Flash news:
 
<< Înapoi


Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad au prezentat agenda evenimentelor pe 201427.02.14 de C.U.

Conducerea Consiliului Judeţean Arad şi cea a Centrului Cultural Judeţean Arad au prezentat joi calendarul evenimentelor ce vor avea loc în cursul acestui an. Potrivit reprezentanţilor celor două instituţii, evenimentele au fost în aşa fel gândite pentru a rămâne, ca şi în anii precedenţi, în topul preferinţelor arădenilor.
„Politicile culturale aplicate la nivelul Consiliului Judeţean Arad îşi vor păstra şi în anul 2014 direcţiile în care va fi canalizată întreaga activitate, acestea fiind dedicate în exclusivitate îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor din judeţul Arad. Traiectoria ascendentă va fi asigurată de constanţa cu care atenţia va fi concentră în continuare pe educaţie, sănătate şi cultură. Aceste trei domenii cheie vor putea susţine şi dezvolta permanent o mentalitate sănătoasă care va duce la creştere economică şi implicit la racordarea noastră ca şi comunitate la sistemul de referinţă al valorilor europene şi internaţionale, menţinându-ne în acelaşi timp identitatea. Anul 2014 este un an al bilanţului şi totodată anul pregătitor pentru următoarea etapă strategică 2015-2020.
Una dintre preocupările şi priorităţile pe care Consiliul Judeţean Arad le are în vedere pentru anul acesta este investiţia cultural-spirituală, educaţională şi artistică în generaţia tânără - copii, elevi şi studenţi. Încurajând dezvoltarea creativităţii artistice, a potenţialul uman şi material, societatea noastră va fi în permanentă evoluţie şi va aduce cu sine bunăstare materială şi spirituală. Centrul Cultural Judeţean Arad, instituţie aflată în directa subordine a Consiliului Judeţean şi-a asumat în ultimii ani rolul determinat de a oferi cetăţenilor judeţului şi municipiului Arad o paletă întreagă de evenimente culturale, sportive, educaţionale atractive şi instructive, răspunzând astfel aşteptărilor tuturor categoriilor de public căruia i se adresează. Calendarul 2014 propus de această importantă instituţie culturală arădeană întruneşte o mare varietate de evenimente şi activităţi pe care fie le-a iniţiat sau pe care urmează să le sprijine în cadrul colaborărilor cu prestigioase personalităţi şi instituţii sau organizaţii publice şi private”
, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Calendarul evenimentelor pe 2014
Proiectele, evenimente şi activităţile care s-au bucurat în ultimii ani de succes, devenind tradiţie, se vor regăsi şi anul acesta în calendar, urmând a se grupa în diverse forme de manifestare culturală, sportivă sau cu scop educaţional.
Între acestea se numără: Festivalul de Spiritualitate şi Artă Sacră Românească „Filocalia”, Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Judeţului Arad, programul „Şcoala de vară” cu numeroase module de instruire, precum : teatru, pictură ,dans modern, dans popular , jurnalism şi atelierul de artizanat ecologic. Festivalul „Autentic Fest”, Festivalul de literatură „Dorel Sibii” de la Săvârşin, Turneul Internaţional de Tenis „Trofeul Ilie Năstase”, Festivalul muzical pentru copii „Steluţa de cristal”, Festival muzical „Pop Star”, Expoziţia de Icoane pe Sticlă „Speranţe”, proiectul „Promovarea patrimoniului judeţean în rândul copiilor”, Festivalul Părădăicilor, Nedeia Ţării Hălmagiului, Sărbătoarea câmpenească „Întâlnirea codrenilor”, „Moneasa Mountain Bike Maraton”, Supermaratonul Arad-Bekes şi retur, „Căsoaia Bike Race”, „Raliul Aradului” – Campionat  Naţional, „Maratonul Regal – Drumul Regelui” de la Petriş, „Praznicul de Pită Nouă” de la Pecica şi de la Beliu, Festivalul de Muzică de la Sebiş, Festivalul  Concurs de Folclor „Ioan T. Florea” de la Covăsânţ, „Nedeia de la Tăcăşele”, „Târgul de fete de pe Muntele Găina”, „Parada Clătitelor”, Festivalul „Moto Rock” de la Pecica, „Sărbătoarea Codrenilor”, „Căsoaia Music Fest”, „Festivalul Românilor de Pretutindeni”, proiectul „Promovarea şi valorificarea culturii tradiţionale codreneşti Hăşmaş”, „Târgul Meşterilor Populari şi Parada Portului Tradiţional”, „Festivalul Concurs al Cântecului Popular din Ţara Zărandului” , „Sărbătoarea Bizere”, „Festivalul Ceaunelor” de la Moneasa, Festivalul Itinerant „Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniş-Măderat”, „Comemorarea eroilor de la Păuliş”, „Festivalul Vânătorilor” de la Bata, „Sărbătoare la Ţebea”, „Zilele Culturii Maghiare”, Festivalul Internaţional de Teatru Tânăr Francofon pentru Tineret „Amifran”, Sărbătorirea Zilei Naţionale a României la 1 Decembrie, Festival Itinerant „Caravana Tradiţiilor de Iarnă”, „Mesagerii Naşterii Domnului”, Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Arad,  Premiile anuale acordate de Consiliul Judeţean Arad, Comemorarea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.
„Pe tot parcursul anului vor fi lansate noi producţii editoriale, vor fi organizate spectacole, expoziţii, tabere de creaţie, concursuri, simpozioane şi conferine grupate generic sub titlul Zilele Culturii Judeţului Arad şi vor fi susţinute conferinţe culturale în cadrul seriei «Întâlniri cu personalităţi ale vieţii culturale româneşti». Activitatea de cercetare în domeniul etnografic desfăşurată cu succes în cadrul Centrului Cultural Judeţean Arad va cunoaşte şi în anul 2014 momente de vârf cu prilejul organizării Simpozionului internaţional de etnologie pe tema «Populaţii şi patrimoniul imaterial euroregional. De la stratul cultural profund la tradiţii locale vii» sau a celei de-a VI-a ediţii a Taberei de cercetare etnografică - Bata 2014. În 2014 aniversăm 25 de ani de existenţă a Revistei ARCA, un important reper literar şi publicistic la nivel naţional. După răsunătoarele aplauze primite din partea publicului în vara anului trecut, Teatrul de vară va continua să atragă atenţia comunităţii arădene prin repertoriul variat abordat în cadrul stagiunii estivale 2014. Cei mai mici spectatori de astăzi, marii spectatori de mâine, vor beneficia începând cu acest sezon de un program special dedicat lor”, a precizat Ana Maria Dragoş, directoarea Centrului Cultural Judeţean Arad.

