Flash news:
 
<< Înapoi


Gâlceavă pe strada Prieteniei: un poliţist de la Imigrări e acuzat că îşi terorizează vecinii abuzând de funcţie26.02.14 de Monica Tulcan

Nu e plăcut să te trezeşti cu Poliţia la uşă şi să fii amendat pentru o faptă pe care ştii, cu certitudine, că nu ai comis-o. Acest risc există, totuşi, dacă neşansa ta este aceea de a locui sub acelaşi acoperiş cu un poliţist pus pe harţă şi care îţi „poartă sâmbetele” din motive numai de el ştiute.
Un caz incredibil, în care locatarul unui bloc de pe strada Prieteniei s-a pomenit că e amendat de Poliţie pentru că ar fi ascultat muzica prea tare, ridică o serie de semne de întrebare. Poate că, dacă al doilea protagonist al conflictului iscat în blocul de pe strada Prieteniei nu ar fi fost un purtător al uniformei de poliţist, istoria unui presupus „abuz cu chipiu” nici nu ar fi stârnit dezaprobarea păgubitului sau a celorlalţi vecini din blocul cu numărul 115.

Solicită în Justiţie anularea procesului verbal
Povestea incredibilă istorisită de Petru Ioan Toth s-a consumat pe timp de week-end, moment în care arădeanul susţine că se odihnea la domiciliu, din pricina unei viroze iar soţia acestuia nici măcar nu se afla acasă. Un echipaj de Poliţie i-a sunat omului la uşă, sâmbătă, 15 februarie, în preajma orei 10.45, după care, sub pretextul că „vizita” se datorează unui apel al vecinilor la numărul unic 112, poliţiştii l-au şi amendat cu 200 de lei, invocând încălcarea de către Petru Ioan Toth a prevederilor Legii numărul 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Arădeanul spune că a semnat procesul-verbal sub presiunea poliţiştilor şi crezând că este vorba doar despre un avertisment. „În dimineaţa zilei de 15 februarie, la ora 10.45, în timp ce mă odihneam la domiciliul meu, am fost trezit de soneria de la uşa apartamentului. Când am deschis, am fost surprins să constat că la uşa mea se afla un echipaj format din doi poliţişti, lucru care m-a intimidat foarte tare, la modul în care, în loc să răspund cu «bună ziua» am răspuns cu «bună seara». Aceştia mi-au cerut să mă legitimez şi mi-au adus la cunoştinţă că am fost reclamat de vecini, fără să menţioneze care sunt aceştia, că am deranjat liniştea din bloc prin zgomote produse «cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă (n.r. articolul numărul 25 din legea numărul 61/1991). La câteva minute de la sosirea Poliţiei a apărut şi vecinul de deasupra mea, domnul Zarzără Gabriel, care m-a apostrofat cu fraza: «Ţi-am zis eu că o să o păţeşti!» şi cu menţiunea că mai bine să mă mut la casă. Am mai fost întrebat dacă ştiu că vecina mea de deasupra este însărcinată şi că am deranjat-o ascultând muzică în locuinţa mea la ora 10 dimineaţa(…) Având în vedere că intervalul orar în care am fost acuzat că am deranjat liniştea vecinilor a fost între orele 8.00 şi 10.45 dimineaţa, consider că reclamaţia vecinilor este neîntemeiată, dat fiind faptul că Legea 61 din 1991 republicată prevede că intervalul de timp în care trebuie păstrată liniştea în bloc este între orele 22.00- 8.00 şi 13.00-14.00. În procesul verbal este subliniat cuvântul «avertisment» şi peste amenda este înscrisă suma de 200 RON, fără posibilitatea achitării a jumătate din această sumă în 48 de ore(…)Nedreptatea care ni s-a făcut a avut repercusiuni asupra stării noastre emoţionale, fapt resimţit în activitatea noastră zilnică. În baza celor arătate mai sus şi a faptului că niciodată vreun vecin nu s-a plâns că l-am deranjat, solicit anularea procesului verbal, pe care o consider nefondată şi abuzivă”, menţionează Petru Ioan Toth în contestaţia la procesul verbal, înaintată Judecătoriei Arad pe data de 17 februarie.

