Flash news:
 
<< Înapoi


UPDATE/ Urmăreşte aici desfăşurarea referendumului în judeţul Arad!29.07.12 de C.U.

Arădenii îşi exprimă opţiunea ("DA" sau "NU") la scrutinul pentru demiterea presedintelui Traian Băsescu. NEWS-AR te tine la curent pe parcursul întregii zile cu cele mai noi stiri de la procesul de votare.
Procesul de votare privind demiterea lui Traian Băsescu a început la ora 7.00 si se termină la 23.00.
Buletinul de vot contine o singură întrebare: „Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui României, domnul Traian Băsescu?". Stampilati „DA", dacă vreti ca presedintele să fie demis, si „NU" dacă nu vreti să fie demis.
Prefectul judetului Arad, Cosmin Pribac va vota, la ora 10.00, la sectia de votare nr. 30, amenajată la sediul Directiei de Dezvoltare şi Asistentă Comunitară Arad, de pe Calea Radnei, nr. 250.


UPDATE 1: Sectiile de votare din municipiul Arad încep să fie luate cu asalt de către cei care si-au propus să îsi expime optiunea la scrutinul pentru demiterea presedintelui Traian Băsescu. Sunt sectii de votare, la care prezenta la vot până la ora 9.00 este mai mare decât cea de la alegerile locale. O astfel de sectie este si cea cu numărul 47 de la Scoala Generală nr.11 din cartierul Aurel Vlaicu. 

UPDATE 2: Prefectul a votat. Nu au fost înregistrate probleme până acum
Prefectul judetului Arad, Cosmin Pribac a votat la sectia de votare nr. 30, amenajată la sediul Directiei de Dezvoltare şi Asistentă Comunitară Arad. „Suntem chemati în mod legal să ne exprimăm dreptul de a vota. Până acum la nivelul judetului Arad nu au fost întregistrate probleme. Sectiile de votare au fost dechise la ora 7.00. Subliniez încă o dată importanta participării în număr cât mai mare de alegători la acest referendum pentru un rezultat incontestabil”, spune Cosmin Pribac.
Tot la aceasi sectie a votat si Dorin Filip, presedintele PRM Arad. „Am venit la vot de dimineată, deoarece plecăm la plajă”, spune Dorin Filip.
 

UPDATE 3: Dorel Căprar: Votez pentru viitorul copiilor
Dorel Căprar, co-presedintele USL Arad, si-a exercitat dreptul de vot la secţia nr. 83. Însotit de sotia sa Ina si de fiul Vlad, Dorel Căprar a spus că a votat pentru un viitor mai bun. „Am votat pentru România, pentru viitor, pentru viitorul copiilor nostri. Am votat pentru normalitate si pentru o viată mai bună. Sunt deja semnale pozitive, arădenii vin la vot în număr mare. Îi îndemn pe toti arădenii să îsi exercite dreptul constitutional de a vota, să îsi decidă ei viitorul, să nu îi lase pe altii să gândească pentru ei” a declarat Dorel Căprar.


UPDATE 4: Primele incidente

Reprezentantii USL Arad spun că: „mai multe persoane în vârstă au fost sunate pe telefonul fix de către persoane care se recomandau de la «centrul de votare». Dacă oamenii spuneau că vor să meargă la vot, li se spunea că au fost notati si că nu mai este nevoie să voteze. La secţia 258, Tisa Nouă, reprezentanta PDL îi notează pe cei care participă la vot. A fost sesizată Politia. În comuna Vărădia de Mures, satul Baia, preotul încearcă să îi intimideze pe săteni pentru a-i determina să nu meargă la vot”


UPDATE 5:
Prezenta la vot, la ora 10.00, la nivelul judetului Arad, a fost de 6,32 la sută.   

UPDATE 6: Nereguli, sesizate de MC-L
Reprezentantii Miscarii Crestin-Liberale sesizează primele nereguli produse în procesul de votare la referendum. „În mai multe sectii de votare din judetul Arad, presedintii sectiilor de votare au dispus încă de sâmbătă 28 iulie, şi în dimineata zilei de 29 iulie stampilarea tuturor buletinelor de vot repartizate în sectiile de votare, lucru ilegal de altfel. Astfel de situatii s-au înregistrat în mai multe localitati din judet, printre care se numara Hasmas, Cărand,  Dieci, Dezna, Moneasa, Siria,  Ignesti, Buteni, Silindia, Socodor, Misca, Ignesti. Miscarea Crestin-Liberala va depune o sesizare la Biroul Electoral Judetean si consideră că actiunea de stampilare a tuturor buletinelor de vot, realizată cu o zi înaintea deschiderii sectiilor de votare, pune reale semne de întrebare asupra corectitudinii desfăsurarii procesului de votare în judetul Arad”, se arată într-un comunicat de presă remis de MC-L.
 

