Arsenie, un băiețel de numai 3 anișori din comuna Vârfurile, trece printr-o TERIBILĂ SUFERINȚĂ! Cum îl poți ajuta

Arsenie, un băiețel de numai 3 anișori din comuna Vârfurile, trece printr-o TERIBILĂ SUFERINȚĂ! Cum îl poți ajuta

Arsenie are numai 3 anişori şi trece printr-o teribilă suferinţă. S-a născut cu hidrocefalie triventriculară congenitală. Asta înseamnă că în creierul său se acumulează apă, cutia craniană se măreşte, şi se face presiune pe creier provocând dureri îngrozitoare de cap. La o lună şi jumătate de la naştere s-a aflat că are hidrocefalie şi abia la două luni şi jumătate, după ce capul i s-a mărit foarte tare, a fost operat, montându-se un furtun pentru drenajul apei din creier.

În tot acest timp nu i s-a dat un diagnostic clar, primind diagnostice diferite şi contradictorii, suportând mai multe operaţii chirurgicale. Diagnosticul final a venit abia la un an şi jumătate de la medicii specialişti din Bucureşti de la Spitalul Maria Curie. Arsenie avea meningita, capul era plin de puroi, avea hemoragii pe creier şi chisturi. De la aflarea diagnosticului Arsenie a mai făcut încă 3 operaţii.

Din cei 3 anişori, Arsenie împreună cu mama lui a stat peste jumătate din anii lui doar prin spitale, în mod special la spitalul Louis Turcanu din Timişoara, suportând în total 7 operaţii chirurgicale.

Din păcate starea de sănătate a lui Arsenie este din nou foarte precară, sistemul imunitar îmbolnăvindu-se foarte repede. Au revenit convulsiile, care sunt foarte dese şi lungi. De fiecare dată când face convulsii este nevoie ca Arsenie să ajungă rapid în Timişoara la spitalul Louis Turcanu. Părinţii lui Arsenie nu au maşină, iar costurile cu o maşină plătită sunt peste puterile lor financiare, mai ales că aceste crize se repetă foarte des în ultima vreme. Chiar şi cu ambulanţa, deplasarea durează foarte mult, fiind peste 180 de km. Este o situație dramatică, băiețelul a stat și 4 ore în convulsii, ceea ce i-a provocat o semipareză pe partea dreaptă.

Părinţii lui Arsenie sunt foarte îngrijoraţi de starea lui de sănătate, de convulsiile foarte dese şi lungi. Este nevoie ca Arsenie să fie consultat de medici specialişti de la spitalul Monza şi Maria Curie din Bucureşti în neurologie, pediatrie şi ortopedie.

Arsenie are nevoie de ajutorul nostru pentru continuarea tratamentului pe care îl urmează lună de lună şi pentru ca părinţii lui să îl poată duce la medici specialişti din Bucureşti. De asemenea, Arsenie are nevoie de recuperare prin kinetoterapie, pentru ca să poată duce o viaţă cât mai normală. Aceasta recuperare o poate face numai în particular, fiind foarte sensibil din cauza bolii la condiţiile de locuit.

Costurile tratamentului lunar, deplasările dese la Timişoara din cauza convulsiilor, investigaţiile medicale de specialitate, recuperările prin kinetoterapie şi operaţiile chirurgicale la care va fi supus Arsenie în viitorul foarte apropiat, vor costa aproximativ 5.000 de euro. Aceste fonduri vor fi folosite de părinţii lui Arsenie pentru nevoile mai sus amintite pentru următorul un an de zile.

În dragostea lor, părinţii lui Arsenie au făcut tot ceea ce au putut pentru că fiul lor să aibă o viaţă normală. Acum costurile şi nevoile financiare le depăşesc cu mult posibilităţile. Fără ajutorul nostru financiar părinţii lui Arsenie nu îi pot asigura cele de mai sus, viaţa acestui copilaş fiind pusă în real pericol.

De aceea, Asociaţia Speranţă pentru România face un apel la toţi oamenii cu suflet mare să îl ajute pe Arsenie. Viaţa lui Arsenie depinde şi de ajutorul nostru!

Cei care doriţi puteţi dona prin transfer bancar în conturile de mai jos, deschise pe numele asociaţiei umanitare ,,Misiunea Speranţă pentru România”. Vă rugăm să specificaţi ,,pentru Arsenie”.

Fiecare donator va fi specificat în lista de donatori din partea dreaptă!
BCR (Banca Comercială Română)

ÎN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
ÎN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Raiffeisen Bank

ÎN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
ÎN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Banca Transilvania

ÎN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
ÎN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să contactaţi:

Telefon: 0770.296.552

Email: infosperanta@gmail.com

Mai multe informații aici:

https://www.sperantapentruromania.ro/cause/arsenie-mocanu/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.