Flash news:
 
<< Înapoi


Panfora Oil & Gas și Prospecțiuni, pregătite să efectueze măsurători de suprafață în perimetrul EX-6 Curtici27.01.14 de O.T.

* Panfora Oil & Gas a contractat compania de cercetări geofizice Prospecțiuni pentru efectuarea de măsurători de suprafață în perimetrul EX-6 Curtici;
* Tehnologii de ultimă oră, cu impact minim asupra mediului și al comunităților, vor fi folosite pentru identificarea de resurse de hidrocarburi convenționale;
* Nici o operațiune care să aibă în vreun fel legătură cu gazele de șist nu a fost niciodată planificată și nici nu va fi efectuată;


Panfora Oil & Gas, filiala Grupului MOL dedicată activităților de explorare și producție în România, a contractat Prospecțiuni SA, cea mai experimentată companie din România în materie de prospecțiuni geofizice, să efectueze operațiuni de măsurare de suprafață în perimetrul EX-6 Curtici din vestul României, pentru a identifica resurse convenționale de hidrocarburi, informează Adina Ionescu, PR Manager Panfora Oil & Gas. Panfora Oil & Gas este o companie înregistrată și funcționând conform legilor din România, unic deținător al drepturilor de concesiune asupra perimetrului EX-6 Curtici și va începe explorarea doar pentru resurse convenționale.

„Suntem pregătiți să începem explorări de suprafață în perimetrul EX-6 Curtici împreună cu partenerul nostru, Prospecțiuni, companie românească cu o tradiție de 65 de ani și o experiență solidă. Ne concentrăm exclusiv pe resursele convenționale, respectiv țiței și gaze naturale în formațiuni de roci convenționale. În acest stadiu al fazei de explorare, vom colecta date care ulterior vor fi interpretate pentru a identifica resursele convenționale de hidrocarburi existente. Toate acestea sunt incluse în acordul de concesiune și în programul de lucrări semnate cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), care se referă doar la potențialul convențional de țiței și gaze”, a declarat Gabor Zelei, Director general al Panfora Oil & Gas.

Primul pas este contactarea și informarea deținătorilor de terenuri și a autorităților locale, pentru a anunța operațiunile planificate. Astfel, părțile interesate vor fi informate că datele geofizice vor fi colectate prin utilizarea celor mai moderne tehnologii, care sunt sigure atât pentru populație cât și pentru mediul înconjurător şi se află în deplină concordanţă cu „Ghidul privitor la mediul înconjurător în cadrul operațiunilor geofizice la nivel mondial” (Environmental Guidelines For Worldwide Geophysical Operations) publicat de Asociația Internațională a Contractorilor de Servicii Geofizice (International Association of Geophysical Contractors), respectând în totalitate  prevederile legislaţiei române în vigoare, referitoare la protecţia mediului ambiant.

„Compania Prospecțiuni a mai lucrat în zonă în anii 1970, în 1980, la finalul anilor 1990 și chiar anul trecut. Suntem gata să desfășurăm lucrări de achiziție de date aici,  din nou, membrii echipelor noastre dezvoltând o bună  cooperare cu localnicii. Apreciem relațiile pe care le-am construit cu comunitățile locale în ultimii 65 de ani și am vrea să invităm pe toată lumea la o demonstrație a impactului redus al noilor noastre tehnologii și metodologii. Reprezentanții Prospecțiuni vor anunța data și locul demonstrației și vor fi acolo pentru a răspunde oricăror întrebări sau preocupări ale populației”, a afirmat Gehrig Schultz, CEO al Prospecțiuni.

Panfora Oil & Gas este pregătită să asigure condiții echitabile și transparente pentru plata despăgubirilor către toți deținătorii de terenuri, respectând pe deplin legislația existentă.

