Flash news:
 
<< Înapoi


Un tânăr ACUZĂ doi polițiști arădeni de FURT, ABUZ şi AMENINŢARE!09.04.13 de C.U.

Un tânăr din Arad a depus o plânegere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad în care-i acuză pe doi agenţi – între altele – de furt, ameninţare şi abuz în serviciu.
Totul s-a perecut după ce, susţine Călin Miclăuş, ar fi fost scos cu forţa de un bodyguard din incinta unui club situat în centrul oraşului, pentru că ar fi întrebat dacă poate să-şi sprijine picioarele de masă. „Motivul pentru care am fost brutalizat, a fost faptul că mi-am permis să întreb patronul respectivului local, dacă e interzisă sprijinirea picioarelor de masă. Specific că nu am stat cu picioarele pe masă, nu am fost agresiv (verbal sau fizic) și nu am tulburat liniștea și ordinea publică. Bodyguard-ul m-a apucat de haine și m-a împins folosind violența afară din local, cu toate că nu am opus rezistență și eram de acord să părăsesc localul. Acest fapt poate fi confirmat de zeci de martori prezenți la locul incidentului”, se arată în plângerea depusă de tânăr la Poliţie. Supărat, acesta a sunat la 112 iar ceea ce este mai interesant de-acum urmează. Cităm din plângerea cu nr. de înregistrare 7220, pe care tânărul a depus-o la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad: „Am sunat la numărul de urgență 112 pentru a reclama agresiunea. În urma apelului, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție format din doi agenți. Le-am explicat situația și am intrat împreună cu ei în local. Patronul și bodyguard-ul le-au confirmat cele spuse de mine (faptul că nu am stat cu picioarele pe masă ci doar că am pus o întrebare) și au motivat alungarea mea prin faptul că au dreptul să își rezerve clientela. Repet, eu am reclamat violența la care am fost supus, nu faptul că am fost alungat. Cei doi agenți nu au audiat alți martori care au asistat la eveniment.
Toată discuția echipajului de poliție cu angajații localului a durat maxim 30 de secunde, după care m-au poftit afară pentru a-mi lua datele. Mi-au explicat eu sunt de vină, că e dreptul bodyguard-ului să folosească violența împotriva mea. Nu mi s-a părut o atitudine normală din partea unor apărători ai legii și le-am cerut să se legitimeze întrucât nu o făcuseră până atunci. Au refuzat și din acest moment atitudinea lor s-a transformat într-una total ireverențioasă și ostilă. Le-am cerut în repetate rânduri să se legitimeze și mi-am scos telefonul pentru a înregistra refuzul lor. Specific că eram în spațiu public, practic în plină stradă, în fața restaurantului McDonalds. La vederea telefonului, aceștia mi l-au luat din mână și m-au poftit în mașină în vederea deplasării la IPJ. Pe perioada deplasării, cei doi agenți m-au ameințat că «voi vedea ce bătaie primesc la secție» și că «voi spăla pe jos toată secția de poliție». Le-am atras atenția că își depășesc atributele legale și că îmi rețin ilegal un bun personal – telefonul. Au râs și mi-au cerut să demonstrez că e telefonul meu. Tonul folosit de cei doi a fost unul agresiv și batjocoritor, pronumele personal de politețe lipsind cu desăvârșire din vocabularul lor.
O dată ajunși la secția de poliție am fost informat că voi fi sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1000 lei, pentru «tulburarea liniștii publice». A fost prima oară când mi s-a reproșat acest lucru, în fața localului nu au adus vorba de vreun comportament ostil sau agresiv din partea mea. Le-am cerut în repetate rânduri să îmi restituie telefonul, atenționându-i că ceea ce fac ei în momentul acela se numește furt. Acest lucru poate fi probat de imaginile video din interiorul sălii în care ne aflam (mi-au confirmat că sala este supravegheată video). Păreau a fi foarte deranjați de faptul că i-aș fi putut înregistra (în spațiul public!) și căutau imagini sau filmări în telefon. Consider că mi-a fost încălcat dreptul la intimitate în momentul în care cei doi se uitau la pozele mele private, stocate în telefonul mobil. Nu am primit (și nici nu am văzut) procesul verbal și amenda contravențională, ori o copie a acestora. Nu mi s-a citit ce scrie în acel proces verbal.
Mai apoi, am cerut să vorbesc cu un superior de-al lor, cerere care mi-a fost aprobată. Din păcate nu am reținut numele domnului ofițer, dar vreau să specific că acesta a avut o atitudine respectuasă, cu dânsul am purtat un dialog absolut normal. De la acest ofițer superior am aflat că cei doi agenți împotriva cărora fac această plângere, se numesc Popescu Dan și Andrei Sorin. Cât timp am stat de vorbă cu acest ofițer, unul din cei doi agenți mi-a desfăcut în bucăți telefonul personal. I-am atras atenția domnului ofițer superior că în continuare sunt privat de un bun personal, dânsul asistând la întreaga scenă. Această scenă poate fi dovedită prin imaginile de pe camerele de supraveghere din interiorul secției de poliție, holul principal. Tot atunci, am redactat și o plângere unde am relatat cele scrise aici. Am vrut să depun plângerea la ofițerul de serviciu însă acesta a refuzat să o primească motivând că nu se primesc plângeri la ora 04:00 și că să revin la ora 08. Nu aveam cunoștiință de faptul că există un orar pentru preluarea plângerilor.
Toate înregistrările video din secția de poliție (și eventual din mașina cu care am fost condus, dacă acestea există) pot confirma atitudinea mea calma, reverențioasă și buna mea credință în dialogul ce l-am purtat cu toți angajații Ministerului de Interne cu care am intrat în contact.
Deci, le imput celor doi agenți următoarele :
– neglijență în serviciu, pentru că nu au audiat martorii la agresiunea la care am fost supus
– amenințări la adresa integrității mele fizice și psihice (amenințări cu bătaie și umilință)
– furt, cei doi reținându-mi ilegal un bun personal
– încălcarea dreptului la intimitate, cei doi vizionând materiale stocate în telefonul personal
– abuz în serviciu, pentru că m-au amendat pentru o faptă pe care nu am comis-o
– abuz în serviciu, pentru refuzul (repetat) de a se legitima
Aceasta e declarația pe care o susțin și semnez”
.

