Flash news:
 
<< Înapoi


După modelul de la FRF, Răzvan Cadar propune schimbul de generaţii şi la AJF Arad21.01.14 de O.T.

Fost jucător de fotbal profesionist şi arbitru, Răzvan Cadar şi-a depus marţi dosarul pentru a candida la funcţia de preşedinte al AJF Arad. Acesta intenţionează să aducă un suflu nou la AJF, considerând că dacă la FRF se face schimbul de generaţii, atunci este cazul ca acest lucru să se întâmple şi la Arad. Demersul său este susţinut, între alţii, de Ovidiu Haţegan, cel mai bine cotat arbitru român al momentului, extrem de apreciat de UEFA.
Răzvan Cadar şi-a prezentat, pe scurt, într-o conferinţă de presă, programul în baza căruia doreşte să convingă că el este cel de care AJF Arad are nevoie în momentul de faţă. (Programul poate fi citit în integralitate la sfârşitul articolului.) Concret, prin măsurile propuse, acesta îşi doreşte revitalizarea fotbalului judeţean şi transformarea AJF într-o instituţie modernă, capabilă inclusiv să acceseze fonduri europene. De altfel, Răzvan Cadar a şi demarat discuţii în acest sens cu doi cunoscuţi consultanţi în elaborarea proiectelor cu finanţare europeană, urmând ca aceştia să lucreze în sistem part-time pentru AJF. De asemenea, fostul arbitru intenţionează construirea unui sediu pentru instituţie şi a bătut palma cu o importantă companie care ar urma să sponsorizeze Liga a IV-a. „În schimbul unei sponsorizări anuale, liga a IV-a din judeţul Arad va purta numele respectivei companii”, a anunţat Răzvan Cadar.     
Pentru că actuala echipă de la AJF Arad a „scornit” cerinţe prohibitive pentru candidaţi, care contravin regulamentului FRF, Răzvan Cadar a anunţat că, în cazul respingerii dosarului său, va acţiona în instanţă asociaţia judeţeană. În sprijinul acestei afirmaţii acesta a invocat un precedent, de pe vremea când la conducerea AJF se afla Nicolae Selejan. „Aşa cum Dan Ghirlea a câştigat în instanţă iar preşedintele de atunci, Nicu Selejan, a fost obligat să-i accepte candidatura, aşa se va întâmpla şi acum, în eventualitatea în care dosarul meu va fi respins. Cu siguranţă, se va ajunge la anularea alegerilor şi refacerea acestora”, a spus Răzvan Cadar, care are în acest sens sprijinul unui avocat care are inclusiv experienţa cauzelor judecate de TAS.   


PROGRAMUL STRATEGIC DE REORGANIZARE ŞI DEZVOLTARE A ASOCIAŢIEI JUDEŢENE DE FOTBAL ARAD
PE PERIOADA 2014 – 2018


CONSIDERAŢII GENERALE

Toate cluburile şi asociaţiile sportive cu personalitate juridică şi fără personalitate juridică au nevoie de o strategie care să stabilească obiective pe termen mediu şi lung, să identifice opţiunile de natură decizională, metodologică si informaţională prin care se pot realiza obiectivele fundamentale, ţinând seama de resursele disponibile şi care să asigure îndeplinirea cu succes a misiunii acesteia în mediul în care activează.

Redefinirea modelului de conducere trebuie să aibă ca rezultat:

1. Responsabilizarea Adunării Generale pentru politica generală şi acţiunile strategice precum şi atribuirea de competenţe metodologice şi decizionale Biroului Executiv al AJF.

2. Reprezentarea cluburilor şi asociaţiilor sportive din structura AJF Arad în organismele de conducere, control şi consultative ale asociaţiei.

Procesul de elaborare a strategiei are ca scop elaborarea unui document care să exprime obiectivele şi programele pe termen mediu şi lung, în mod clar şi concis şi care să permită o adaptare dinamică unui context aflat în schimbare.

