Flash news:
 
<< Înapoi


Revoltă în rândul părinţilor după ce conducerea Liceului Pedagogic le-a limitat accesul în şcoală04.03.14 de M.T.

E haos în şcoală şi revoltă în rândul părinţilor, la doar o zi după intrarea în vigoare a parteneriatului semnat de conducerea Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” cu o companie locală de pază şi protecţie.
În ciuda intenţiei, de altfel lăudabile, a conducerii şcolii, care a angajat o firma de pază cu scopul clar de a spori confortul şi siguranţa elevilor din clădirea situată pe strada Lucian Blaga, unde îşi desfăşoară activitatea doar clase de ciclu primar, rezultatul sosirii unui gardian în incinta şcolii a adus multor părinţi numai necazuri. Și asta pentru că, în ciuda informaţiilor furnizate în scris tuturor părinţilor de conducerea şcolii, aceştia din urmă au constatat cu stupoare, azi dimineaţă, că accesul în incintă le este îngrădit.

Părinţi dispuşi să formuleze o petiţie

Contrariaţi de noua măsură a conducerii şcolii, mai mulţi părinţi susţin că, începând din luna mai, nu îşi vor da acordul pentru plata serviciilor de pază şi chiar se gândesc să iniţieze o petiţie împotriva îngrădirii accesului părinţilor în şcoală. „Nu sunt de acord cu această măsură a conducerii şcolii, pentru că ideea era să ne protejăm copiii de persoane străine care ar putea să pătrundă în clădire. Acum, ni se transmite că a fost luată, ieri, o hotărâre prin care conducerea şcolii interzice şi accesul părinţilor la clasă. În aceste condiţii, nu suntem dispuşi ca, după expirarea perioadei de probă, să plătim serviciile acestei firme şi chiar am discutat cu mai mulţi părinţi, suntem dispuşi să formulăm o petiţie împotriva acestor măsuri”, explică V.G.

Conducerea şcolii ţine la siguranţa elevilor

Potrivit informării scrise primite de părinţi din partea conducerii şcolii, lucrurile stau cam aşa: „Stimaţi părinţi, şcoala noastră este preocupată în cel mai înalt grad de securitatea copiilor dumneavoastră. Întrucât, după cum ştiţi, pentru localul şcolii situat pe strada Lucian Blaga, nr. 9, nu dispunem în acest moment decât de un singur angajat nedidactic pe postul de îngrijitoare, acest aspect al activităţii este pus sub semnul provizoratului. Deoarece demersurile făcute de şcoală pentru completarea organigramei conform normativelor în vigoare nu au avut efect, datorită blocării ocupării posturilor din sistemul educaţional, suntem nevoiţi să găsim soluţii externe pentru rezolvarea acestei probleme, în aşa fel încât să ne asigurăm că elevii noştri sunt în siguranţă deplină. În acest scop, ne propunem să luăm două măsuri: 1. Dotarea clădirii cu un sistem de supraveghere video. Urmare a solicitării noastre, Primăria Arad a cuprins în bugetul şcolii noastre pentru acest an suma necesară pentru realizarea acestui sistem. Lucrările vor fi demarate în viitorul apropiat. 2. Supravegherea copiilor şi securizarea accesului în clădire a persoanelor străine prin asigurarea pazei prin personalul specializat al unei firme de pază. În acest scop, urmare a solicitării făcute de şcoală, firma va asigura acest serviciu prin sponsorizare, în mod gratuit, pentru lunile martie şi aprilie 2014. În cazul în care părinţii vor considera util acest serviciu, îl vom continua cu sprijinul financiar al comitetului de părinţi. Vă asigurăm că facem toate demersurile necesare ca activitatea şcolară să se desfăşoare la cel mai înalt nivel, conform aşteptărilor dumneavoastră. Vă mulţumim încă o dată pentru sprijinul pe care îl acordaţi şcolii”, se arată în documentul semnat de director şi distribuit, luni, părinţilor. Nimic, aşadar, în legătură cu accesul părinţilor în şcoală, cel puţin nu în informarea scrisă primită de aceştia din partea direcţiunii.