Operațiunile de măsurare de suprafață vor dura circa 6-7 luni pentru întreaga suprafață de 561 kilometri  pătrați, ceea ce înseamnă câteva zile pentru fiecare proprietar, în funcție de mărimea terenului. Aceste operațiuni includ amplasarea de senzori (geofoane) și cabluri pe teren, precum și folosirea de echipament de vibrare, similare ca dimensiune tractoarelor agricole. Nu vor fi folosiți explozivi și nu vor fi efectuate foraje. Potențialul productiv al terenurilor agricole nu va fi afectat în niciun fel. Mai mult, terenurile nu vor fi ocupate, ci parcurse cu un ritm de 3-5 kilometri pe zi, cu ajutorul vehiculelor și echipajelor specializate. Lucrările agricole pe terenurile respective vor putea fi reluate imediat după finalizarea măsurărilor.

După ce datele de explorare sunt colectate și analizate, Panfora Oil & Gas le va pune la dispoziția ANRM, pentru a deveni proprietatea statului român.

De remarcat, că Panfora Oil & Gas și-a propus să devină unul dintre investitorii apreciați ai județului Arad. În acest sens, compania a devenit membru al Filialei Județene Arad a Confederației Patronatului Român.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Segmentul Upstream cuprinde operațiuni în Orientul Mijlociu, Africa, Asia de Sud și țările membre CSI, compania având peste 75 de ani de experiență în producția de hidrocarburi. În prezent desfășoară activități de explorare în 11 țări și de producție în 7 țări, nivelul producției fiind de peste 118.000 barili echivalent petrol pe zi. Segmentul Downstream al Grupului controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania deţine, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 143 în România. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul României, dintre care unul a fost ratificat de către toate autoritățile competente. Panfora Oil & Gas este entitate cu personalitate juridică românească, titularul perimetrului de exploatare Ex-6 Curtici, prin Ordinul nr. 434/21.12.2012 al Președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Despre Prospecțiuni
Prospecțuni SA este o companie românească de tradiție și un important furnizor internațional de servicii geologice și geofizice. Sediul central în București permite o localizare strategică pentru a oferi servicii în Europa Centrală, de Sud și de Est, precum și în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Cu peste 65 de ani de experiență în industria de petrol și gaze din România, Prospecțiuni SA susține eforturile clienților săi de explorare a resurselor naturale ale pământului. În acest scop, compania a derulat proiecte de succes în vederea achiziției de date în întreaga țară, contribuind la dezvoltarea economică și energetică a acesteia.Comentarii (9)

Afro - la 06.02.2014 ora 06:37:51Cititi va rog
http://www.cotidianul.ro/gazele-de-sist-nu-se-regasesc-nici-in-legea-petrolului-nici-in-legea-energiei-electrice-si-a-gazelor-naturale-231028/
miercuri , 29 ianuarie 2014


http://www.cotidianul.ro/victorie-partiala-in-justitie-la-vaslui-231105/
joi 30 ianuarie 2014


http://www.cotidianul.ro/operarea-gazelor-de-sist-in-romania-este-ilegala-231433/
marti 4 februarie 2014


Redactia @taran - la 27.01.2014 ora 22:50:52E un simplu comunicat de presa, neplatit. Cine are ceva de spus legat de cele afirmate de reprezentantii Panfora poate sa ne trimita un comunicat de presa si va fi publicat fara probleme.


Paul - la 27.01.2014 ora 22:10:09Din nefericire suntem din nou ridiculizati de conducatorii nosatri cat om mai rabda bataia de joc???
Istoria ne spune ca mult timp,suntem obisnuiti sa traim in genunchi DIN PACATE


smecheru - la 27.01.2014 ora 21:24:16ar fi interesant de aflat a cui e si firma asta prospectiuni. nu de alta dar ca sa vezi coincidenta: tot ei au preluat explorarile la majoritatea contractelor similare din tara. ei cred ca daca cautam pe la registru comertului aflam ca e a vreunui verisor de lu ponta casatorit cu vreo nepoata a lui base pe care i-a nasit la nunta un general de sri. om fi noi o tara de prosti dar tot am inteles pana acum ca la banii care se invart la chesti din astea nu exista coincidente.
daca ati fi ziaristi adevarati ati face un articol despre asta. da pe voi va cumpara cu un snitel si trei publicitati platite la ziar probabil de aia de la prospectiuni


gogu - la 27.01.2014 ora 20:53:17iar vom fi bastinasii prostiti si manipulati de strainii bogati din lumea occidentala si moderna.
nici o diferenta intre noi si o tara africana de mana a treia.
nici nu te poti supara pe ei cand stiu ca marea masa a populatiei e alcatuita din prosti nepasatori iar cu sefii nostri de trib se descurca usor. le arunca doi trei banuti lucitori si in buna traditie astia o dau bonus si pe propria lor mama.