UPDATE 7: Probleme cu stampila
Reprezentantii Centrului de Comunicare Judetean Arad anuntă că până la această oră, la nivelul judetului Arad a fost sesizat următorul incident electoral confirmat: „La sectia de votare cu numărul 69 din municipiul Arad s-a constatat lipsa cauciucului imprimat din structura unei stampile cu mentiunea „VOTAT”. Constatarea a fost făcută după ce respectiva stampilă fusese deja înmânată către doi alegători si folosită de acestia în procesul de vot. La fata locului s-a deplasat o echipă operativă a organelor de politie care în urma verificărilor a constatat că cele sesizate se confirmă. Cei doi alegători au fost audiati, piesa lipsă nefiind găsită asupra lor. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a pierdut piesa componentă a stampilei. Procesul de vot din sectie nu a fost întrerupt. A fost sesizat si Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteană”.
 

UPDATE 8: Prezenta la referendum, la nivelul judetului Arad, la ora 14.00 a fost de 15,48 la sută.
 

UPDATE 9: Peste 1000 de cereri pentru urna mobilă
Miscarea Crestin-Liberala semnalează că la nivelul judetului Arad s-au înregistrat aproape 1400 de cereri pentru urna mobilă: „Foarte multe persoane, din localitătile cu primari apartinând PNL, s-au îmbolnăvit subit chiar în ziua referendumului. La nivelul judetului Arad sunt înregistrate 1.355 de cereri pentru urna mobilă, din care campioane sunt primăriile PNL, după cum se poate observa: Tîrnova 271, Buteni     124, Socodor  119, Zimand 89, Seleus  82,  Ineu  78, Gurahont 65”
 

UPDATE 10 : Probleme la Dezna
Centrul de Comunicare Judetean Arad informează că, la ora 13.45 o femeie în vârstă de 70 de ani s-a prezentat la Sectia de votare 243, amenajată la Căminul Cultural din localitatea Dezna, judetul Arad, având asupra sa un buletin cu stampila de control a sectiei de votare mentionate, pe care l-a predat presedintelui sectiei de votare. Persoana în cauză a sustinut că a găsit buletinul de vot la 70 de metri distantă de sectia de votare. Din verificările efectuate a reiesit că femeia a votat dimineata, la ora 9. Preşedintele sectiei de votare a întocmit un proces verbal de primire a buletinului de vot de la persoana care a sustinut că l-a găsit, iar Biroul Electoral de Circumscriptie Judeţeană a sesizat organele de politie pentru continuarea cercetărilor. 
 

UPDATE 11: Prezenta la vot, la ora 17.00, la nivelul judetului Arad, a fost de 19,83 la sută. Biroul Electoral Central va face următoarea raportare a prezentei la vot la ora 21.30.


UPDATE 12: MC-L afirmă că prefectul face presiuni asupra primarilor
Reprezentantii Miscarii Crestin-Liberale îi cer prefectului Cosmin Pribac să înceteze de urgentă cu presiunile asupra primarilor apartinând PDL. „Constatam că prefectul judetului Arad îsi depăseste atributiile pe care le are. În cursul acestei zile, prefectul a transmis un mesaj în care le amintea primarilor ca obstructionarea cetătenilor de a-si exercita dreptul la vot este o ilegalitate si le cerea acestora să scoată lumea la vot. Unul dintre primarii care a primit mesaj pe telefon de la prefect este Gheorghe Feies, primarul orasului Sebis”, se arată într-un comunicat trimis de către MC-L. La rândul lui, Gheorghe Feies spune: „De 20 de ani de când fac administratie nu am mai primit un astfel de mesaj. Initial, am crezut că este o greseală si că cineva foloseste numele prefectului. Dar l-am sunat pe prefect si acesta mi-a confirmat că mesajul îi apartine", spune Feies. Nicolae Iotcu, reprezentant al MC-L spune: „Ii cer prefectului să înceteze cu intimidarile la adresa primarilor PDL si să lase cetătenilor dreptul de a decide dacă merg sau nu la vot. Este inadmisibil ca un prefect să dea semnale in judet primarilor să le ceară să scoată lumea la vot, în caz contrar primind amenintări".
 

UPDATE 13: Prefectul se apără
Ca urmare a celor declarate de unii lideri politici arădeni, Prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, precizează: „Am transmis acel mesaj tuturor primarilor din judetul Arad deoarece am primit semnale conform cărora s-ar împiedica participarea unor cetăteni la vot. Din această cauză am transmis un mesaj primarilor în care le-am cerut să respecte legea. Nu a fost o amenintare la adresa lor, nu le-am spus să ceară oamenilor participarea sau neparticiparea la vot. Le-am solicitat doar să respecte legea. Am ales calea SMS-ului pentru că, fiind duminică, în primării nu a fost activitate si numai astfel putea ajunge mesajul la sefii unitătilor administrativ-teritoriale”, a declarat prefectul Cosmin Pribac.
 