Poliţistul nu consideră că a abuzat de funcţie
Gabriel Zarzără are, însă, o cu totul altă variantă atunci când vine vorba despre întâmplarea petrecută în blocul său pe data de 15 februarie. Chiar dacă nu neagă că el a fost cel care a alertat organele abilitate să intervină, poliţistul susţine că şi-a avertizat vecinii de la parter încă în urmă cu două luni de zile asupra faptului că este deranjat de gălăgia din apartamentul acestora. Cât despre abuzul de care a fost acuzat, Gabriel Zarzără spune că meseria sa nu are „nici în clin, nici în mânecă cu calitatea sa de „cetăţean-model”. „Nu sunt un tip coleric. De două luni îi tot spun vecinului meu de la parter că în weeke-end accept să asculte muzică, dar în timpul săptămânii ar face bine să poarte căşti. După ce i-am repetat în nenumărate rânduri că mă deranjează, ca un cetăţean-model am sesizat organele abilitate. În acest sens Poliţia, l-a sancţionat pe vecinul meu în baza legii 61. Nu am abuzat de funcţia mea în nici un fel. De fapt, cred că vecinii mei nici nu ar trebui să fie interesaţi unde lucrez. Trăim la bloc iar asta impune anumite reguli de conduită. În plus, vecinul ştie că soţia mea este însărcinată. Eu nu îmi permit să îmi deranjez vecinii şi nu cred că poate cineva să se plângă de conduita mea în bloc. În privinţa prezenţei mele la momentul venirii echipajului de Poliţie, menţionez că a fost o pură coincidenţă. Mă întorceam de la magazin, după ce sesizasem de dimineaţă Poliția. Au putut constata şi membrii echipajului că, în momentul venirii lor, vecinul asculta muzică. Face asta doar când soţia lui nu e acasă”, afirmă Gabriel Zarzără. Totuşi, în ciuda afirmaţiilor sale potrivit cărora ar accepta să facă vecinilor săi anumite concesii la sfârşit de săptămână, cel care a sesizat Poliţia din pricina vecinilor săi nu are argumente care să îi justifice reclamaţia formulată într-o zi de... sâmbătă.

Vecinii „ţin” cu familia amendată
Acum, familia Toth contestă în instanţă acest proces verbal, susţinând că întâmplarea petrecută în data de 15 februarie este rezultatul unui abuz săvârşit de Gabriel Zarzără, poliţistul de la Serviciul Imigrări care locuieşte în apartamentul de deasupra. În susţinerea celor afirmate de Petru Ioan Toth vin şi ceilalţi vecini din bloc, care prezintă familia Toth drept: „nişte copii liniştiţi, care nu stau mai deloc pe acasă, fiindcă sunt la muncă uneori şi la sfârşit de săptămână. Nici nu îi auzi când sunt acasă, darămite să deranjeze pe cineva dând muzica la maximum”. Aceiaşi vecini şi-au manifestat dezaprobarea faţă de incidentul petrecut în blocul lor pe data de 15 februarie spunând despre Gabriel Zarzără că : „este un tip coleric, veşnic pus pe harţă, cu care nu te poţi înţelege fiindcă te ameninţă din orice”. Despre acelaşi polițist, membrii familiei Toth spun că este singurul lor vecin care obişnuieşte să îi terorizeze de ani buni de zile, ameninţându-i că, într-o bună zi, „o vor păţi” dacă nu se mută din bloc, fie la casă fie… în pădure.Comentarii (14)

Monica - la 01.03.2014 ora 02:45:27Stimata doamna Zarzara P, sunt jurnalista la care faceti referire in comentariul dumneavoastrÄ, sa-mi fie iertata indrazneala, lipsit de orice reguli de limba romana. Nu stiu exact in ce domeniu activati, Ănsa va rog, cu tot respectul cuvenit, sa nu mai interveniti cu asemenea comentarii. Va fac rau atat dumneavoastra cat si altora.Personal, cred ca ar trebui ca oamenii de la bloc sa se poata intelege ca intr-o comunitate, fara a chema organe de ordine la usa vecinilor catalogati drept smecheri.Va inteleg mania si va rog sa va vedeti de meserie, oricare ar fi aceasta, fara a mai face sugestii profesionale unor persoane pe care nu le cunoasteti si care muncesc in alte domenii ( de pilda presa).Poate ar fi mai util sa consultati un manual de limba romana si sa renuntati la a mai infiera pe toata lumea. E dovada lipsei celor 7 ani de acasa ! Auziti voci de femei din apartamentu vecinilor? Dar ce fac ei acolo? Sa fim seriosi! Nu cred ca va ajuta cu ceva aceasta atitudine insinuanta. Oricine isi doreste liniste in casa lui, insa eu cred ca dumneavoastra aveti o cu totul alta problema...


