Artista Sabina Elena Dragomir prezintă la Arad expoziția WAWWoman’s Art World – Part 2: AIÕN-Our Time. Ce le-a pregătit arădenilor

Artista Sabina Elena Dragomir prezintă la Arad expoziția WAWWoman’s Art World – Part 2: AIÕN-Our Time. Ce le-a pregătit arădenilor

Arădenii sunt invitați  joi, 29 martie 2018, de la orele 18:00, la deschiderea expoziției „WAWWoman’s Art World – Part 2: AIÕN-Our Time”, proiect cultural inițiat și prezentat de către artista Sabina Elena Dragomir la Galeria Dor de Artă de pe strada Mihai Eminescu, nr. 7, Arad.

Acest al doilea eveniment Part 2: „AIÕN-Our Time”, dorește să analizeze și să dezbată tema timpului creației, sub forma unei expoziții special gandită și dedicată spațiului galeriei-gazdă și care va putea fi urmărită timp de 3 ore, în ziua vernisajului. Și de această dată, WAW propune publicului un eveniment care să surprindă prin complexitate, cuprinzând creațiile artistice ale artistelor Sabina Elena Dragomir și Teodora Pop într-un dialog direct cu ambianța pulsantă a spațiului expozițional.

„Intenția acestui proiect este de a scoate în evidență momentul duratei noastre între intermitențe, erori anacronice și creație, creația feminină. Suntem prezenți într-un timp care nu relevă niciodată teritorii comune ale unui trecut- trecutul restabilit care devine obligatoriu un viitor, dincolo de aparență și care este supus fiecărei forme de investigație. Prin urmare, ne aflăm acum în plină dezvoltare, cu o posibilitate creativă care poate fi viabilă în present și prin care devenim noi înșine prezența fertilă. AIÕN, zeul eternității și al timpului ciclic, repetiția vieții, devine inspirație pentru acest dialog artistic în care este dezvăluită cursivitatea firească a propriilor identități feminine și artistice, voința de a da vizibilitate acestei mișcării și alegerilor stilistice, formale si productive care o caracterizează.   Prin urmare, lucrarile prezentate în acest eveniment indică în mod explicit și material, timpul mâinilor creatoare și cel al gândirii, care conduce la concluzionarea Operei și care vorbește despre asumarea timpului feminin și dorința acestuia de independență și vizibilitate, de o prezență care nu a fost subjugată unui Cronos stabilit de forme, atributii sau stiluri”, spun organizatorii.

„AIÕN-Our Time”, titlu ales pentru a sublinia continuitatea creației obsesive, care lasă curs liber limbajului femeilor care activează în mediul artistic, nu pentru a gasi un echilibru, ci pentru a insera în circuitul cultural activ provocarea vizibilității, a conștientizării și a unui dialog ferm și direct. Operele care fac parte din această expoziție exprimă întocmai acest mecanism al creație individuale, dar care împreună sunt strâns legate de timp, formând un dialog în care fiecare lucrare exprimă, prin forma specifică de investigație, momentele de creație. La fel cum secundele formează minute care se transformă în ore, iar mai apoi în zile s.a.m.d. aparente secvențe de creație care alcătuiesc operele artistelor și care împreună transmit publicului dorința continuă a expresiei artistice, explică organizatorii într-un comunicat de presă.

Intenția artistei Sabina Elena Dragomir este de a dezvolta Proiectul WAW (Woman’s Art World) prin vernisaje, evenimente, dezbateri, prezentare de lucrări generate de mişcare, atât individuale, cât şi lucrări colective, în locuri şi instituţii publice şi private: galerii, muzee, fundaţii, colecționari privaţi care doresc să susțină şi să valorifice vizibilitatea acestora.

WAW este un proiect deschis la participarea și la includerea artistelor provenite din diverse câmpuri de cercetare, dorindu-se a fi o mișcare fluidă, în plină ascensiune. 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.