Având în vedere consideraţiile prezentate să trecem concret la strategia AJF Arad pentru perioada 2014- 2018 în probleme de organizare şi dezvoltare, astfel:

Dezvoltarea fotbalului din judeţul Arad în perioada 2014-2018  şi în anii următori se bazează pe realizarea următoarelor obiective strategice:

1. Legislaţie şi  norme specifice
Promovarea unor acte normative vizând asigurarea unui climat de sportivitate, lipsit de violenţă şi discriminare la toate jocurile de fotbal;

Modernizare Statutului şi Regulamentelor AJF Arad în scopul punerii în aplicare a alinierii la statutul adoptat de FRF şi a creşterii dinamicii şi eficacităţii managmetului asociaţiei prin:

Concentrarea responsabilităţii preşedintelui în următoarele domenii:
- strategie şi politici generale;
- buget;
- investiţii;

Relaţii cu autorităţile locale si institutii de specialitate cum ar fi Directia Judeteana pentru Sport si Tineret,Inspectoratul scolar Judetean, precum si alte institutii care pot participa la programe initiate de AJF Arad.

Stabilirea cadrului privind organizarea în condiţii de siguranţă a jocurilor de fotbal la nivel judeţean, colaborarea în acest scop cu organele abilitate ale statului (Primării, Politie Locala, Poliţie, Jandarmerie etc).

Separarea clară a puterilor:
- legislativă, executiv şi jurisdicţională care să permită o funcţionare eficientă şi un tratament egal şi unitar pentru toţi membri săi, fără discriminare sau presiuni de orice natură asupra comisiilor care trebuie sa fie total independente;
- reglementări prin care să se acorde facilităţi pentru dezvoltarea activităţilor la nivel de juniori, futsal, fotbal feminin si fotbal neconvenţional;

2. Fotbalul seniori
Ridicarea nivelului general al competiţiei interne prin:

- Reorganizarea sistemului competiţional prin structurarea piramidei începând cu anul competiţional 2015-2016 după un studiu realizat de comisia de competiţii, în prealabil dezbătut de membrii afiliaţi.

- Infinţarea Trofeului  „Fair-Play” prin care echipa cu cel mai mic numar de cartonase galbene si rosii dintr-un campionat sa beneficieze de un premiu;

- Acordarea de premii la sfarsitul fiecarui an celui mai bun conducator, antrenor, jucator, junior;

- Extinderea sistemului de omologare a terenurilor de fotbal cu sprijiniul cluburilor, asociaţiilor sportive şi organelor locale.

- Înfiintarea dupa modelul occidental preluat si de alte judete din tara a campionatului de fotbal neconventional 7-7 pe teren redus pentru jucatori sub 21-23 de ANI largind in acest fel baza de selectie pentru echipele de liga a-IV-a.

3. Fotbal copii si juniori
Lărgirea cadrului de participare la fotbalul de bază prin amplificarea competiţiilor şcolare.

- Începând cu anul scolar 2015-2016 organizarea competiţiei şcolare pentru clasele I-IV şi V-VIII în 6-8 zone cu câte 6-8 echipe în zonă în colaborare cu Inspectoratul scolar al judeţului Arad şi cu implicarea primăriilor, directorilor de şcoli generale, a cluburilor şi  asociaţiilor sportive din zonă.

- Creşterea profesionalismului antrenorilor de juniori prin participarea la reuniuni organizate de comisia tehnică a FRF şi AJF Arad.

- Promovarea competiţiilor de fotbal redus 7-7, prin organizarea unei competiţii judeţene care sa cuprinda toate zonele geografice ale judetului prin organizarea de turnee intre localitati apropiate si organizarea ulteriora a unui turneu final pentru castigatoarele turneelor zonale.

- Participarea, la categoriile de vârstă organizate de FRF cu finala pe ţară la Cupa Gheorghe Ola,Cupa Gheorghe Ene, Cupa Gheorghe Hagi si celelalte categorii de juniori A, B, C si D prin grija comisiei de copii şi juniori din cadrul asociatiei.