Zarzara P. - la 28.02.2014 ora 17:50:22D-na jurnalist trebuia sa vina cu o zi inainte si dupa ce ar fi ascultat aprox. 7 ore de duduiala de la ora 17 pana la 12 noaptea, caci muzica nu se poate numi, probabil ca titlul articolului dumneaei ar fi fost ceva de genul: âShmecher la SPEED MOTO si smecher la RSM SpeeMoto SRL face mixaj cu muzica de club intr-un apartament de blocâ, se poate vedea si pe adresa âdomnuluiâ de Facebook (Jonny Jonnyx unde se autointituleaza Shmecher la SPEED MOTO şi smecher la RSM SpeeMoto SRL). Vecinii nu vor spune nimic, motiv pentru care nici noi nu am chemat Politia pana acum, din respect pentru familia Zahari (socri) in a caror apartament locuieste âdomnulâ. De ce nu a specificat ca a fost rugat sa lase muzica mai incet, ca eu am fost la dumnealui la usa intr-o zi de Marti dupa ora 23,30 si l-am rugat sa lase muzica mai incet. Nu l-a amenintat nimeni, daca sotul meu i-a sugerat sa se mute la casa sau in padure a fost datorita comportamentului acestui âdomnâ, dar si la casa daca stai tot ai vecini pe care trebuie sa-i respecti printr-un comportament adecvat in societate. S-a simtit âterorizatâ, probabil din motivul ca la sugestia doamnei admnistratoare sa facem un abonament cu o societate de instalatori, familia âdomnuluiâ s-a impotrivit fehement si asta doar pentru o taxa de 3 lei / luna / apartament, unde sotul meu si alti vecini au insistat ca este necesar asa ceva in caz de avarie. Nu cred ca este vreun vecin sa spuna ca este âterorizatâ de sotul meu, se poate verifica si intreba in bloc ca este un tip sociabil, respectuos. Un om care vorbeste tare (4 ani de Scoala Militara isi spun cuvantul) nu inseamna ca esti un om coleric, caci asa mai sunt vecini in bloc care vorbesc tare si noi nu i-am catalogat ca a fi colerici. Este acuzat sotul meu ca a facut âabuz in serviciuâ din cate se vede nu lucreaza la Ordine Publica si nu a completat el procesul verbal cu amenda, unde âdomnul Tothâ specifica ceva de genu : asa imi place sa ascult eu muzica, tare, asta a-ti uitat sa specificati d-na jurnalist. Sa nu mai vorbim de chefurile de anul trecut care tineau pana la 3 â 4 dimineata, cu urlete, muzica, fugareli si tipete de femei. Dar, data viitoare cand va mai fi harmalaie, voi chema eu Politia, caci eu nu sunt politist si nu am functie sa va deranjeze, dar probabil ca va trebui sa chem presa prima data si dupa aceea Politia, poate asa nu se va ma incerca a se intimida politistii cu titluri abuzive si articole incomplete. Noi avem nevoie doar de liniste in casa noastra in care nu conteaza cine locuieste, oameni batrani, copii, femei insarcinate, ca doar nu este treaba nimanui si nu trebuie sa scriem la avizierul blocului cine locuieste intr-un apartament.


Florin Covaci - la 28.02.2014 ora 00:23:15Domnilor politisti cum puteti dovedi ca a deposit masua legala de poluare fnica an bloc ati masurato sa vedeti cu ati decibli a ascultat uzica ri nicinu stiti cum sa masoara si cu ce aparat . Ie jalni ce se petrece la noi an tara cu acesti domni! iei au legea sitot iei o ancalca rusinos ar frumos cand ie vorba de un coleg nuuuu sai rupem pe restul doar noi sunem puterea.Apropo domnule locatar mutate pe varf de munte daca nuti convine ca ie galagie ori iati antifoane si no stress . Nu ai fost educatca nu poti dirija an casa altuia !!!! T crezi cumva cinstit sicorect ma ansel oricum daca tea dus caul sa ati suni colegi ziua nu NOAPTEA ca iesti deranjat sincer nu ai ce cauta antro asociatie de locatari adica (BLOC) care se uomeni vecini se respecta antre iei nu se f.....!! dua cate stiu ieu naspa omule