Acuzaţiile vor fi analizate, conform legii
De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad spun au verificat dacă, într-adevăr, s-a sunat la numărul de telefon 112 și, de asemenea, declară că au verificat dacă cele spuse de către tânăr se confirmă. „După apelul la 112, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului. Acolo au constatat că bărbatul care a sunat se afla sub influența băuturilor alcoolice. Din declarațiile celor prezenți a reieșit faptul că bărbatul a fost cel care a adus înjurii și jigniri la adresa administratorului localului și a celor prezenți. Acesta a refuzat să părăsească localul și, conform Legii 61 din 1991, a fost sancționat contravențional pentru provocare de scandal și refuz de a părăsi localul la solicitarea administratorului”, a declarat comisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad. În ceea ce privește acuzațiile aduse polițiștilor, acestea vor fi analizate conform legii.Comentarii (32)

calin - la 11.04.2013 ora 12:57:35merci pentru susținere CZ :)


calin - la 10.04.2013 ora 16:38:50merci pentru susținere CZ :)


Bravo Calin! - la 10.04.2013 ora 15:40:20Majoritatea nu ati citit ce a scris Calin si pur si simplu delirati. Sunteti pe langa subiect si dati niste sfaturi penibile. Jalnic!
Calin, te sustin in totalitate, nu mi se pare corect ca cei care cred ca sunt in politie, detin autoritatea suprema si cred ca se pot pisa pe noi cand vor ei. Nu suport persoanele de genul acestor politisti si ce e mai grav e faptul ca in Romania e plin de ei. Ca sfat: depunde plangerea si mergi pana in panzele albe daca este cazul, pentru dreptate si pentru ca altii sa aibe curajul sa faca la fel, ce ai facut tu. Te felicit pentru curaj, Calinutz!
CZ


cla - la 10.04.2013 ora 14:58:47Eu nu iti spun sa platesti pt.ceva ce dupa cum sustii nu ai facut..nu iti zic sa pleci din tara pt. k sincer nu mai are rost..peste tot e la fel...vb despre abuz de putere..stiu k te lupti cu morile de vant dar eu personal iti urez succes! Eu trebuie sa platesc o amendo de 158 de euro pt. k pe foaia telelaserului scria 70 de km dar datele de la masina s.au scris cu pixul in prezenta mea...nu ai voie sa ceri legitimatia cuiva ( si aici iti spun k te.au tratat bine..pe langa cum se comporta in italia politisti(platiti di taxele
mele si a altora))..sustin ink k in 14 iulie 2012 am fost oprita de catre carabinieri intrucat eu si o alta masina in care doamna lucra la institutul de previdenza am depasit pe linie continua,un vehicul ce circula cu 20 la h...faza e k mie mi.au facut amenda la doamna nu...facand schimb de glume in fata mea iar mie mi.a fost frik sa.i inregistrez! Deci indiferent unde esti abuzul de putere il folosesc toti!


client grand bulevard - la 10.04.2013 ora 14:26:38daca despre acest club este vorba :)))) te inteleg frate :D in fiecare weekend patronu birtului si maimuta de la intrare fac show ... li se pregateste o surpriza ;) cat despre stat te lupti cu morile de vant


calin - la 09.04.2013 ora 22:02:55politistii nu m-au agresat fizic in nici un moment. Amenintarile au fost doar verbale... superiorul lor a fost chiar Ă®nÈ›elegător, nu am ce sa-i reprosez


atentionare - la 09.04.2013 ora 21:46:19politistii trebuie sa stie un lucru,pe care-l invata greu!ei sunt in slujba cetateanului,sunt platiti din banii nostri,pentru ca ei nu produc nimic,iar unii chiar sunt paraziti;nu exista padure fara uscaturi,si acum se verifica proverbul "cine nu are Batrin,sa-si cumpere"...nu am nici un dubiu ca politistii se va dovedi ca au actionat "ca la carte"(probabil aia de bucate,tocindu-l pe bietul adolescent...


nostalgicul - la 09.04.2013 ora 20:34:58politisti... militieni...


ka4 - la 09.04.2013 ora 20:25:03Caline, plateste amenda si cara-te din tara asta ! Sfatul meu sincer si neconditionat...


calin - la 09.04.2013 ora 20:05:52Nu stiu daca ai citit articolul dani... eu am chemat politia, nu angajatii clubului. Pe langa asta, reclam un abuz al politiei, nu faptul ca am fost dat afara. Urmareste toate cuvintele din plangere, te ajuta sa intelegi despre ce e vorba


        1 | 2 | 3 | 4    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891