4. Fotbal în sală

- Dezvoltarea organizării Cupei AJF la fotbal în sală, cu echipele participante în campionatul judeţean de fotbal, organizate în perioada decembrie –ianuarie.

- Atragerea de sponsori pentru competiţie.

- Înfiintarea in cadrul CJA Arad a unui compartiment pentru arbitri de futsal.

- Participarea la cursuri de specialitate organizate de FRF sau AJF pentru formarea şi perfecţionarea antrenorilor de fotbal în sală.

5. Fotbal feminin

- Mentinerera si dezvoltarea organizarii  „Cupei Femina” la fotbal feminin;

- Lansarea unei competitii tip turneu destinata fotbalului feminin la nivel judetean;

 - Promovarea specifica a acestei competitii la nivel judetean;

6. Dezvoltarea tehnică

- Organizarea unui centru de informare şi documentare a antrenorilor cu publicaţii şi alte surse interne.

- Introducerea obligativitaţii cluburilor şi asociaţiilor sportive de a angaja antrenori cu calificare în funcţie de categoria competiţională.

- Continuarea cursurilor de perfecţionare periodică organizate de FRF sau AJF la seniori, juniori şi copii prin programe sistematice la care să participe lectori valoroşi de la FRF şi unităţi de învăţământ superior din localitatea de reşedinţă.

- Reorganizarea comisiei tehnice a AJF Arad.

7. Arbitraj

- Creştrea numărului de arbitrii si stoparea tendinţei de scădere a acestora.

- Consolidarea autonomiei organizatorice şi a independenţei în problemele tehnice ale comisiei de arbitri.

- Atragerea de sponsori pentru activitatea arbitrilor;

- Pe cât posibil recrutarea pentru funcţia de arbitru să se facă din mediul liceal si/sau universitar avand in vedere existenta in judetul Arad a doua universitati.

- Atragerea unor personalităţi care să motiveze arbitrii activi şi pe cei care aspiră la această calificare;

- Acordarea unui premiu anual pentru cel mai bun arbitru si arbitru asistent;

8. Infrastructura

- Obtinerea de fonduri pentru a realiza un sediu  al AJF Arad  nou care sa fie mai functional si mai aproape de nevoile si cerintele actuale pentru membrii afiliati;

- Deschiderea in diferite zone ale judetului (Ineu, Chisineu-Criş, Lipova) de birouri ale AJF Arad pentru a veni in intampinarea membriilor afiliati de a nu mai veni pentru orice problema la Arad;

- Înfintarea in cadrul AJF Arad a unui Birou de consultanta pentru toti membrii afiliati care vor sa-si dezvolte infrastructura prin fonduri europene;

- Elaborarea unui program pentru modernizarea terenurilor de fotbal pe  bază de parteneriat public-privat, cu participarea autorităţilor locale.

- Aplicarea sistemului de omologare a cluburilor şi asociaţiilor sportive în scopul ridicării graduale a standardelor privind infrastructura (licentiere).

- Evaluarea tuturor bazelor sportive existente din judeţ şi sprijinirea membrilor afiliaţi pentru modernizarea acestora, cu scopul asigurării condiţiilor optime de desfăşurare şi siguranţă la jocurile de fotbal din cadrul competiţiilor judeţene.

9. Marketing şi comunicare

- Atragerea de sponsori din fiecare domeniu de activitate.

- Accesarea programelor de finantare nerambursabila oferite de catre institutiile statului;

- Realizarea unor contracte având drept obiectiv reclama privind jocurile din liga a-IV-a.

- Site-ul AJF Arad  sa fie actualizat dupa fiecare etapa si  sa fie extrem de transparent, prin comunicarea de date care privesc direct cluburile, cum ar fi: cartonase galbene si rosii,hotarari ale comisiilor de specialitate,precum si delegarea arbitrilor si a observatorilor;

- Restructurarea sistemului de comunicare cu mass-media sau partenerii privaţi.