Zahari Florian - la 27.02.2014 ora 23:07:08Apreciez faptul ca vecinii sunt de acord ca in bloc traim dupa reguli civilizate care trebuie sa ne calauzeasca pe toti,indiferent de ceea ce suntem ca profesie,dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca acest mod de a trai in bloc ne pune de multe ori in situatia de a suporta anumite zgomote ce se petrec inevitabil in bloc din varii motive produse de toti cei care locuiesc acolo.aceste zgomote se propaga cu aceeasi intensitate si de jos in sus dar si de sus in jos.Consider ca nimeni nu este obligat sa suporte anumite zgomote peste limitele admise nici in orele de liniste si nici in restul timpului dar nici sa exageram in ai impune cuiva reguli dupa propria perceptie folosindu-se de pozitia sa in societate,amenintand in repetate randuri.unosc bine cum stau lucrurile in blocul 115 si ii amintesc acelui domn reclamant ca dupa cum sunt sigur ca isi aminteste,inca de la venirea in acel bloc primul contact avut cu dumnealui a fost faptul ca m-a innundat ,iar eu nu numai ca la oferta dumnealui de a imi p[latii paguba pricinuita nu v-am luat nici un ban ba chiar v-am asigurat de faptul ca sunt convins ca nu v-ati dorit acest lucru,deasemenea nu v-am cerut bani atunci cand muncitorii care v-au facut balcoanele mi-au spart glaful de marmura de la balcon iar apoi mi-ati modificat aerisirea din baia de serviciu.Mai tin sa spun faptul ca timp indelungat in care v-ati pus la punct apartamentul de desupra mea atat in orele de liniste cat si inafara acestora familia mea nu v-a deranjat niciodata,considerand ca o astfel de lucrare nu se poate face fara sa ne mai deranjam unii pe altii pt ca asa este la bloc si nu mi-am permis sa va trimit nici in padure si nici la casa.Nu mi-am permis sa va inpun modul de viata altfel decat v-ati propus dumneavostra,considerand ca nu am nici un drept in acest sens.In incheiere doresc multa intelegere intre vecini.Presedintele Asociatiei de Proprietari,Zahari Florian


Catalin - la 27.02.2014 ora 23:03:09Oameni buni voi aveti drepturi.Nu sunteti obligati sa deschideti usa organelor de politie si nici nu sunteti obligati sa semnati procesul verbal.


Anca - la 27.02.2014 ora 23:00:03Catalin eu iti sustin parerea


Catalin - la 27.02.2014 ora 22:56:01Normal ca saracul om a fost intimidat cand in fata lui erau trei politisti...si cum poate sa-l creada cineva cand vecinul lui este sustinut de alti doi politisti care binenteles sunt de patrea colegului lor.Aici clar s-a facut abuz in serviciu si tin sa va spun ca nu sunt singurii.


Monica Toth - la 27.02.2014 ora 22:41:52sunt perfect de accord ca vecinul nu este obligat sa asculte genul de muzica preferat de noi dar nici noi nu putem accepta ca el sa denaturize adevarul.nici eu si nici sotul meu nu ne permitem sa facem "petreceri"sau sa ascultam muzica peste limita impusa,aceasta pentru ca plecam devreme de acasa si ne intoarcem tarziu de la serviciu urmand ca a doua zi sa o luam de la capat.sambata 15.02.2014 la ora 9.00 cand am plecat de acasa mi-am lasat sotul dormind,cum este posibil in aceste conditii sa fim acuzati ca dimineata intre 8-10 am facut galagie.Si cum va explicati faptul ca vecinii nu s-au plans de conduit nostra niciodata? Nu este vorba nici de interpretarea gresita a legii si nici de orgolii ci este vorba simplu si concis de evidentierea adevarului.Cu respect,Monica Toth


Bogdan Oprean - la 27.02.2014 ora 17:54:47domnul Toth nu asculta muzica.Este pocait


Dragos Toth - la 27.02.2014 ora 17:52:35d-ul toth are dreptate.El este un cetatean model


        1 | 2    >    >>


Nume:
Comentariu:Stiri locale
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891