Acuză tratamente preferenţiale

Nu toţi părinţii elevilor care învaţă aici au această problemă, iar unii dintre ei sunt indignaţi că accesul părinţilor în clasele situate la parterul clădirii este, în continuare permis, semn, spun aceştia, că favoritismele îşi pot face loc chiar şi în şcoli. „Să ne explice cineva de ce în clasele de la parter e voie să intre părinţii chiar şi în clase, iar gardiana care opreşte pe alţii este aşezată la urcarea pe scări, către etajul întâi! Probabil că ni se va spune că la parter sunt grupele pregătitoare, dar nu e chiar aşa. Este şi o clasă a treia, sau a patra în partea stângă. Cred că, de fapt, cei cu clase la parter sunt «mai egali ca alţii» pentru că aici învaţă copii ai unor personalităţi din oraş. Unele mămici cu care am stat de vorbă mi-au spus că se poate, totuşi, obţine accesul la clasă, dar numai cu un bilet de derogare de la direcţiune”, susţine D.M. „Azi dimineaţă, fiica mea a urcat la clasă plângând, pentru că gardiana nu m-a lăsat să urc cu ea la clasă. E foarte greu ghiozdanul şi obişnuiesc să îl duc eu până la clasă, pentru că şi copilul meu este destul de fragil, chiar dacă este deja în clasa întâi. Mi se pare inadmisibil să interzici părintelui dreptul de a-şi proteja copilul, atât cât poate, iar pe cealaltă parte să îi ceri sprijinul financiar pentru perpetuarea serviciilor de pază…împotriva părinţilor, nicidecum împotriva persoanelor străine care ar putea să pătrundă în clădire”, este de părere S.N, un alt părinte nemulţumit.

Decizia direcţiunii protejează procesul educaţional

De cealaltă parte, Sorin Haiduc, directorul şcolii, informează că părinţii au fost înştiinţaţi încă de luni, prin intermediul învăţătoarelor, că accesul părinţilor la clase va fi restricţionat începând de a doua zi, în scopul de a proteja procesul educaţional. „Am luat această hotărâre luni, împreună cu doamnele învăţătoare, pentru că mulţi dintre părinţi obişnuiau să urce la clasă în timpul orelor, deranjând orele de curs. Nu este nevoie de nici un fel de bilete de derogare din partea direcţiunii pentru accesul la clasă. Sigur că, în situaţii speciale, de exemplu când elevul este bolnav, părintele poate urca la clasă pentru a nota temele pentru acasă. Atunci când am luat decizia ca părinţii să nu mai aibă acces la clasă am avut în vedere atât protejarea procesului educaţional, cât şi deprinderea elevilor cu independenţa. Integritatea procesului educaţional este importantă, chiar şi în occident, accesul părinţilor în şcoli este limitat. În legătură cu accesul părinţilor la clasele de la parter, acesta este permis doar pentru că acolo îşi desfăşoară activitatea clasele pregătitoare. Consider că este o ipocrizie din partea acelor părinţi care afirmă că deciziile conducerii şcolii le sunt potrivnice. Aceasta era singura soluţie de protejare a elevilor şi a actului educaţional, câtă vreme posturile sunt blocate, iar un singur angajat nu poate face faţă în asigurarea securităţii elevilor şi a celorlalte sarcini de serviciu. Pe toţi acei părinţi care se declară nemulţumiţi de deciziile direcţiunii îi aştept, oricând, pentru a discuta pe această temă. Uşa mea este mereu deschisă pentru oricare dintre părinţii elevilor din şcoală”, concluzionează Sorin Haiduc.Comentarii (8)

adoc adrian - la 05.03.2014 ora 19:55:07
RevoltÄ Ăn rĂndul pÄrinţilor dupÄ ce conducerea Liceului Pedagogic le-a limitat accesul Ăn...
www.newsar.ro
Of of , ma minunez de comentariile astea . Si eu am fost elev la peda si am acum copilul la peda . Ce sa zic...........imi plac relatarile tale Moni . Auzi , ghiozdanul greu..., batai in timpul orelor ......., copil bolnav ( daca e bolnav sta acasa ) ..........la sedinte dupa-masa nu vin parintii ( vor veni dimineata de la servici ? ) , cat costa un gardian ? jumatate de pachet de tigari ? , nu claxoneaza nimeni dimineata cand lasi copilul in fata scolii , plus ca te poti trezi cu 5 minute mai devreme si nu este aglomeratie si nu incurci pe nimeni , dar toti restul intarzie si se grabesc.......sincer comentarii aiurea . Daca ar fi pus gardianul fara preanuntare asta era baiul . Mamai si tati sa vina la sedinte si sa se ocupe de copil acasa , nu la scoala . Sunt de accord cu directorul , cine nu e de accord , sa mute copilul , nimeni nu te obliga cu nimic , nu toti trebuie sa termine la peda..........OF , OF .