O serie de proiecte noi
Între cele mai noi proiecte culturale iniţiate la nivelul Consiliului Judeţean Arad se numără platforma pentru educaţie civică „Aradul Contează”, „Hristos în cetate” - conferinţe susţinute de personalităţi ale vieţii bisericeşti naţionale şi para-ortodoxe (eveniment organizat în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului). De asemenea, anul acest vor fi marcate „Zilele Culturii Austriece la Arad”. Evenimentul va beneficia de un program cultural organizat în colaborare cu Forumul Cultural Austriac şi Ambasada Austriei la Bucureşti.
„Grădinița Culturală” este un proiect educativ-cultural dedicat copiilor preşcolari, mult aşteptat de părinţi! Vor fi organizate seminarii, sesiuni de comunicări ştiinţifice, conferinţe sau congrese ce urmează a se desfăşura pe întreg parcursul anului, ca de exemplu: Tabăra Social - Educativă pentru elevi „Biserica este o îmbrăţişare”, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului.
Universitatea de Stat „Aurel Vlaicu” din Arad este un alt partener important al Centrului Cultural Judeţean Arad. În colaborare cu această instituţie de învățământ superior vor fi organizate pe parcursul anului 2014 evenimente în diverse arii tematice precum: „Aniversarea a 230 de ani de la naşterea lui Moise Nicoară”; al VI-lea Congres al Facultăţii de Teologie; a V-a ediţie a Sesiunii Ştiinţifice Internaţionale; „Promovarea moralei creştine în rândul tinerilor prin muzica creştină contemporană” în colaborare cu Asociaţia Christian Businessmen & Professionals of Romania; Simpozionul naţional „Aspecte teoretico-praxiologice în evaluarea şi intervenţia psihoeducaţională” în colaborare cu C.S.E.I. Arad.
Vor fi organizate noi activităţi sportive precum Concursul Internaţional de Motociclism  Hard-Enduro „King of the hill tornament” în colaborare cu Asociaţia Hard Enduro Club  Arad, Târgul Sportului Arădean, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Turneul de Fotbal „Old Boys” –UTA în colaborare cu Club sportiv UTA Bătrâna Doamnă. Tot în categoria noilor proiecte va avea loc anul acesta - Concursul Internaţional de Frumuseţe a Câinilor de Rasă – C.A.C.I.B., organizat în colaborare cu Asociaţia Chinologică România Arad, proiectul educativ de valorificare a tradiţiilor pe tema „Satul meu. Portret subiectiv” în colaborare cu Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi Seminarul Teologic, Concursul internaţional - expoziţie - tabăra „Culorile Mureşului” şi Concursul Naţional de Gimnastică Aerobică „Aerogym”, Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans „Ghiocelul de argint”, Festivalul judeţean de folclor pentru preşcolari „Muguri de joc arădean”, Festivalul internaţional de folclor „Aşa-i jocul pe la noi”, în colaborare cu Palatul Copiilor şi Elevilor din Arad.
În cadrul colaborării cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad vor fi susţinute conferinţe şi seminarii pe teme de mare interes şi actualitate precum: „Stil de viaţă - Fructele şi legumele, hrana copiilor puternici”, „Şcoala Internaţională de Primăvară pentru Reproducerea umană : Infertilitatea - O abordare holistică”, Conferinţa DKMT - Mediu şi Sănătate, Congresul Internaţional de Medicină Dentară, Conferinţa „Evaluarea calităţii vieţii şi funcţiei uro-genitale în contextul îmbătrânirii populaţiei judeţului Arad”.

Surprize pentru public
„Arădenii vor fi informaţi cu regularitate şi în detaliu cu privire la evenimentele noastre pe tot parcursul anului, atât prin materialele de presă cât şi prin intermediul paginii noastre de internet, accesând adresa www.ccja.ro. Pe lângă proiectele şi evenimentele menţionate, fidelitatea publicului nostru va fi răsplătită pe parcursul întregului an cu multe alte surprize, aşadar invităm toţi arădenii, cu mic cu mare, să participe la evenimentele noastre la care accesul publicului este  liber. Vom fi în continuare preocupaţi să demonstrăm că pentru noi cu adevărat Aradul contează!”, a mai adăugat Ana Maria Dragoş, directoarea Centrului Cultural Judeţean Arad.Comentarii (2)

tonton - la 27.02.2014 ora 21:45:46vadca nu mai e Autentic Fest....nu s-a mai putut desemna nici un winner pentru marele premiu? :)


tonton - la 27.02.2014 ora 21:44:03:)


Nume:
Comentariu:Stiri locale
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891