mihai - la 27.01.2014 ora 20:33:42TOATA LUMEA TREBUIE SA INTELEAGA:
ACESTI INDIVIZI NU POT PATRUNDE PE PAMANTURILE NOASTRE DECAT DACA NOI LE DAM VOIE SA O FACA. NU EXISTA NICI O LEGE PRIN CARE OAMENII POT FI OBLIGATI SA LE DEA VOIE. SA NU NE LASAM MANIPULATI PROSTITI SI CUMPARATI CA DE ATATEA ORI. ALTFEL VOM AVEA DESTINUL PE CARE IL MERITAM. SA NU NE BATEM JOC DE TARA ASTA MINUNATA SI DE PAMANTUL BUNICILOR NOSTRI
HAIDETI SA NU NE VINDEM PENTRU A NU STIU CATA OARA PE DOI LEI. GUVERNANTII NOSTRI AU FACUT-O DEJA. STIM CE PUTEM ASTEPTA DE LA EI. PE NOI TREBUIE SA NE BAZAM


taran - la 27.01.2014 ora 20:13:35dar ce frumos scrie newsar despre toata treaba asta. ia ziceti domnii ziaristi: cat ati incasat pe articolul asta ca sa ziceti de bine ... sau ati dat-o la pace pe o ciorba si un gratar ca de obicei...?


dan - la 27.01.2014 ora 20:10:17Smecheria e foarte simpla
Oficial si in legislatie nu exista denumirea de Gaze de Sist. exista doar gaze naturale si titei. Ei nu cauta gaze de sist... ei cauta gaze... daca se intampla sa fie in roci ┼čistoase, o sa mai vedem...
Primul pas e sa caute gazul, dupa care urmeaza exproprierea. acolo nu se mai discuta. cuiul lui pepelea pentru indivizii a┼čtia e sa prosteasca oamenii SA LE PERMITA ACCESUL PE TERENURILE LOR. PENTRU CA FARA ACORDUL OAMENILOR NU AU VOIE SA PATRUNDA. dupa ce au patruns si au verificat ce e acolo, nimeni nu va mai fi intrebat daca e de acord sa se exploateze. s-a terminat.
Pana atunci insa facem frumos, promitem tot felul, livram gogosi.
CHIAR CREDETI CA DACA EXISTAU PETROL SI GAZE IN ZACAMINTE CONVEN┼óIONALE NU ERAU ELE EXPLOATATE PANA ACUM? SAU CREDETI CA DE FAPT AICI E UN FEL DE ARABIA SAUDITA SAU KUWAIT SI NIMENI NU A ┼×TIUT ASTA. TREZITI-VÄé!!!!


roxana - la 27.01.2014 ora 20:02:10si iata ca incepe si la noi...
recunoasteti paternul? aceeasi abureala ca in cazul Rosia Montana si altele asemenea: ce mai noua tehnologie, parteneriatul cu comunitatea, nu va fi nimeni deranjat, noi aducem prosperitatea...
astia nu au invatat nimic si vin sa ne vanda aceleasi gogosi ca si altii de genul lor
realitatea e ca totul are miza sume uriase de bani si profituri care merg unde trebuie iar factura distrugerii si poluarii o vor plati tot nenorocitii, talpa tarii
oare vom dovedi simt civic sau vom fi o masa amorfa, o mamaliga de societate care va fi mulsa de cativa smecheri?


Nume:
Comentariu:Stiri locale
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891