10. Planificare administrativă

- Anual se va desemna o firmă de audit externă, autorizată şi independentă,sa verifice exerciţiul financiar-contabil pe anul respectiv, raportul rezultat din control urmând a fi prezentat în prima Adunare Generală a AJF Arad.

- Prezentarea periodică ( cel puţin semestrial) în faţa Comitetului Executiv al AJF Arad a exerciţiului financiar-contabil, cu explicaţii detaliate asupra cheltuielilor efectuate.

- Se vor organiza periodic întâlniri între conducerea AJF Arad împreună cu preşedinţii comisiilor şi reprezentanţii membrilor afiliaţi, pe zone geografice, în care se vor discuta direct problemele ivite şi propunerile pentru îmbunătăţirea activităţii AJF.

- Implementarea sistemului de lucru bazat pe transparenta si comunicare intre organele de conducere si comisiile AJF Arad, pe de o parte, si membrii afiliati;

- Generalizarea utilizării serviciului IT la nivelul AJF Arad pentru îmbunătăţirea calităţii procesului operational si  decizional.

- Crearea de baze de date în care specialiştii (antrenori, arbitri, manageri) să poată accesa programe, informaţii de specialitate, reglementări speciale şi generale.

- Consolidarea comisiei juridice şi înfiinţarea departamentului de marketing.

- Recrutarea unor noi specialişti în domeniile necesare realizării obiectivelor strategice.

- Continuarea procesului de perfecţionare a comisiilor cu atribuţiuni jurisdicţionale, prin atragerea unor specialişti reputaţi ai domeniului.

- Reevaluarea numarului, componenţei şi atribuţiunilor celorlate comisii de specialitate în scopul creşterii eficacităţii operativităţii lor.

- Cooperarea cu departamentele de profil ale FRF.

- Mentinerea si dezvoltarea relatiilor existente cu alte AJF-uri din tara cat si din afara tarii.

Prezentul program strategic poate fi completat şi îmbunătăţit pe parcursul mandatului la care se referă în funcţie de necesităţile şi problemele apărute în activitatea AJF Arad.

ÎN CONCLUZIE:
Programele elaborate şi aplicate în perioada 2014- 2018, în scopul îndeplinirii obiectivelor strategice, trebuie să conducă în principal, la obţinerea următoarelor rezultate:

- Profesionalizarea comisiilor de specialitate şi a celor jurisdicţionale.

- Generalizarea utilizării serviciilor IT lanivelul AJF ARAD.

- Dezvoltarea cooperării cu departamentele FRF.

- Creşterea profesionalismului în procesul decizional.

- Creşterea eficacităţii şi a operativităţii comisiilor de specialitate.

- Amplificarea programelor pentru atragerea de sponsori care poate reduce costurile de participare in campionat a cluburilor.

- Atragerea autoritatilor municipiului si  judetului mai aproape de familia fotbalului avand in vedere implicarea lor in alte judete si cooperarea buna pe care o au cu AJF-urile.

candidat la funcţia depreşedinte al A.J.F Arad,
Cadar Răzvan Olimpiu

 Comentarii (5)

Adi - la 22.01.2014 ora 23:05:48De la sofer la sef peste fotbal in arad e distanta mare....datorita unor asemenea oameni ca acest ins este UTA acolo.


Norin - la 22.01.2014 ora 15:53:35Eu ca sofer ma simt jignit. Orice om care are permis de conducere e sofer! Soferii nu sunt oameni? Inclusiv Basescu e sofer, am vazut la televizor.


florin - la 22.01.2014 ora 14:43:13E O GLUMA CU ASTA? PAI SOFERU LU SENATORUL CRISTINA VREA ACUM FUNCTII LA FOTBAL? DOMNII DE LA PSD DORMITI???


sebi - la 22.01.2014 ora 10:11:46papagalu asta mare fotbalist ca n-a auzit nimeni de el inafara faptului ca este alcolist marele lui merit este ca a fost soferul lui nelutzu....halal specimene


cineva - la 21.01.2014 ora 22:33:18stati linistiti ca va castiga cine trebuie!


Nume:
Comentariu:Stiri locale
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891