ASTA ne mai lipsea! Vom avea în Arad transport de agrement cu TRĂSURI trase de cai

ASTA ne mai lipsea! Vom avea în Arad transport de agrement cu TRĂSURI trase de cai

Consilierii locali s-au reunit vineri, 29 iunie 2018, în şedinţă publică extraordinară având pe ordinea de zi 16 proiecte de hotărâre.

Primul proiect a fost cel privind modificările aduse Regulamentului de desfăşurare a transportului de agrement cu trăsuri în Municipiul Arad. Cu toate că proiectul în forma propusă nu a reuşit să-i convingă pe toţi cei 16 aleşi locali prezenţi în sală (consilierii PSD-ALDE şi UDMR s-au abţinut de la vot), totuşi acesta a fost aprobat.

Întrucât este un proiect de debut în Municipiul Arad, cu siguranţă nu vom reuşi să surprindem toate realităţile din teren. Prin urmare el va fi îmbunătăţit pe parcurs, până se va ajunge la o formă finală care să răspundă tuturor cerinţelor, a explicat viceprimarul Bibarţ.

Conform noii hotărâri, transportul de agrement cu trăsura se realizează  în perioada  1 aprilie – 30 octombrie,  în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică între orele 17.00 și 22.00.  În ceea ce priveşte traseul acesta a fost modificat ca urmare a schimbării staţiei de îmbarcare-debarcare a călătorilor, stabilită „în amplasamentul din Biserica Roșie”. Trăsurile de agrement  vor circula după următorul traseu: Biserica Roșie – Bd. Revoluţiei – Piaţa Drapelului – Bd. Revoluţiei – Piaţa Avram Iancu – Bd. Revoluției – Biserica Roșie. O altă noutate este aceea că anul acesta plimbările cu trăsura se vor face şi cu ajutorul poneilor, informează Primăria.

Acest proiect nu este o idee rea, și cu siguranță va fi motiv de bucurie mai ales pentru copii, însă problema este că nu putem compara Aradul cu alte orașe unde există un astfel de transport, precum Viena, deoarece la noi nici măcar bicicliștii nu au loc să circule în siguranță, pistele fiind ocupate de mașinile parcate, în cele mai multe zone, iar traficul din centrul orașului este oricum îngreunat chiar și după orele 17:00, mai ales vineri.

Tot în cadrul şedinţei CLM de azi au fost aprobate şi tarifele de intrare la proiecțiile de filme organizate de Centrul Municipal de Cultură la cinematografele „Arta”, „Grădiște” și „Solidaritatea” (cartier Gai). În timp ce preţul unui bilet întreg la Cinematograful „Arta” este 10 lei, la „Grădiște” și „Solidaritatea”, se va plăti 8 lei de persoană. Elevii din învățământul preuniversitar vor beneficia de o reducere de 75% din prețul tarifului de intrare, iar studenții și pensionarii, 50 % din valoarea unui bilet întreg. În schimb, pentru evenimentele de mare anvergură (de exemplu, filmele de Oscar, cele prezentate la Festivalul de Film de la Cannes) s-au stabilit tarife speciale: 20 lei va fi intrarea la cinematograful „Arta” şi 15 lei la cinematografele „Grădiște” și „Solidaritatea”.

La un vot distanţă de aprobare a fost  proiectul de hotărâre privind mandatarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad, să organizeze pe seama și în numele Municipiului Arad procedura de delegare a gestiunii Staţiei de sortare a deşeurilor prin concesiune către un operator şi să încheie contractul de concesiune.

Îmi pare rău că nu au fost suficienţi consilieri prezenţi pentru a trece şi acest proiect pur tehnic care închide cercul cu acel proiect de sortare a deşeurilor.  Sper că la prima şedinţă pe care o avem să fie aprobat pentru a nu mai avea probleme cu gunoiul în oraşul nostru, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Foto: Pixabay

  1. E ok. Nu e rea ideea. N-ati vazut cum e in Viena? Dar ar trebui si sa ai ce vedea din trasura. Ar cam trebui renovat si centrul. In Viena nu vezi tablite inscriptionate „Atentie! Cade tencuiala!”

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.