„A(R)picultura” – Eveniment dedicat sectorului apicol la Expo Arad

„A(R)picultura” – Eveniment dedicat sectorului apicol la Expo Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Albine din România, filiala Arad și cu sprijinul Asociației Fermelor Apicole de Producție și Reproducție din România, organizează în zilele de 27 și 28 februarie 2016, la Expo Arad, a doua ediţie a evenimentului „A(R)picultura”, un târg dedicat apicultorilor și publicului larg.

Evenimentul va fi structurat pe două secțiuni: pentru apicultori, producători și comercianți de produse destinate apiculturii, utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi și accesorii, hrană și biostimulatori pentru albine, medicamente etc., iar pentru publicul larg, standuri cu produse apicole: miere, polen, propolis, ceară, suplimente alimentare pe bază de miere, produse apiterapeutice, produse cosmetice etc.

Împreună cu Asociația Crescătorilor de Albine din România, se vor organiza, sâmbătă 27 februarie, conferințe și seminarii de specialitate, întâlniri pe teme de interes pentru apicultori.

Programul acestora este:
12:30 Deschidere oficială A(R)picultura 2016
13:00 Conferinţe:
Subvenții și finanțări pe programe naționale și europene pentru apicultori
APIA Arad, OJFIR Arad
Bolile albinelor: prevenție-tratament
Dr. medic veterinar Bogdan Poncea Andronescu, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură
Probleme actuale și de perspectivă privind apicultura în România
Ing. Ioan Fetea, Președintele Asociației Crescătorilor de Albine – România
Adunarea Generală a membrilor Asociației Crescătorilor de Albine din România, Filiala Județeană Arad, la care va participa ing. Ioan Fetea, Președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România

Prin organizarea târgului „A(R)picultura”, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad îşi manifestă susţinerea pentru sectorul apicol şi sprijină valorificarea potenţialului apicol al zonei de vest a României.

Programul de vizitare al târgului este: sâmbătă: 10:00 – 18:00, duminică: 09:00 – 16:00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.