Hortenzia - la 05.03.2014 ora 18:00:34Haos in scoala?Nu este adevarat!Nu a fost niciodata haos in aceasta scoala nici acum 38 de ani cand am frecventat-o eu si nici acum cand eleva e fiica-mea.Dimpotriva se incearca ceva civilizat:protejarea copiilor nostri de intrusi si de parintii care nu au bunul simt sa-i lase la poarta sa-si poarte singuri de grija:e frustrant ca sa-ti spuna copilul ca mama lui cutare a stat de vorba la inceputul primei ore cu "doamna"mai bine de 30 min.Acest fapt creeaza HAOS!!!!!!


Monica - la 05.03.2014 ora 17:17:19E laudabila initiativa cu paza;cat despre parintii care-si dadacesc exagerat copii:rusine,lasati-i sa se maturizeze!Daca in clasa sunt"probleme"intre copii sa le rezolve cu doamna invatatoare,sau e ok ca in timpul orelor parintii sa-si exprime nemultumirile?Pentru asta exista sedinta cu parintii,nu?


incredibil - la 05.03.2014 ora 15:38:14Peda, dupa ce fiecare generatie de parinti trebuie sa schimbe bancile, perdelele, parchetul, etc, desi cele vechi sunt numai bune si unde daca nu iti dai copilul la meditatie la invatatoare va fi discriminat. De ce? Pentru ca ceilalti parinti le permit profesorilor sa isi bata joc de copiii lor...pe banii parintilor! De fondul obligatoriu al scolii, al clasei, crucea rosie si alte taxe pe care fereasca sfantu' sa nu le plateasca copilul nu mai aduc vorba...

Da ce se intampla daca un copil se simte rau? Sau daca parintele doreste sa vorbeasca cu invatatoarea despre situatia scolara a copilului? Daca parintele doreste sa vada catalogul de note al elevului, in timpul lui liber, ca sedintele cu parintii sunt puse la ore incat daca lucrezi in fabrica nu ai cum sa ajungi! Ce se intampla cand copilul tau pateste faze nasoale de la ceilalti copii si vrei sa rezolvi problema in calitate de parinte? Se intampla ca in Romania: ai pile, ai, n-ai pile, ai belit-o.


A. - la 05.03.2014 ora 12:27:24Parintii lui peste. Bine ca nu vor sa stea in banca in timpul orelor.
Auzi si la aia: ,,ai duc geanta pana in clasa". Lasati copiii sa creasca,sa se descurce, daca geanta e grea rezolvati la sedintele cu parintii,eventual sa se asigure un loc unde sa-si lase cartile in clasa, dar nu cred ca dadacirea exagerata este solutia.


Parinti, decartati: fara numar - la 05.03.2014 ora 00:37:33Am inteles reforma de la Peda: bani de la comitetul de parinti; asa s-au facut banci, s-au dotat clase, s-au cumparat de toate in conditiile in care ministri ai educatiei spuneau ca nu este normal sa se intample asa ceva. La Peda totul e posibil. Daca vreti sa aveti copiii elevi la Peda, decartati: fara numar pentru ca doamna invatatoare sa fie amabila, ca sa aveti sistem de supraveghere video, etc. Fara numar, fara numar ca doar profesorii au lefuri mici. Voi sunteti parinti, asa ca ciocu mic si banii jos.


@ rusine - la 04.03.2014 ora 23:38:45Nu cred ca ai inteles ideea. Nu ziaristii lui peste cauta nod in papura. De fapt, nimeni nu cauta nod in papura. Doar unii parinti si-au exprimat nnemultumirea, iar directorul si-a sustinut punctul de vedere. Atunci, unde e nodul in papura? Poate ca ai tu vreo solutie care sa calmeze spiritele. Daca da, spune-le-o si altora.


rusine - la 04.03.2014 ora 21:40:47ziaristii lui peste cautati nod in papura. v-as vedea eu cum ati rezolva voi problemele despre care tot scrieti! rusine!


Nume:
Comentariu:Stiri locale
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891