UPDATE 13: În comuna Seleus au votat peste 50% dintre cei cu drept de vot si conform declaratiilor primarului Cristian Branc lumea continuă sa meargă la sectiile de votare.

UPDATE 14: Un bărbat din localitatea arădeană Sicula si-a rupt buletinul de vot stampilat, după ce a iesit din cabină în fata membrilor sectiei de votare. Cei de la sectia de votare au chemat imediat politia, care a constatat că  bărbatul era în stare avansată de ebrietate. Bărbatul va  primi o amendă cu o sumă cuprinsă între 200 şi 800 de lei.

UPDATE 15: Prezenta la vot, la ora 20.00, la nivelul judetului Arad, a fost de 29,37 la sută. Următoarea raportare a prezentei la vot  va fi la ora 00.30.
 

UPDATE 16: Conform estimarilor exit-poll-urui valabile pentru ora 21: 84% au răspuns că sunt de acord cu demiterea lui Traian Basescu, iar 16% au răspuns că nu sunt de accord. Datele sunt la nivel national.
 Comentarii (46)

da asa e - la 30.07.2012 ora 12:25:16Exact cristian o. Ii si stiu numele, dar mai vorbim.


Cristian O. - la 30.07.2012 ora 12:22:09De aceea se explica de ce kakatzel cu mac stie doar sa injure !


da asa e - la 30.07.2012 ora 12:19:31kkt cu mac e un copilandru de la psd de pe revolutiei 74, care sta in vlaicu. vai de el, saracutzu....


catelul - la 30.07.2012 ora 09:47:57Pacat de rezultat, dar nu e de mirare ca oamnenii n-au iesit la vot in Arad, cu asa GASCA DE TAMPITI ca cei de la PSD, nu-ti vine nici cainele sa-l scoti afara? Ponta ce faci?


aoleo - la 30.07.2012 ora 09:46:00viorica grajdeanu a fost foarte agitata sa bage voturi in urne, "ce conteaza, votam noi in locul lor" citat din Viorica GRAJDEANCA


haha - la 30.07.2012 ora 09:43:43capul lui caprar il vrem, nu e in stare nici sa adune oamnenii la vot, ce credeai dorele, ca aradenii voteaza cum ai fost tu votat la conferinta?


istet - la 30.07.2012 ora 09:42:09mai INA, cum poti sa mergi cu Alina Breaza alaturi, tu nu sti ca e amanta sotului tau, Dorel Caprar?


Raul - la 30.07.2012 ora 09:17:04Nu dormeam .... SARBATOREAM ! Si nu aveam timp sa ne scriem frustrarile ! HAI BASESCU !


kkt cu mac - la 30.07.2012 ora 00:27:04dormiti? :)


Nu va certati, suntem aradeni, dar unii dintre noi - pacalit - la 29.07.2012 ora 20:18:19Suspendatul trebuie demis! Pe urma, la alegeri sa se aleaga oameni cinstiti. Asta e tot ce vrem! Suntem oameni cu capul pe umeri si nu suntem comunisti asa cum va inchipuiti.


        1 | 2 | 3 | 4 | 5    >    >>


Nume:
Comentariu:Top news
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100


Conform Clubului Român de Presă, se pot prelua texte din conţinutul articolelor în scop de informare sau pentru revista presei, în limita a 500 de caractere. În acest caz, OBLIGATORIU se va menţiona sursa www.newsar.ro sau NEWS-AR. Reproducerea neautorizată a textelor sau imaginilor de pe acest site cu încălcarea acestor norme este interzisă fără a avea un acord scris din partea REDACŢIEI şi se va soluţiona în instantele de judecată.
  Gura lumii, slobodă!
Gheorghe Falcă nu se dezice cu una cu doua în ceea ce priveşte temperamentul. Gura lumii vorbeşte despre două deplasări

continuare »

  Ultimele comentarii
cotea în 23.08.2014
tarfe proaste , se opereaza de tinere si dupa 50 de ani li se unesc fata cu c ...
Pharmd785 în 20.08.2014
Very nice site!
Pharmg917 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsxoq/4.html
Pharmd139 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharmd465 în 20.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharma19 în 20.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd823 în 19.08.2014
Very nice site! [url=http://oixypea2.com/qxqsxoq/2.html]cheap goods[/url]
Pharme578 în 19.08.2014
Very nice site! cheap goods
Pharmd221 în 17.08.2014
Very nice site!
Pharmk457 în 17.08.2014
Very nice site! cheap goods http://oieapxy2.com/tyaott/4.html

Un ritual folosit în Mozambic împotriva durerilor de cap a fost adaptat în vederea iniţierii în „Mişcarea Populară”.

SEO
ziare
 
contact@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891
publicitate@newsar.ro
tel: 0745-516915
      0357-425837
      0770-214891