceput decaderea drastica a invatamantului romanesc. nivelul elevilor dar si al profesorilor este unul foarte scazut. ar fi bine sa cada cat mai multi examenul pt. ca este nevoie si de oameni ai muncii in tara asta nu numai de intelectuali facuti la universitatile care s-au transformat in fabrici de diplome.


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891